20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 január 27, péntek

Hisztérikus reakció az Európa Tanácsban

Szerző:

A vita elején a svéd néppárti elnök asszony követelte a nemzeti jogvédő képviselőtől, hogy az általa kitett kis méretű asztali magyar zászlót tegye el a házszabály ilyet tiltó, de valójában nem létező rendelkezésére hivatkozva.

Megdöbbentő ez a hisztérikus reakció az Európa Tanácsban

Nem szokásom politikai cikkeket közölni de erre is egy olvasónk hívta fel a figyelem. Amikor arra a részre értem, hogy mennyire megalázóan, kirívóan és ellenségesen bánnak Nemzetünkkel és minden eszmével, tárgyal ami oda köt bennünket akkor eldöntöttem, hogy tiltakozásom jeléül megjelentetem ezt a részt.

Most a magyar zászlónkat vetette le egyik svéd néppárti elnök asszony.

Az Európa-tanácsban elhangzott jelentés egész szövegét nem közlöm le, de kiragadom azt a részt amit különösen felháborítónak találtam.

Nem kísérem a napi politikát, de hallott már valaki arról, hogy más országok zászlaját is vetették le az asztalról? Vagy hogyan van az, ha nincs szabályzat akkor kitalálnak és azonnal alkalmaznak? Hogyan lehet értelmezni egy ilyen "szabályzatot" hogy: "a házszabály ilyet tiltó, de valójában nem létező rendelkezésére hivatkozva"?

A cikk részét (kékkel) másolom ide és ha valakit érdekel az egész cikk a lent megadott linken elérheti.

A vita elején a svéd néppárti elnök asszony követelte a nemzeti jogvédő képviselőtől, hogy az általa kitett kis méretű asztali magyar zászlót tegye el a házszabály ilyet tiltó, de valójában nem létező rendelkezésére hivatkozva.

Gaudi-Nagy válaszul jelezte, hogy az Európai Parlamentben is szokás a nemzeti jelképek használata a képviselők részéről (a britek és jobbikos képviselők is élnek ezzel), továbbá a demokrácia és tolerancia fellegvárában megdöbbentő ez a hisztérikus reakció egy több mint ezer éve Európában élő nemzet jelképének láttán.

Végül a zászlót a svéd alelnök a rendbiztosokkal vetette le a jobbikos képviselő asztaláról. (Kiemelés szrk.)

Szerdán Grigol Vasadhze grúz külügyminiszter Gaudi-Nagy Tamás kérdésére jelezte: ha Dél-Oszétia és Abházia visszatérne grúz fennhatóság alá, akkor az ott élő nemzeti közösségek számára a lehető legmagasabb szintű jogokat biztosítanák konkrétan is utalva a dél-tiroli modellre és a tavaly októberi ET közgyűlésen Gaudi-Nagy Tamásnak és Kalmár Ferencnek köszönhetően a területi autonómiát tagállamok számára előíró 1832/2011 sz.határozatra. Tarja Halonen a leköszönő finn államelnök asszony szintén Gaudi-Nagy kérdésére kifejtette: rendkívüli jelentősége van az Európa Tanács nemzeti közösségek jogait garantáló rendelkezéseinek és azok végrehajtása minden tagállam kötelessége.

 

A cikk: Szerbiát értékelte az Európa Tanács
 

Hozzászólás  

#4 belgium/Andennenagy lajos 2017-08-28 09:36
tegnap este eszembe jutott egy kis történetecske, amely lehet ezen ET-ban történt esethez hozzájárult. Megosztom veletek (bocsánat azoktól, akik már ismerik) ...

Sv.o. -ban volt egy EU-s, azt hiszem ET-os gyulés
(ha jól emlékszem akkor Sv.o. volt a soros elnöke az EU-nak). Na ezen kis történetet egy Sv.o. -i magyar, egy svédtol tudta meg, hallotta. Ez olyan
2005-6 felé lehetett. Mo. miniszterelnöke Medgyessy úr volt :

a népség érkezik be a terembe. Az egyik hülgy kezében, ujjai között cigarettával és mivel nem lát
hamutartót, az egyik lakájt (fel-, kiszolgálót) megkérdezi ezzel kapcsolatosan. Az azt feleli, hogy
azért nincs, mert itt tilos dohányozni és közben, hogyha a hölgy nem értené, mutat néhány 'plakátra' a falon. A hölgyet ez nem zavarja, a hamuját leveri a szonyegre (o jót akart, egy hamutartóba akarta ezt tenni, de mivel nincs, hát ...). Késobb egy kis tányéron elnyomja a cigarettáját ...

na ezen hölgy Mo. elso asszonya volt akkor (Medgyessyné). Ha errol mi hallottunk, akkor egész biztos ezt a svédek is (sokan) ismerhették. Mit gondolhattak rólunk ?
egy fegyelmezetlen nép ? egy buta (még egy ilyen egyszeru szabályt sem képes felfogni, megérteni) ?
olyan gogös, hogy úgy tartja reá nem vonatkoznak a szabályok ? ... ?

na ezért lehetséges az, hogy amikor Gaudi-Nagy úr fegyelmezetlen volt (ha tényleg van ilyen szabály), ez is olyan volt, mint az egyik volt miniszterelnökük felesége esetében ...

nem tudom ..., de lehetséges lehetett ez is. Mindenek elott tudnunk kellene azt, hogy van-e, vagy sem ilyen szabályzat (írt, vagy verbális ...) ?

szeretettel, L
#3 belgium/Andennenagy lajos 2017-08-27 14:46
nem igen értem itt ezen anekdótát, ill. azt, hogy ezt az asztalra teszik ...

ha van (volt akkor) ilyen szabály, akkor azt tiszteletben kell tartani, ha nincs, akkor nem !!!

itt persze annak kell bizonyítania, aki állít. Ha ezen svéd politikus hazudik, akkor azon kell(ene) felháborodni és nem azon, hogy a magyar zászlónalk nem akarnak helyet engedni ott ...

valami itt hibádzik !! Nem tudom mi ...

ha én Gaudi-Nagy helyében lettem volna, megkövetelem azt, hogy mutassa be ezen asszony a szabály-cikkelyt, vagy ha esetleg ez valami szóbani döntés lett volna (még nem betett a szabályokba), akkor ennek bizonyságát adja meg.
Ha ezt nem adja meg ..., én otthagytam volna oket.
A hölgyet mint hazudozót és a többieket azért, mert ez ellen nem lépnek föl, engedik ...
Gaudi-Nagy egy jogász (a tudtommal). Hogy a fészkes fenében nem tesz meg ilyent !? Egy szabály-ellenes dolgot meghagy történni, önön maga is szabálysértést követ el ...

szeretettel, L
#2 Sándor 2012-01-28 18:50
Eleve a 2004-es uniós népszavazás egy akkora csalás volt,hogy ezt Rodolfo se tudta volna így összehozni!
Mit is keresünk mi ott?
Minél hamarabb jövünk el,annál nagyobb tisztességeet vívnánk ki magunknak a világban.
ÉN így látom...
#1 Ithaka 2012-01-28 16:23
tisztelt EU-képviselö aszony , ha vett annyi bátorságot, hogy a jobbik aztaláról levetette a Magyar zászlót, akkor legyen annyi bátorsága is, hogy egész nemzetével képviselje a Magyar nemzetet ugy annyira, hogy ne legyen hiányérzete az EU -központnak a Magyrtok, vagy is a magyarok vagyonáért. örömmel látnánk azokat a megszoritásokat, szankciókat a svéd nép és a képviselö nö nyakában amit a Magyar néppel elkövet az EU unió. Kár locsolni a tüzet olajal a svéd diplomata asszonynak a tüzre ég rendesen. :lol:

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások