20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2015 november 16, hétfő

A Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány (LBMECSA)

Szerző: Czikoráné Szabó Éva és Czikora Róbert

A Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány (LBMECSA) célja a Lyme-kórban, társfertőzéseiben szenvedők, a társadalmilag hátrányos helyzetű, elesett Magyar emberek és családok segítése, támogatása, összefogása.

LBMECSATovábbá a célcsoport természetbeli és pénzbeli támogatása, társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése, a családi környezet támogatása, a családok életminőségének, lakókörnyezetének minőségi megóvása és javítása.

Az Alapítvány célja a határon túli magyarsággal való együttműködés megteremtése és ápolása.

Az Alapítvány céljai eléréséhez az alábbi tevékenységeket végzi:

A.

Az életvitellel, betegséggel, annak testi-lelki kezelésével kapcsolatos előadások, tájékoztatók szellemi műhelyek baráti találkozók, kirándulások és egyéb közösségi programok szervezése.
Összejövetelek, kirándulások, különféle baráti találkozók szervezése
A kezelésekhez szükséges anyagi és természetbeni támogatások nyújtása (gyógyszer, táplálék kiegészítő, gyógynövénykészítmények, segédeszközök, stb.)
A betegek érdekképviselete

B.

A rászoruló emberek és családok segélyezése, segítése, szükségleteik alkalmi illetve rendszeres kielégítése (élelmiszerek, ruhaneműk, tisztálkodási- és tisztítószerek, gyógyszerek, egészségügyi felszerelések, tárgyi eszközök, berendezések, felszerelések, gyermekjátékok, stb.)
Más karitatív szervezetek, illetve az alapítvány céljainak megvalósításában együttműködő partnerek munkájának támogatása

C.

Kulturális, művészeti, sport, kézműves, illetve egyéb mentálhigiéniai és szabadidős programok, táborok szervezése
Nemzetközi programokba való bekapcsolódás
Társadalmi szemléletváltozás elősegítése, (filmek, televíziós és rádióműsorok készítésével)
Az alapítvány céljainak megvalósítását szolgáló kiadványok megjelentetése (könyv,
CD, lap, stb. kiadás

Magyar Emberekért Családokért

A Lyme Betegekért és Magyar Emberekért Családokért Alapítvány (LBMECSA) azért kelt életre, mert a statisztikai adatok szerint és a saját megélt tapasztalataink alapján nagyon sok szegény ember és család él Magyarországon. Ebben a helyzetben élő emberekkel és családokkal szinte nap, mint nap találkozunk akár az utcán, médiákban, különböző hiteles cikkekben, és nem utolsó sorban hallhatjuk/olvashatjuk a sok helyen megjelenő személyes segélykiáltásukat, amik kitöltik a közösségi oldalakat.

Ezek a Magyar emberek és Családok amellett, hogy dolgoznak nagyon sokszor segítséget sem kapnak, tehát magukra hagyatva kell élniük.

Magyarországon vannak olyan egyedül élő emberek és családok, akik kiszorulnak a jogszabályi keretek közül, így Ők nem támogathatóak vagy nem jogosultak segítségre.

Az Alapítvány azoknak az embereknek és családoknak igyekszik támogató kezet nyújtani, akik a Magyar Államtól, Önkormányzatoktól valamint nagyobb Civil szervezetektől és Cégektől nem kaphatnak és számíthatnak segítségre.

Az Alapítvány célja az átlagos életszínvonal alatt élők, elesett Magyar emberek és családok felkarolása, támogatása, segítése, összefogása.

További célunk a mindenkori anyagi lehetőségeinktől függően - a bajba jutott és rászoruló Magyar emberek és családok természetbeli és pénzbeli, eseti és rendszeres támogatása elsősorban, de nem kizárólag adományokkal, (élelmiszerek, ruhaneműk, tisztálkodási- és tisztítószerek, gyógyszerek, egészségügyi felszerelések, tárgyi eszközök, berendezések, felszerelések, gyermekjátékok).

Nagyon örülünk, ha felajánlás érkezik határainkon belül, de az Európai országokból, vagy más Kontinensről érkező segítséget, adományt is nagyon fontosnak tartjuk.

A fentiek mellett az Alapítvány célként tűzi ki a határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység végzését, örömmel segít közelebb hozni a Magyarországon élő Magyarokat a külföldön élő Magyarokkal.

Fontos feladatunknak tartjuk a hasonló célú szervezetekkel, társadalmi csoportokkal való együttműködést, valamint más karitatív szervezetek, illetve az alapítvány céljainak megvalósításában közreműködő partnerek munkájának támogatását.

A fentiek révén egyúttal szintén cél a magyar emberek és családok integrációjának és reintegrációjának elősegítése, társadalmi esélyegyenlőségük előmozdítása, a családi környezet támogatása; a magyar emberek és családok életminőségének, lakókörnyezetének minőségi megóvása és javítása.

Tervezzük kulturális, művészeti, sport, kézműves, és szabadidős programok, táborok szervezését és megvalósítását.

Alapítványunk működési költségeit más forrásokból finanszírozzuk, ezért a Magánszemélyek, Vállalkozók és Cégek felajánlásának teljes összegét a rászoruló emberek és családok segítésére tudjuk fordítani.
Czikora Róbert

Forrás: http://lbmecsa.hu/

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások