20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2009 november 20, péntek

Történelmi határok / Nyilt levél Németh Zsoltnak

Szerző: Charles Sucsan

Önnek tudnia kell, hogy a történelem folyamán a határokat ide, oda tologatják és semmi kétség abban, hogy ha nem is a Maga idejében, de elkerülhetetlen a magyar nemzet területi egyesítése, mert az új világrend, ami a nyugatit elsőpri, az, az igazságosságra alapozza majd azt, mert az, az egyetlen, ami az emberiséget megmentheti a végpusztulástól, ahova elekerülhetetlenül vezet a világhatalmi erőszak..

 Történelmi határok /Nyilt levél Németh Zsoltnak


2009.11.20
Charles Sucsan
Artiste en art visuel 575 Barthélemy Longueuil, Québec J4J 1M5 Canada
Phone 450 670 7733 Email Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. www.sucsan.ca

Tisztelt Németh Zsolt Képviselő Úr!

A Nemzeti Hírhálon olvastam kijelentését:
"Németh Zsolt elutasítja, hogy az autonomista törekvések valódi célja a történelmi Magyarország visszaállítása lenne".

 Nagyon elgondolkoztató volt részemre, akinek a Trianoni kérdés szív ügye évek óta és próbáltam keresni érveket, ami igazolná állítását. Persze nem volt nehéz, hisz az Ön pártja az EU-ban való teljes integrációt szolgálja, elsőbbségbe helyezve annak globalizáció értékrendjét. Ebben a perspektívában érthető az állásfoglalása az elszakitott területek kérdésében.
Olvasva életrajzát az szintén alátámasztja érthetően állásfoglalását. Csak arra figyeltem fel, hogy lehetet ennyi szerepet végrehajtani szellemileg és fizikailag? Ha pedig az mind igaz, akkor Őn egy csodálatos emberifeletti lény, aki nagy történelmi tájékozódottsággal rendelkezik. Akkor pedig ha az úgy van, állásfoglalásában sokminden érthetetlen és csak egy politikai eszmének elkötelezetként érthető. a fenn emlitett kijelentése.

Persze ez nem csak egyéni véleménye, hanem a pártjának egyik alapelve, tehát elfogdták a Trianoni és a Párizsi Diktátumok határozatait, ami szerintem, nem csak helytelen, hanem jogtalan, mert köztudomású, hogy ezeknek a szerződéseknek az elfogadásában a magyar népnek semmi beleszólása nem volt, vagyis jogtalan kormányok fogadták el. A kegyelem dőfést pedig Önök mint Országházi Képviselők a nép megkérdezése nélkül az EU-ban való belépési egyik alapvető feltételének alávetették Magukat: kijelentik, hogy "Magyarországnak nincs területi követelése". Ugyan azt tették Önök is mint Horthy Kormányzó, annak idején: elfogadtatta az Országházzal a Trianoni Diktátumot,." kés a torkon". Egyes figyelmes képviselőnek sikerült a törvény előszóba bigyeszteni, hogy: " az eröszakos kényszer helyzetbe fogadjuk el" .

 Ezt csak azért említem, érthető legyen, hogy csak a nép és nemzet mondhat le több ezeréves területének egyes részeiről. Persze nem hiszem, hogy egy olyan referendum sikeres lenne, amely határozottan kifejezné, hogy la magyar nép és nemzet lemond történelmi Magyarország területének egyes részeiről.
Amíg ilyesmi nem történik meg, addig nekem sértő lesz hallani, vagy olvasni olyan kijelentéseket, mint az Öné. Sőt az elhúnyt szüleim és az öseink nevében határozottan visszautasítom és követelem, hogy mind azok, akik elvetik a történelmi Magyarország határainek helyre állításának lehetőségét a jövőben, azok hazaárúlóknak legyenek minősítve.

 Önnek tudnia kell, hogy a történelem folyamán a határokat ide, oda tologatják és semmi kétség abban, hogy ha nem is a Maga idejében, de elkerülhetetlen a magyar nemzet területi egyesítése, mert az új világrend, ami a nyugatit elsőpri, az, az igazságosságra alapozza majd azt, mert az, az egyetlen, ami az emberiséget megmentheti a végpusztulástól, ahova elekerülhetetlenül vezet a világhatalmi erőszak..
Maga, mint közgazdászati szakértő, tudnia kell, hogy az emberiség nem müködhet soká a termelési többlet hajszába. Minden gazdasági, szociális, társadalmi stb. elveket, ami eddig vitte az erő és gazdagodás fejlesztését, azokon teljesen változtatni kell és az emberekhez méltó gazdasági értékrendet kell a népeknek nyújtan. Ez, követeli lemondani a világhatalmi törtetésről, amit Maguk végeznek. Amig erre nem lesz képes a Fidesz , addig folytatódik a Jobbikosok fejlődése, akiket pontosan az Önök kétszinű politikájuk okozott elő.

Végül is csak azt mondhatom: külügyi téren a megalkuvókat senki nem tiszteli és nem véletlen, hogy a szomszéd országok politikusai bátorságot kaptak a magyarság elnyomására, hisz sem az EU, az emberi jogok védelmébe nem lép fel, de maguk is megalkuvó hangokat adnak álandóan. Ne csodálkozzanak, hogy a nép elfordúl Önöktől!
Csodálkozom, hogy ilyen képzett ember mint Maga, nem látta és látja mit ohajt igazán a Magyar nemzet, a sorsának egyenlitésébe, mert a mandátumot ezért kapta és nem pedig azért hogy szolgálja a külföld nyílt, vagy titkolt érdekeit.
A történelmi Magyarország területeinek lemondása pedig idegen érdekek szolgálatát jelenti. Ezért fordúlnak sokan a Jobbikosokhoz, akiket széklsőséggel vádolnak de maguk nem néznek a tükörbe, hogy milyen szélsőséggel viselkednek a magyar területek kérdésébe, amikor kivonulnak az Országházból, ha Trianonról egy perces megemlékezést kérnek..

Cogito ergo sum

Tisztelettel,

Charles Sucsan

Beküldte: SZUFI


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

Hozzászólás  

#1 652 Doyle, Mont Saint-Hilaire, QC J3H 4G7Charles Sucsan 2017-04-01 02:05
Visszatekintés

Véletlen rábukkantam 2006-11-20-dikán írt Nyilt levelemre Németh Zsolt, Fidesz akkori képviselőnek. Érdekes olvasni hozzászolásokat amelyekben legtöbben már csak olyan területi reviziót fogadnának el ahol magyarok még élnek. Azonban a legérdekesebb az, aki ajánlja szervezni szervezni egy bírósági tárgyalást, jogászokkal, történészekkel, stb. Ezt szorgalmazta volna a Magyar Trianini Bizottság, annak idején. Ugyanakkor a levél irása idejétől elmúlott nyolc esztendő és érdekesen fejlődött a Fidesz a nemzeti érdekek védelme felé, sőt nagyon is egyedi előrelátásokkal irányitja az ország sorsát sok politikai ellenséggel szembe. Vagyis a liberális Egyesült európai támogatókkal szembe, akik tagadják a hogyományos nemzeti értékek szükségét a jövő Közös Európa épitésben. Ebben a harcban meglepően kialakult a Visegrád négyes és ez az összefogás lehetőéséget nyujt egy Középeurópai Konfederáció kialakuáshoz, ami végetvethet a békeszerződések célzó fejlődés korlátozás folyamatát. Ezért a Történelmi Magyar Királyság területi egységének problémáját a viszonyok kialakulása kényszeritik egyenlőre azt felfüggeszteni. Ebben az új perspektívában kialakulhat egy közös politkai, gazdasági és védelmi Közép európai államok szövetsége, amelyen belül az etnikai nemzetrészek biztosítva lennének nemzeti azonosságuk fenntartásába. A gazdasági és védelmi kérdések irányitásába pedig egy olyan politikai keretet kell megfogalmazni, ami a fejlődést és biztonságát szorgalmazza mindenki részére.
Ez a természetes út, amire kényszerülnek a kis államok, ha nem akarnak továbbra is kiszolgáltotnak maradni a Nyugat európai nagyhatalmaknak.
Ez nem zárja ki a magyarság jogát a Történelmi Magyarország helyreállitásához, amiről soha nem mondott le és csak a politikusok elfogadásával történt az országdarabolás, háborúk elvesztése végett, abban az esetben, ha az új perspektívában nem alakulhat ki Közép európai allami szövetség.
Egy biztos eljött annak az ideje hogy valamiképpen végetvetni a trianoni igazságtalanságnak, ami milliókat érintett és még érint jogos életszinvonalának fejlesztésében.
Mind ez csak akkor lesz lehetséges, ha továbbra is fejlődik a Fidesz a magyar nemzeti érdekek védelmébe, amivel kétségen kívül megnyerheti a Magyar nép bizalmát.

Charles Sucsan

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások