Print this page
2022 február 02, szerda

A vakcina által okozott sérülések beszámolója

Szerző:

Több mint 30 000 tagot számlál egyik svédországi Facebook csoportja, amely a vakcina által okozott sérülésekről tesz közzé beszámolókat a csoport négy hónappal ezelőtti indulása óta

Több mint 30 000 csoporttag az oltás által okozott sérüléseken

vakcinaserultek 1

Szívbetegségek, bőrkiütések, menstruációs zavarok, fülzúgás, zsibbadás, érzéketlenség, görcsök, krónikus fájdalom, soha el nem múló remegés és mozgásképességüket elvesztő és tolószékhez kötött fiatalok.

A covid-oltásnak vannak olyan feltételezett mellékhatásai, amelyekről az emberek a Facebook "Az oltás mellékhatásai – nyilvános fórum" csoportjában mesélnek.

A csoport sok bejegyzése közül az egyik egy 34 éves nőtől származik, aki azt mondja , hogy teljesen egészséges volt, mielőtt tavaly augusztus közepén megkapta a második adag Pfizer vakcinát. Ő így folytatja:

Kb 1 héttel az oltás után elkezdett szédülni és tengeribeteg, fejfájás gyötörte. Ez pár napig jött és ment és a "rohamok" között egyre sűrűbbé vált. Kb 1,5 hét után állandó volt, amint megtettem. ébren voltam, szédülésem/tengeribetegségem volt, fejfájásom, látászavarom, remegés a kezemben és lábamban és fáradtságom az állandó."

"Augusztus vége óta gyalogjáróval sétálok, támasz nélkül nem tudok járni, a lábaim sem működnek úgy ahogy kellene. Járóval csak rövid távokat tudok megtenni."

A csoport 2021. szeptembervégi megalakulása óta gyorsan növekedett, és mára több mint 30 000 tagja van.

A csoport szabályai szerint csak a mellékhatásokról szóló személyes történetek jelennek meg. A névtelen történetek nem engedélyezettek. A követelményeknek nem megfelelő bejegyzéseket a csoport adminisztrátorai nem engedélyezik.

A csoport számos történetében visszatérő téma, hogy az orvosok elvetik a gyanút, hogy a problémákat az oltás okozhatta, ezért nem tesznek jelentést az Orvosi Termékügynökségnek.

Idén január 26-ig a Gyógyászati ​​Termékügynökséghez körülbelül 95 000 bejelentés érkezett a koronavakcina feltételezett mellékhatásairól. A Gyógyászati ​​Termékügynökségnek ebből 18 845-öt sikerült kezelnie. A feldolgozott jelentések körülbelül fele súlyos feltételezett mellékhatásnak minősül.

Súlyos mellékhatásként az Orvosi Termékügynökség azt a mellékhatást definiálja, amely "halálhoz vezet, életveszélyes, kórházi ellátást vagy hosszabb kórházi ápolást tesz szükségessé, rokkantsághoz vezet, fejlődési rendellenességet okoz vagy más egészségügyi szempontból fontos esemény".

A feltételezett mellékhatások közül hányat idézett elő a vakcina, nem derül ki egyértelműen az Orvosi Termékügynökség által a bejelentett mellékhatásokról szóló összeállításaiból.

Számos tudományos tanulmány azt mutatja, hogy a legtöbb előforduló mellékhatást soha nem jelentik be a hatóságoknak.

A Drug Safety folyóiratban megjelent cikk szerint az összes gyógyszermellékhatás átlagosan 94 százalékát nem jelentik be. A cikk szerint a nem jelentett súlyos mellékhatások aránya körülbelül 80-85 százalék.

2010-ben a Harvard Egyetem kutatója, Lazarus Ross docens megvizsgálta az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatóságának (FDA) bejelentett vakcinamellékhatások arányát. Arra a következtetésre jutott, hogy a mellékhatások kevesebb mint egy százalékáról számoltak be.

A vakcina mellékhatásainak kevesebb mint 1%-át jelentették. Az alacsony bejelentési arány megakadályozza vagy késlelteti a „problémás” gyógyszerek és oltások azonosítását, amelyek veszélyeztetik a közegészséget” – írta jelentésében Ross.

A felmérést az Egyesült Államok Egészségügyi Kutatási és Minőségi Ügynöksége finanszírozta, és közzétették az ügynökség honlapján.

Forrás: Fria Tider
Kiemelések és a külalak a szerkesztőtől.