Print this page
2021 november 21, vasárnap

Példa értékű lehetne a floridai munkahelyek védelmét célzó törvény

Szerző: BRANDON. Fla

A mai napon Ron DeSantis kormányzó Chris Sprowls floridai házelnökkel és Wilton Simpson szenátusi elnökkel együtt aláírta azt a jogszabályt, amely megvédi a floridaiakat attól, hogy a COVID-19 oltási kötelezettség miatt elveszítsék munkahelyüket, és megvédi a szülők azon jogát, hogy a diákok egészségügyi döntéseket hozzanak.

Ron DeSantis kormányzó aláírja a floridai munkahelyek védelmét célzó törvényt

A törvényjavaslatokat a floridai törvényhozás rendkívüli ülésszakán fogadták el, és a kormányzó aláírását követően lépnek hatályba. A ma aláírt jogszabály a legerőteljesebb szabadságpárti, mandátumellenes intézkedés, amelyet az ország bármelyik államában hoztak. A jogszabályról ITT olvashat.

Floridában azonnali hatállyal:

✓ A magánmunkáltatók COVID-19 oltási kötelezettségei tilosak.

‣ A munkavállalók számos mentesség közül választhatnak, beleértve, de nem kizárólagosan, az egészségügyi vagy vallási aggályokat; a terhességet vagy a várható jövőbeli terhességet; és a COVID-19-ből való korábbi felépülést.
‣ A munkavállalók választhatják az időszakos vizsgálatot vagy a személyi védőfelszerelést, mint mentességet.
‣ A munkáltatóknak kell fedezniük a munkavállalók számára a vizsgálatok és a PPE-mentesség költségeit.

✓ Azokat a munkáltatókat, akik megsértik ezeket a munkavállalói egészségvédelmi intézkedéseket, pénzbírsággal sújtják.

‣ A kisvállalkozások (99 vagy annál kevesebb alkalmazottal) munkavállalónként 10 000 USD-t kell fizetniük a jogsértésért.
‣ A közép- és nagyvállalatokra munkavállalónként 50 000 USD-t kell fizetni. 

✓ A kormányzati szervek nem követelhetik meg a COVID-19 oltásokat senkitől, beleértve az alkalmazottakat is. 

✓ Az oktatási intézmények nem követelhetik meg a diákoktól a COVID-19 oltást.

✓ Az iskolai körzetek nem alkalmazhatnak iskolai arcmaszk politikát.

✓ Az iskolai körzetek nem helyezhetnek egészséges tanulókat karanténba.

✓ A diákok és a szülők beperelhetik a jogsértő iskolai körzeteket, és behajthatják a költségeket és az ügyvédi költségeket.


"Azt mondtam a floridaiaknak, hogy megvédjük a munkahelyeiket, és ma ezt törvénybe foglaltuk" - mondta Ron DeSantis kormányzó. "Senki sem veszítheti el a munkáját a COVID nehézkes előírásai miatt, és felelősségünk volt, hogy megvédjük a floridaiak megélhetését. Hálás vagyok a floridai törvényhozásnak, amiért csatlakoztak hozzám a szabadságért való kiállásban."

A mai rendezvényen Ashley Moody főállamügyész bejelentette, hogy Florida bíróságon támadja meg a CMS-szabályt. A bejelentésről bővebben ITT olvashat.

"DeSantis kormányzó példamutató vezetést tanúsított a világjárvány során, és büszkén állok mellé, amikor megtámadjuk az elnök és hataloméhes bürokratái által a floridaiakra kényszerített törvénytelen oltási kötelezettségeket" - mondta Ashley Moody főügyész. "Mindig harcolni fogok a szabadságért, Florida szuverenitásáért és az amerikai munkavállalók autonómiájáért."

"DeSantis kormányzó világosan fogalmazott: egyetlen floridai sem veszítheti el a munkáját az oltási kötelezettség miatt" - mondta Jeanette Nuñez alkormányzó. "Nagyra értékelem Simpson elnök és Sprowls házelnök vezetését a floridaiak védelmében tett erőfeszítéseikért. A szabad Florida állam soha nem fog térdet hajtani a Biden-kormányzat alkotmányellenes túlkapásai előtt."

"Megtiszteltetés számomra, hogy ma itt lehetek, amikor DeSantis kormányzó aláírja a 'Keep Florida Free' program törvénybe iktatását" - mondta Wilton Simpson szenátusi elnök. "Egyértelmű üzenetet küldünk, hogy Florida a szabadság mellett áll ki. Az egészségügyi dolgozóinknak, a bűnüldöző szerveknek, az elsősegélynyújtóknak, a farmereknek, a kamionosoknak és minden más dolgozónak, akiknek egy szabadnapjuk sem volt, és nem tudtak otthonról dolgozni a világjárvány idején - köszönjük, hogy átsegítettek minket ezen a válságon. Köszönjük, hogy kockáztatták a családjukat. Önök mellettünk álltak, amikor a legnagyobb szükségünk volt rájuk, és büszkék vagyunk arra, hogy most is mellettük állunk. A floridai törvényhozás és DeSantis kormányzó harcol értetek. Nem fogjuk hagyni, hogy a Biden-kormányzat politikai bábut csináljon azokból az emberekből, akik az életüket kockáztatták azért, hogy gazdaságunk működjön, miközben mindenki más biztonságban volt otthon, és természetesen soha nem fogjuk átengedni a szülői felelősséget az iskolarendszernek vagy a szövetségi kormány bürokratáinak. Florida tiszteletben tartja a munka méltóságát, a szülői felelősséget és a szabad élethez való jogot".

"A mai nap nagy nap Florida számára. DeSantis kormányzóval, Simpson szenátusi elnökkel, a képviselőház tagjaival és szenátusi kollégáinkkal együttműködve elfogadtuk a legokosabb és legerősebb törvényt Amerikában a Biden-kormányzat törvénytelen oltási mandátuma ellen" - mondta Chris Sprowls házelnök. "Büszkén állunk minden floridai szülő és munkavállaló mellé, és azt mondjuk, hogy a gyermekeink iskolai kényszerített maszkírozása és a munkahelyük megtartása érdekében történő kényszerített oltások itt, Floridában véget érnek. Büszkék vagyunk arra, hogy a vállalkozások mellett állunk, és némi józanságot és lehetőséget biztosítunk arra, hogy a dolgozóikat olyan egyéniségként kezeljék, amilyenek, ahelyett, hogy alávetnék magukat egy egyméretű szövetségi mandátumnak. Az e heti munka eredménye egyszerű: A floridai törvény hatálya alá tartozó senkit nem kényszerítenek oltásra, aki nem akarja."

"Ennek a rendkívüli ülésszaknak az volt a feladata, hogy biztosítsa, hogy a törvény tükrözze a szabadság értékeit államunkban" - mondta Dr. Joseph Ladapo főorvos - "A floridaiak mostantól védve vannak a munkahelyükön, az iskolában és szülőként, hogy eldönthessék, hogyan védekezzenek a COVID-19 ellen. Köszönjük DeSantis kormányzónak, hogy vezető szerepet vállalt a tudományon alapuló, gyakorlatias és megalapozott döntések meghozatalában."

Forrás: Pokol a földön.