Print this page
2016 november 27, vasárnap

Mintha élve lennék eltemetve

Szerző: Budaházy György

Már lassan egy hónapja hurcoltatott el Lassó bíró, és rakatott be a Fővárosi Bv. Intézet Venyige utcai objektumába. Olyan ez, mintha élve el lennék temetve. A Hunnia-ügy és a többi folyamatban lévő ügyem (hiv. szem. ügy és a Hunnia-ügy kapcsán engem mocskoló médiumok meg Benkő György ellen indított polgári peres ügyeim) minden anyaga digitális, amihez jelenleg egyáltalán nem férek hozzá.

"Olyan ez, mintha élve el lennék temetve" - Budaházy börtönlevele

A nyilvánosságban nem tudok megszólalni, az eddig beadott interjúkérelmek agyonbürokratizált elbírálása csigalassúságú. Egyébként sem értem, hogy ha október 27-ig senkinek nem volt hozzá köze, hogy milyen Budahazy Györgysajtószervnek, mit nyilatkozok, akkor most a bv. intézeten kívül miért szólhatnak ebbe bele különböző ügyészségek, bíróságok. Talán az újból való ellehetetlenítésem volt a valós cél ezzel az egésszel, mert a „szökés-elrejtőzés veszélyére" való hivatkozás nyilvánvalóan komolytalan annak fényében, hogy erre 5 évem (!) állt rendelkezésre (még az elsőfokú ítélet után is 2 hónap), de ilyen szándékom sosem volt, és gyanú sem merült fel rá soha. Bízok az igazamban, és hiszek benne, hogy előbb-utóbb kiverekszem azt (ahogy sok más esetben is). Mert igaz, hogy szeretnék végre szabadon élni, de nem üldözött vadként valahol a nagyvilágban bujkálva, magányosan (vagy esetleg a családommal, de az idegen környezetben idegenné nevelődő gyermekeimmel), hanem a saját hazámban, szeretteim és barátaim között büszkén, magyarként.

A kinti eseményekről is döntően az RTL Klub tolmácsolásában értesülök. Az intézetben mindössze néhány adó nézhető, de egy esti filmet még ezeken sem tudunk megnézni, mert 23 órakor – általában a filmek közepe táján – lekapcsolják az adást. Egyébként elképesztő, hogy az RTL milyen szélsőségesen balliberális hangvételű. Soha nem mulasztja el a Fidesz és a Jobbik egymással való – innen nézve több kárral, mint haszonnal járó – marakodásán élvezkedni, és őket, vagy bármilyen általa jobboldalinak sorolt prominens személyt, szervezetet vagy dolgot mocskolni. Az USA új elnökét is folyton „gyűlöletkeltéssel" vádolják liberálisék, de elképesztő, hogy ők milyen szintű gyűlöletkampányt folytatnak ellene, ez már szinte felértékeli Trumpot. (Egyébként is itt lenne az ideje, hogy az összes világkártevő liberális – nem ide értve a kevés valóban tisztességes szabad gondolkodót – a háttérhatalmi pénzeken hizlalt film- meg pop„sztárjaikkal" az élen, felfogják végre, hogy az ő „szabadelvűségük" – ami olyan, hogy szabad azt akarni meg gondolni, amit ők, különben az ember náci, homofób, meg terrorista – ideje lejárt!) Borzasztóak a szánalmas ripacsokkal teli vetélkedők meg show-műsorok is, és a kizárólag a dugás témája körül forgó primitív „Éjjel-nappal Budapest" típusú sorozatok is. Persze mindig tudtuk, hogy az RTL Klub ilyen, de élőben folyamatosan szembesülni a dologgal (mivel a köztörvényes zárkatársaim ezt bámulják) jóval sokkolóbb, mint nem látni, csak tudni.

Minden nehézségem ellenére – mint arról nyilván sokan értesültek – sikerült győznöm az egyik ellenem indított koncepciós ügyben másodfokon. A bíróság immár másodszorra mentett fel a 2009. március 15-ei elhurcolásom kapcsán még arcátlan módon ellenem indított „hivatalos személy elleni erőszak" ügyben. De a több mint hét és fél éve folyó perben még most sem tudhatom, hogy véget ért-e a kanosszajárásom, mert mivel ez a másodfokú ítélet ellentétes az ezt megelőző elsőfokúval (megemlítendő, hogy volt egy ezt is megelőző másik felmentő elsőfokú ítéletem az ügyben, amit viszont hatályon kívül helyeztek másodfokon), ezért az ügyészség fellebbezésre jogosult, és harmadfokra viheti a dolgot. Az ügyészség meg nem „méltóztatott" megjelenni a mostani tárgyaláson, ezért nem tudom, hogy utólag fellebbezett-e vagy nem. Mindenesetre köszönöm mindenkinek, aki eljött erre a tárgyalásomra, demonstrálva jelenlétével mellettem.

Feleségemtől értesültem arról, hogy az illetékes parlamenti bizottságban szóba került a mi ügyünket is érintő politikai amnesztia kérdése. Köszönet mind a témát felvető jobbikos, mind az ismereteim szerint konstruktív hozzáállást tanúsító fideszes képviselőknek. És persze ezer köszönet az értünk szinte személyes ügyükként az első időktől harcoló Morvai Krisztina és Gaudi-Nagy Tamás, illetve Toroczkai László barátaimnak. Remélem, rövidesen szabadon ölelhetem meg ezért őket.

A bv-sek egyébként eddig alapvetően korrektek voltak velem. Nincs okom személyében senkit megszólni közülük. Az étel – bv-s mércével mérve – egész jó, egyedül a zöldség-gyümölcs-savanyúság az, amiből elvétve kapunk csak, ezen mindenképpen változtatniuk kéne, tudomásom szerint ezt már sokan szóvá is tették a fogva tartottak közül.

A 2009-2011-es időszakban Vácon és a Kozma utcában is csak havi 1x1 óra látogatás volt engedélyezve, most 2 hetente van 1 óra. Ezt nevezhetnénk előrelépésnek is, de egy gyereknevelő családapa szemszögéből nézve szinte mindegy, mert a családfői szerepet havi 1-2 órában ellátni nem lehet. A telefonos kapcsolattartásra 2011 óta bevezetett „újítás" egy igazi 22-es csapdája. Minden fogva tartott kap egy egyszerű mobiltelefont, amin korlátlanul beszélhet ügyvédjeivel és napi 10 percet kapcsolattartóival (még fordítva is szerencsésebb lenne, mint így, hisz pont a családdal való kapcsolattartás minél inkább való életben tartása lenne a legfontosabb még egy bűnöző esetében is, ha a büntetés letöltése után a normális társadalomba való visszaintegrálás lenne a cél) 93 Ft-os percdíjon! Vagyis ha az ember folyamatos kapcsolatot akar tartani a hozzátartozóival, akkor az ő elzárása miatt egyébként is nehéz helyzetbe került családja nyakába szakad egy jelentős telefonszámla-kiadás is, mert a feltöltős kártyára nekik kell pénzt felrakosgatni. Ezzel az erővel egyébként engedélyezhetnék, hogy a hozzátartozói is hívhassák az embert, de akkor nyilván nem kaszálna valaki hatalmasat a csillagászati percdíjon. Sok mindent lehetne még sorolni a bv-s viszonyokról, de egyelőre elég ennyi.

Hogy miként alakul a sorsom (sorsunk), most még nem igazán látom. Mindenesetre szűkre szabott eszközeimmel küzdök, és remélek egy szebb jövőt. Isten áldjon minden jó érzésű magyart! Szabadság! Budaházy György (nem jogerős) politikai elítélt Kapcsolódó:

Támogassa ön is a bebörtönzött politikai foglyokat!

Forrás: https://kuruc.info/r/6/166538/

Beküldte: Ballán Mária