20240426
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2013 április 22, hétfő

A Hősök terén a Rendszerváltó Mozgalom

Szerző: többen

Több ezren jelentek meg a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezete és a Rendszerváltó Mozgalom (RVMP) által szervezett demonstráción a Hősök terén.

A Hősök terén demonstráltak a devizakárosultak

A tüntetés egyik legfőbb célja az, hogy a jogtalan banki követeléseket eltöröljék, a bíróság pedig mondja semmisnek a tisztességtelen devizahitel-szerződéseket, mivel - mint állítják- amögött valójában nem állt sohasem külföldi fizetőeszköz. Emellett a szervezők a politikai megosztottság felszámolása mellett tettek hitet, követelték a történelmi Alkotmány jogfolytonosságának visszaállítását, s a devizahitelt csalásnak, az „utolsó cseppnek a pohárban" nevezték.

A vasárnap délutáni demonstrációt követően a szervezők mindenkit várnak az éjszakai virrasztásra is, amely után várhatóan átadják követeléseiket Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének. Ha elegendő létszámmal mennek át a Parlamenthez, akkor teljes útzárral fognak vonulni, ami a demonstráció egyik főszervezője, Kásler Árpád szerint több okból is fontos: egyrészt letagadhatatlan az esemény, nem tudják elhallgatni, másrészt komoly jelzésérték a hatalom felé, hogy az emberek most már "komolyan gondolják a dolgot". Az éjszakai virrasztáson remélhetőleg több száz, vagy több ezer mécsessel demonstrálnak majd a Hősök terén, ami továbbá együttérzési kinyilvánítás is azok hozzátartozóinak irányába, akik nem bírták tovább kifosztásukat és a halálba menekültek - olvasható a szervező oldalán.

A rendezvényre kilátogatott Z. Kárpát Dániel is, aki - mint a Jobbik szakpolitikusa - telefonon nyilatkozott az Alfahir.hu-nak. Mint elmondta, a Jobbik már többször bejelentette, hogy minden civil megmozdulást támogat, amely a devizahitelesek érdekében történik.

Nagy örömmel konstatáltuk, hogy milyen sokan jelentek meg a téren. A civilek szakmai követeléseivel nem csak, hogy azonosulni tudunk, de már korábban a Parlamentben is bejelentettük, hogy tolmácsolni fogjuk ezen szervezetek követeléseit - tette hozzá.

Ezen civil szervezeteket a Jobbik a közeljövőben meghívja újfent a Parlamentbe is egy olyan egyeztetésre, ahol közös stratégiát lehet kidolgozni a károsultak érdekében. Folyamatosan keressük a megoldást, belekényszerítjük a kormányzatot a cselekvésbe - mondta Z. Kárpát Dániel.

A rendezvényre rengetegen családostul látogattak ki..

A rendezvényre rengetegen családostul látogattak ki...
BB - alfahir.hu


Morzsák a "facebookról":

Elérkezett a nagy nap! Mi is indulunk a Hősök terére, így a mai nap folyamán nem sűrűn vagy egyáltalán nem lesz frissítés az oldalon. Megpróbálunk majd azért valahonnan internetet szerezni, de nem ígérjük! Annyira kérünk benneteket akik otthon maradtak de lélekben velünk vannak, hogy a saját idővonalán mindenki osszon meg egy üzenetet az ismerőseivel ami csak annyiból áll, hogy GYERTEK A HŐSÖK TERÉRE MINDENKI!! FONTOS!!! HA ELEGEN LESZÜNK VÉGET VETÜNK AZ ORSZÁG KIFOSZTÁSÁNAK!! ITT AZ ALKALOM: GYERTEK SEGÍTSETEK NEKÜNK!

Vagy valami hasonlót :) Köszönjük szépen mindenkinek a támogatást és az eddigi megfeszített munkát :) HAJRÁ Magyarország :) Joci

*

A képen a tömeg 1/3-a látszik. Még nem késő eljönni. Akár éjszakára a virrasztásra vagy holnap reggelre mikor vonulunk a Parlament elé. Aki jönne reggelre az még 8-óra előtt érjen ki a térre mert pontban 8 órakor elindulunk.

A képen a tömeg 1/3-a látszik

*

László Póka

Üzenet azoknak, akik ma úgy döntöttek, hogy otthon maradnak

Akikkel ma ott leszünk az utcán, (bárhol legyen is az) tudunk majd beszélgetni arról, hogy mit gondolunk egymásról, és az egymásért való kiállásról.

MOst inkább azokhoz szólok, akik ma úgy döntöttek, hogy otthon maradnak.
Nagyon sok oka lehet annak, hogy ma nem vagytok velünk. Ezeket már csak annyiban kutatom, hogy tudjam, legközelebb mit kell jobban csinálnunk, hogy Te is úgy dönts, kiállsz magadért. Mivel az okokat nem tudom, így nincs jogom ítélkezni, vagy haragudni. Nem is teszem.

Inkább csak bízom abban, hogy figyeled az eseményeket, és amikor úgy érzed, hogy segítségre van szükségünk, akkor nem fogsz habozni.
TArtsd a kapcsolatot velünk, juttasd el a hiteles infókat azokhoz, akiket a média majd félre akar tájékoztatni.
Mi érted is halaltjuk a hangunkat. Hát amíg nem csatlakozol, légy a szócsövünk, légy a mi korrekt médiánk.

Szép napot kívánok kívánok mindannyiónknak.

Nem adjuk a házainkat! Nem adjuk a hazánkat!

HAjrá!

*

BANKCSAPDA

Ferenc Falus

Arra kérek minden érdekeltet, hogy reményét ne veszítse el ! Mivel családi alapon is érintettek vagyunk, a végsőkig harcolni fogunk ! Nem mellesleg mi valóságosan átérezzük az áldevizahitelesek problémáját. Arra azonban kérünk minden magyart, hogy hívó szavunkra lépjenek. Jelenleg intellektuális követelésnél tartunk. Mindenkit megértünk aki egzisztenciális okok miatt még hallgat, de eljön az az idő amikor már a hallgatás már bűn. A végképp eltörlés csak úgy lesz valóságos cél, ha lesz támogatás ! Magyarország, a magyarság egyetlen esélye, ezen csalárd hitelek eltörlése. A Bankcsapda a következő lépését a NAV válaszától teszi függővé. Azt is meg kell jegyeznünk, hogy a megnyomorított elmúlt évekért kártérítést is követelünk. A törvénytelen sarcolásért a bankok és az aktuális kormányzat, jegybank felelősségét is felvetjük. Simor és bandája ( eltörölte az intervenciós sávot ) megtervezte a kifosztásunkat.


Írjál te is erről nekünk!

Hozzászólás  

+2 #2 Hősök tereDobrova Éva 2013-04-23 08:28
Nagyon jó volt ott lenni,és látni,hogy ébredezik a MAGyar "csipkerózsika" álmából.Így kell! Párt(ÁRT!!)toktól függetlenül,mert csakis így menthetjük meg azt ami a MIÉNK!!!Amit Ős-eink hagytak ránk ÖRÖK-ül,és amit meg kell ŐRIZ-nünk utódaink számára IS!Ez KÖT-eles-ségünk.Jó Napot MINDENKINEK aki ott volt,és aki reggel-ha nem is aludt ott(mint ahogy én sem),visszajött és EGYÜTT vonultunk az Andrássy úton az Alkotmány utcáig,ahol átadásra került az a petició,amit Árpád felolvasott. Őszinte Köszönetem MINDAZOKnak,akik reggelig kitartottak,és nem adták fel,ahogy a SZERVEZŐ KÁSLER ÁRPÁD SEM.Hálás Köszönet a szervezőknek,és a résztvevőknek!:Dobrova Éva
#1 "Banki és Bírósági károsultak" mozgalmaBastille2010 2013-04-22 13:20
Ez így rendben is lenne. Javaslatként megemlíteném azonban azt, hogy ez így kevésnek mutatkozik (mert hát a nagytömeg jelentős hányada nem igazán devizázott. Ha azonban a "Rendszerváltó Mozgalom" nagyobb tömeg támogatottságot óhajtana, akkor talán meg kellene hirdetnie együttesen a "Banki és Bírósági károsultak" mozgalmát. Annál is inkább mert magát Kásler Árpádot és kártestvéreit is szívatta az adókat termelők közpénzeiből fenntartott és kivívottan diszkriminatíve "független" és így sérthetetlenül tetemes nemzeti és állampolgári károkat okoz(hat)ott "nemzeti" bírósági bíró alkalmazottak.

Bastille2010

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások