20240420
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2010 március 22, hétfő

Ököllel támadtak a temerini polgármester fiára

Szerző: Csorba Béla

Március 18-án, pénteken délután fél öt táján három általános iskolás magyar fiú a főutcán kerékpározott, amikor az út túloldaláról váratlanul minden ok nélkül rájuk támadt a 18 éves S. R., és ököllel fültövön vágta a 13 éves ifjú Guszton Andrást, aki az ütéstől biciklijéről lezuhant és könnyebb zúzódásokat szenvedett.

A szerbül beszélő elkövető azon nyomban kereket oldott, de Guszton András polgármesternek köszönve Temerin központjában a rendőrök egy órán belül előállították. S. R. a kihallgatás során beismerte tettét, s ellene pénteken szabálysértési eljárás indult. 

A VMDP körzeti szervezete úgy véli, hogy a szelektív, személyre szabott támadások Temerinben tovább tartanak, s az eset példásan bizonyítja a magyarverések tényét. Véget kell vetni annak a joghézagnak -- amit azután, alibiként alkalmaznak a bűnüldöző szervek--, hogy csak akkor beszélhetünk etnikai előjelű incidensről, ha azt a támadók verbálisan is kinyilvánítják. Ez a szemlélet a gyakorlatban csupán az emberi és kisebbségi jogok cinikus megcsúfolására alkalmas.

Csorba Béla


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások