Print this page
2012 december 08, szombat

Evo Morales megkeresése

Szerző: Dr, Halász József

Kérem azt a spanyolul tudó olvasót, fordítsa le ezt a levelet és mellékletei, ezt követően küldje el a drhalaszjozsef45@gmail címre.

Köszönöm.

Halász József

Evo Morales
a Bolíviai Köztársaság elnöke

Tisztelt Elnök úr!
Excellenciás Uram!

Önnek az ENSZ-közgyűlés 67. ülésszakán, 2012. szeptember 26-án elmondott beszéde alapján keresem meg levelemmel.

Beszédében Ön meghívást adott át az ENSZ tagállamainak egy vitára, amely a Földanya Világkorszakának kihívásaira fogalmazza meg a válaszokat, kilenc kérdéscsoportra pontosítva.

Sajnálom, hogy Magyarország hivatalosan nem válaszolt Önnek, elfogadva megtisztelő meghívását.
Elfogadhatatlan kormányunk magatartása, különösen azért, mert a magyarság több ezer évre nyúló hagyománya azokat az értékeket tartalmazza, amelyeket Ön beszédében a természet és az ember kapcsolatáról, a közösségi felelősségről, az egyetemes természeti értékek ember-szolgálatáról és a nem béketeremtő, hanem gyűlöletet szító katonai beavatkozásról elítélően mondott.

Excellenciás Uram!

Tisztelettel kérem, hogy mi, ősi hagyományainkat jövőnk alapjaként elfogadó magyar emberek, vehessünk részt az Ön által meghirdetett nemzetközi vitán, annak hangsúlyozásával, hogy mi nemzetünk ősi hagyományainkból eredő érdekeit, és nem a hivatalos politikát képviseljük.

Hagyományaink szerint minden állam és minden nemzet életének alapja a természet és az ember szabadságát összehangoló és ezzel teljessé tevő Isteni Iránymutatás, amely minden állam egyetemes Alkotmánya. Az ebből eredő, egy történelmi korszakra vonatkozó irányelveket az Alaptörvény tartalmazza.

Kérésem alátámasztásaként az Alkotmány-tervezetet és az Alaptörvény-tervezetnek az államok szerves együttélését biztosító részletét melléklem.

A magyar hagyománykövetők minden évben összegyűlnek a téli napfordulókor – december 21 és 23 között -, őseink tiszteletével szembeni elkötelezettségüknek nyomatékot adva.
Ez évben is így lesz. A Földanya Világkorszakának megnyitó szerét a Föld szívcsakrájánál, Dobogókőn rendezzük, a spirituális értékeket a szellem értékeivel teljessé téve, videokonferencia formában, amit a Földkerekség magyarjai számára hirdettünk meg.

Ezen a rendezvény-láncon az Ön beszédében is felvetett témákat vitatjuk meg, a mellékletben szereplő kérdés-párok szerint.

Excellenciás Uram!

Tisztelettel kérem, adjon nekünk lehetőséget a nemzetközi vitán a virtuális részvételre.

2012. december 7.

A magyar hagyománykövetők nevében:

halaszjozsef

dr. Halász József
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 6723 Szeged, Szilléri sgt. 49/a., +36-30-6163894