20210307
Last updateH, 21 dec. 2020 2am

rovas logo

2012 december 08, szombat

Evo Morales megkeresése

Szerző: Dr, Halász József

Kérem azt a spanyolul tudó olvasót, fordítsa le ezt a levelet és mellékletei, ezt követően küldje el a drhalaszjozsef45@gmail címre.

Köszönöm.

Halász József

Evo Morales
a Bolíviai Köztársaság elnöke

Tisztelt Elnök úr!
Excellenciás Uram!

Önnek az ENSZ-közgyűlés 67. ülésszakán, 2012. szeptember 26-án elmondott beszéde alapján keresem meg levelemmel.

Beszédében Ön meghívást adott át az ENSZ tagállamainak egy vitára, amely a Földanya Világkorszakának kihívásaira fogalmazza meg a válaszokat, kilenc kérdéscsoportra pontosítva.

Sajnálom, hogy Magyarország hivatalosan nem válaszolt Önnek, elfogadva megtisztelő meghívását.
Elfogadhatatlan kormányunk magatartása, különösen azért, mert a magyarság több ezer évre nyúló hagyománya azokat az értékeket tartalmazza, amelyeket Ön beszédében a természet és az ember kapcsolatáról, a közösségi felelősségről, az egyetemes természeti értékek ember-szolgálatáról és a nem béketeremtő, hanem gyűlöletet szító katonai beavatkozásról elítélően mondott.

Excellenciás Uram!

Tisztelettel kérem, hogy mi, ősi hagyományainkat jövőnk alapjaként elfogadó magyar emberek, vehessünk részt az Ön által meghirdetett nemzetközi vitán, annak hangsúlyozásával, hogy mi nemzetünk ősi hagyományainkból eredő érdekeit, és nem a hivatalos politikát képviseljük.

Hagyományaink szerint minden állam és minden nemzet életének alapja a természet és az ember szabadságát összehangoló és ezzel teljessé tevő Isteni Iránymutatás, amely minden állam egyetemes Alkotmánya. Az ebből eredő, egy történelmi korszakra vonatkozó irányelveket az Alaptörvény tartalmazza.

Kérésem alátámasztásaként az Alkotmány-tervezetet és az Alaptörvény-tervezetnek az államok szerves együttélését biztosító részletét melléklem.

A magyar hagyománykövetők minden évben összegyűlnek a téli napfordulókor – december 21 és 23 között -, őseink tiszteletével szembeni elkötelezettségüknek nyomatékot adva.
Ez évben is így lesz. A Földanya Világkorszakának megnyitó szerét a Föld szívcsakrájánál, Dobogókőn rendezzük, a spirituális értékeket a szellem értékeivel teljessé téve, videokonferencia formában, amit a Földkerekség magyarjai számára hirdettünk meg.

Ezen a rendezvény-láncon az Ön beszédében is felvetett témákat vitatjuk meg, a mellékletben szereplő kérdés-párok szerint.

Excellenciás Uram!

Tisztelettel kérem, adjon nekünk lehetőséget a nemzetközi vitán a virtuális részvételre.

2012. december 7.

A magyar hagyománykövetők nevében:

halaszjozsef

dr. Halász József
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 6723 Szeged, Szilléri sgt. 49/a., +36-30-6163894

Megnyitva 2720 alkalommal

Hozzászólás   

#5 Venezuela, South AmricaToro Sentado 2017-02-05 00:22
Ha tölem függene, figyelembe se venném Evo Moralest. Evo Morales egy közönséges kasztro-kommunista, úgy, mint az elhunyt Hugo Rafael Chávez Frias, Daniel Ortéga (Nicaragua); a volt argentín elnöknô, a mai csilei elnöknô; a jelen ekvátori elnök (csak sokal okosabb, mint az eddig említettek). Ezekkel érintkezni nem olyan dicsôséges. Az ENSZ-ben ezek nagy humanista diszkurzusokat vágnak ki, az helyzet ismeretségét nem-ismerôk fogyaztására.
+1 #4 Személyeskedés!Zoli 2012-12-12 20:18
Kedves "magyar vagyok" ! A mondanivalód megjelentetést a bocsánatkérésnek köszönheted, de ezután elvárom, hogy a megadott nevedhez méltóan írjál mint magyar a magyarnak!
#3 Nicsak ki beszél már megintmagyar vagyok 2012-12-12 17:51
Csak úgy első blikkre: Árulja már el kedves Józsi-bátyám, vajh' milyen az, amikor az államok szervetlen együttélésének részletét mellékeli kérése támaszaként? Mert a szerves együttélést nem igazán tudom elképzelni, de hátha a szervetlenből le tudom vezetni.

És még arra is kíváncsi volnék, hogy ki mondja meg, mi is az a minden állam egyetemes alkotmánya?

És nagyon egyetértek "norbertstier" megjegyzéseivel, de hozzáteszem, ha már veszi a bátorságot, hogy egy államelnökhöz intéz egy kérést, legalább az elemi protokollt tartsa be, ha már nem bírja a kecsua vagy az guarani vagy az ajmara, esetleg a spanyol nyelvet, írjon angolul, és ne saját r.....it reklámozza.

Bocsánat, de az ilyen ájtatoskodó zagyvalék miatt eluralkodott rajtam az hócipő effektus.
#2 nem minden arany, ami fénylik...Kné K. Mária 2012-12-09 13:09
Szép, szép, de azért Evo Moralesnek is sikerült átesnie a ló másik oldalára, mint az első megválasztott indián elnöknek, s ebbe bizony mi is eléggé bele vagyunk bonyolódva magyarok, Rózsa-Flores Eduárdó "terrorcselekménye" miatt, amibe mondjuk némi kábítószerügy is, meg egyéb politikai földterület leválási ügyek is beleszólnak.
Mondjuk Tóásó Elődöt sajnálom, mert biztos véletlenül volt rosszkor, rossz helyen...
Érdemes elolvasni a linken található hosszú hozzászólást: www.jobbik.net/index.php?q=node/6359
+2 #1 norbertstier@gmail.comNorbee 2012-12-09 10:11
Nagyon tetszik az iras!

Annyit javasolnek,hogy egy elnoknek cimzett levelbol azt a gmail cimet tessek kivenni.
Eloszor is nem szokas beletenni,masodszor en mint kulfoldon elo ember gagyi email cimnek talalom a benne levo szam miatt.
Harmadszor On dr cimmel rendelkezik legyen ez orvos,jogasz etc.. ahhoz,hogy komolyan vegyek egy ceges de legalabb szolgaltatohoz kotheto email cim szukseges!
Negyedszer pedig kormanyszintu/elnoki szintu valaszlevelet csak cimre kuldenek es nem emaileznek...

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások