20230320
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2019 december 30, hétfő

A Pásztor családi vállalkozás 2019-ben

Szerző: névtelen

A VMSZ dölyfös magabiztossággal zárhatja az évet, a betoncsizma-módszer meghozta eredményeit.

A VMSZ agresszív és dölyfös politikai módszerei – Olvasói levél

A Pásztor családi vállalkozás 2019-ben újévi ajándékzsákjába tömte immár nemcsak a vajdasági magyar kulturális intézményeket, hanem a tudomány és a felsőoktatás intézményeit is.

A gépezetben olajozottan működik a vajdasági magyar kiszolgáló lakájmédia, és a kiadók, múzeumok, galériák, színházak, iskolák élére helyezett bábigazgatók raportra készen figyelnek a parancsra. Szerintük csak egy lehetőség van: az osztogatásnál mindig jó helyen kell állni. Nemcsak a kinevezések, a munkahelyek elnyerése függ a VMSZ pórázától, hanem a díjak odaítélési módja is. Évek óta nyilvánvaló, hogy ezek csupán kegydíjak és csakis a VMSZ holdudvarán belül oszthatók megfelelő szolgáltatásokért. Ezek után már nem is meglepő az a túlkapás, hogy a Forum Könyvkiadó Intézet idei Vajdasági Magyar Művészeti Díját a VM4K koordinátoraként Lovas Ildikó, Pásztor István élettársa vehette át Újvidéken, 2019. december 12-én.

Nagy öröm továbbá, hogy nincs több köröm alatti tüske, már nemcsak a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar van a VMSZ-től függő helyzetben a nagyszabású építkezések miatt, hanem a Magyar Tanszék új vezetője is sietett megnyitni a kapukat a tanszék fennállásának 60. évfordulóján.

Tudományos konferenciákon, felszólalásokban Pásztor István VMSZ-elnök és fia, Pásztor Bálint tartományi képviselő is megmagyarázta, hogy ők több szerepben, több mezben illetékesek jelen lenni, véleményt formálni és hangoztatni. Így hát a szakmai kompetenciáról szóló frázisokat a vajdasági magyar maradék-közösség felejtse el.

2019. 12. 20-án a tartományi képviselőház ülésén döntést hoztak az MTTK önálló jogi személyiségéről, a kar végre saját lábára állhat az Újvidéki Egyetem 14. tagjaként. Azonban, mint kiderült, arról is szavaztak, hogy átmenetileg, a Kari Tanács megalapításáig annak tevékenységét egy olyan öttagú ideiglenes igazgatási szerv fogja végezni, amelynek összetétele igen meglepő és ellentmond az alapszabály által megfogalmazott elveknek.

Ebbe az igazgatási szervbe egyáltalán nem a vajdasági magyar felsőoktatás és tudomány kimagasló szereplőit kérte fel a kar alapítója, Vajdaság Autonóm Tartomány, hanem falusi általános iskolai igazgatókat, VMSZ tagokat és MNT tisztségviselőket, valamint Pásztor Krisztinát, aki Pásztor Bálint parlamenti képviselőnek, a VMSZ alelnökének a felesége, vagyis Pásztor István tartományi házelnöknek, a VMSZ elnökének a menye. Az ellenzéki képviselők szerint e névsor alapján joggal merül fel a gyanú, hogy az MTTK-t a VMSZ saját zsákmányának tekinti és pártegyetemmé degradálja.

A Pásztor családi biznisz zsákjában 2019 végére minden ott van, ami számít.

Név a szerkesztőségben.

Forrás: delhir.info

Megnyitva 1111 alkalommal

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások