20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2017 augusztus 02, szerda

Az elmúlt napokban megnégyszereződött a Föld mágneses mezejének rezonanciája

Szerző: Új világtudat

Egy hatalmas kiugrás volt mérhető a Föld mágneses mezejében, amely hatást gyakorolt a Schumann rezonanciára is, ezzel 15 hónapon belül a legmagasabb szintet érte el. - A HeartMath Intézet valós idejű grafikonja szerint egy váratlan és nagy mértékű növekedés történt a Földi geomágneses mezejében. Az adatok csak 1 évre nyúlnak vissza 2016 áprilisáig visszamenőleg, azaz 15 hónapnál tovább.

A kiugrás

A kiugrást a Globális Koherencia Figyelő Rendszer rögzítette a HeartMath intézetből. (1)

A Globális Koherencia Figyelő Rendszer évek óta működik, és a legmodernebb érzékelési technológiát alkalmazza a Föld mágneses mezőiben bekövetkező változások észlelésére.

6 rendszerük van a következő helyeken:

Boulder Creek, Kalifornia.
Hofuf, Szaúd-Arábia
Alberta, Kanada
Baisogala, Litvánia
Új-Zéland északi része
Kwazulu Natal, Dél-Afrika

Visszatérve a 15 hónapot felölelő adatokra, a Schumann rezonancia a különböző mért helyeken a legalacsonyabb illetve a legnagyobb értékeket érte el az elmúlt másfél hétben. Az elmúlt 10 napban négyszeresére emelkedett a kanadai Alberta-ban, majd az egymást követő napokban ingadozott, elérve a július 24-i és a július 30-i csúcsot. A csúcsokat Kaliforniában, Litvániában és Új-Zélandon mérték ebben az időszakban.

 Az elmúlt 10 napban négyszeresére emelkedett

Mi okozta a kiugrást?

Nehéz megmondani bizonyosan, hogy mi okozta ezt a kiugrást, de a geomagnetikus mezőt befolyásolhatja a naptevékenység, a hold forgása és a bolygóközi tevékenység.

Mi az a geomagnetikus mező?

A Föld geomágneses mezeje a bolygót körülvevő mágneses mező, amely a Föld magjától a külső űrig terjed, ahol érintkezik a napszéllel, ami a napsugarakból származó töltött részecskék áramlásából ered.

A geomágneses mezőnek két pólusa van (északi és déli), amelyek eltérnek a földrajzi sarkoktól és évente akár 55 kilométert is eltolódhatnak.

A geomagnetikus mező elengedhetetlen a túléléshez, amely védi a Föld légkörét az egyébként katasztrofális naptevékenységtől, ami elpusztítaná a földi ózonréteget.

Számos állatfaj észleli a Föld mágneses mezejét, és navigációs célokra használják vándorlásuk során. Azt is kimutatták, hogy a tehenek és a szarvasok legeléskor a föld mágneses mezejéhez igazodnak.

A különbség a geomagnetikus mező és a Schumann rezonancia között

Az elmúlt időkben sok zűrzavar volt a geomágneses aktivitással és a Schumann rezonanciával kapcsolatban. A Schumann rezonancia nem ingadozik sokat, de 8 különböző frekvenciával rendelkezik, amelyek a 0,5 Hz-től 45 Hz-ig terjednek. A geomágneses mező azonban ingadozik, és az ezzel összefüggő tévhiteket Rajie Kablie és Rollin Mccraty, a HeartMath Intézet vezető kutatója próbálta tisztázni az alábbi beszélgetésben.

Rajie Kablie és Rollin Mccraty, a HeartMath Intézet vezető kutatója próbálta tisztázni az alábbi beszélgetésben.

A Schumann rezonancia vizsgálata során kiderült, hogy a nyolc frekvenciája átfedésben van az emberi agy és szív frekvenciáival. Tehát a Föld ugyanazon a frekvencián és ugyanabban a ritmusban rezeg, mint az agyunk és a szívünk.

Egy friss tanulmány az ember autonóm idegrendszerének ritmusa és a Föld geomágneses tevékenysége közötti összefüggést vizsgálta.

"Az emberi szabályozó rendszereket úgy tervezték, hogy alkalmazkodjanak a napi és szezonális éghajlati és geomágneses változásokhoz. A szoláris és geomagnetikus aktivitás, valamint a geomagnetikus viharok éles változásai azonban feszültségeket okozhatnak ezekben a szabályozási rendszerekben, ami megváltoztatja a melatonin/szerotonin egyensúlyt, a vérnyomást, az immunrendszert, a reproduktív, a szív- és a neurológiai folyamatokat." (2)

A HeartMath Intézet weboldala szerint:

"Amikor a Föld mágneses mezejének környezetét megzavarja valami, alvászavarokat, mentális zavarokat, szokatlan energiahiányt vagy azt az érzést okozhatja, hogy túlterheltek vagyunk mindenféle nyilvánvaló ok nélkül."

Azt is vizsgálták, hogy a föld mágneses mezőinek változásai a természeti katasztrófák, például földrengések, vulkánkitörések és emberi beavatkozások előtt történnek, például katasztrófák, társadalmi zavargások és terrortámadások előtt.

A naptevékenység azonban nem csupán negatív hatást gyakorol a társadalomra, hanem a kollektív növekedéshez és fejlődéshez is hozzájárul, például az építészeti, művészi és tudományos áttörésekhez, valamint a pozitív társadalmi változásokhoz.

Azt is feltételezik, hogy létezhet az emberi tudatosság és a geomagnetikus mező között egy kapcsolat, azaz az általunk kibocsátott frekvencia hatással lehet a geomagnetikus mezőre éppen annyira, mint amennyire az ránk hat.

Kapcsolat a szívvel

Valamennyi szervünk közül a szívünk az, amelyik a legnagyobb elektromágneses teret hozza létre.

Akkora mezőt hoz létre, amely körülbelül 100-szor erősebb az agyénál. A megfelelő felszereléssel a szív elektromágneses mezejét a testtől több méterre is lehet észlelni.

A csendes mágneses periódusok alatt a Schumann rezonancia ereje "fontos szerepet játszik az emberek lassú hullámú szívritmusainak szinkronizálásában. A ritmusok potenciális jelentősége jelenleg ismeretlen, de fontos lehet az emberi egészség és a jólét megértése szempontjából."

Az alábbi 3 perces felvételen a Schumann rezonancia hallható.

nem elérhetö

Gregg Braden "Isteni Mátrix" előadásából is sokat megtudhatunk az ember és a Föld közötti szoros kölcsönhatásról.

nem elérhetö

 nem elérhetö

(1) - https://www.heartmath.org/research/global-coherence/gcms-live-data/
(2) - http://www.mdpi.com/1660-4601/14/7/770

Forrás: http://ujvilagtudat

Ajánlotta: Szalontay Béla

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások