20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2013 március 12, kedd

Levél Önöktől

Szerző: id. Dienes György

...Láttátok, hogy a hatalom a földtörvény szavazását tavaly szeptember óta sokadszor halasztja, mert Ángyán professzor által feltárt csalások miatt, országos mozgalom bontakozott ki, a 70 módosító indítvány nagy részét már befogadták, a földbérlet pályázatoknál a csalás 80-ról 20%-ra csökkent, de még nincs vége...

Drága Szeretteim, kedves Barátaim !

Tegnap ismét nagy jelentőségű esemény történt.. A "deviza hitel" hazugság okozta problémakör megoldása érdekében gyűltünk össze, Kásler Árpád vezetésével. Most másodszor, a február 16.-i gyülekezőhöz képest háromszor annyian, 6-8 ezren. (10 év alatt megtanultam tömeget számolni, a hibahatárom 10% alatti)

Miért nagy jelentőségű?

A médiák több százezer, közel milliós számú "devizahitel szerződésről" mesélnek.

Én a "néhány száz"-nak kikürtölt, valójában 2-3000 ezer résztvevős, majd pedig éppen tegnap "mintegy ezer"-nek hírül adott és ténylegesen 6- 8 000 valós résztvevő egyike, más nyilvános hírforrásokból tudom, hogy egymilló feletti van a "devizahitel" "szerződések" száma. Ez ugyebár ennyi háztartást és ezért legalább 2-3 milló honfitársunkat érinti közvetlenül. Persze mindenkit keményen sújt, mert a hatalom a probléma megoldás ("megsegítés") folyamatában a költségvetésből adja adóforintjainkat, a milliárdokat. A jelentőség tehát már csak ezért is igen nagy.

Az átlagos érdeklődésű ember csak a dezinformáló médiákból tudja amit tudnia kell. Kevés az aki veszi a fáradságot, hogy utána járjon az eseményeknek történéseknek, a valóságnak. Ez a helyzet mostanság változik.Nem kell a valóságnak utána járni, lassan mindenkit elér. Tömegessé vált ugyanis a saját bőrön tapasztalt egyre fájóbb negatívumok megélése.A skála az apparátus működésképtelenségének napi érzékelése és a teljes ellehetetlenülés következménye miatti öngyilkosságokig és családirtásokig terjed. A hibbantó mesék és a valóság közötti hatalmas különbséget ma már szinte mindenki megéli.

A tegnapi eseményt, a ma reggeli hírekben így ferdítik: devizahitelesek egy csoportja tüntetett a kilakoltatások ellen és a devizahitelek eltörlése érdekében. Aztán a teljes elhallgatás.

Nem vagyok deviza hiteles.

Egy a családomért aggódó és tenni akaró magyar ember vagyok.

Egy magyar ember, aki közel 10 éve figyelem a társadalmi történéseket és egyre jobban érdekel, mi a kiút ebből a katyvaszból, ami egyre zavarosabb és egyre mélyebbre süllyeszti népünk mindennapi életét a nyomor kiszélesedését, a társadalom egyre nagyobb részének elszegényedését, jövőjének ellehetetlenítését szemünk láttára, bőrünkön érezve évről-évre, kormányokon átívelve, az 1989-es rendszerváltásnak hitt hurrá optimizmus óta.

Így jutottam én is arra a következtetésre, hogy a hivatalos hírcsatornák=hibbantók, (kifejezés Grandpierre K. Endrétől) melyek mögött minden esetben sok milliárdos (a mi értékteremtő munkánk megcsapolásából származó) tőke áll, nem tájékoztatási, hanem befolyásolási céllal működnek.

Egyre több a bajunk. A tényleges tudás és tisztességes munka ma már nem tesz lehetővé tisztes megélhetést. A rabolt, vagy virtuális pénzhegyek mozgatásának csalárd technikái próbálják működtetni a világot, Hazánkat és Családunk megélhetését is. Láthatjuk az "eredményt".

Nem működik valójában semmi sem, vagy inkább csak egyre kevésbé, ami a társadalom érdeke lenne. Lenullázták az ország vagyonát. Lenullázták az erkölcsi értékeket. Meghamisították nyelvünket, semmi sem azt jelenti, amit ezer év óta jelentett. Millió a példa erre, látjátok, de talán még nem vettétek észre. Megrontották az alapértékeket: Hűség, Becsület, Tisztesség, Szeretet, Hazaszeretet... stb. A nyelvünket a hazugság eszközévé tették. ( pl. rendőri túlkapás = szadista agresszió, terrorcselekmény) Messze vezetne ennek elemzése, vissza tehát a konkrét témánkhoz: "megsegítik a devizahiteleseket". Ma már evidencia, hogy devizahitel nem létezik. A témakört alaposan feldolgozó, kimagasló és elismert közgazdászok és jogászok ( Róna Péter, Drábik János, Csath Magdolna, Bogár László, Varga István, Makkos Albert, Lehmann György, Damm Andrea és mások) tanulmányaiból tudjuk ezt. A megsegítés pedig azt jelenti, hogy a jogilag nem létező megrontási konstrukciót próbálják fenntartani, a bankokat erősítik továbbra is a hitelesek megsegítése címén. Mik is ezek a bankok ? Pongrátz Gergelytől hallottam előszőr egy baráti beszélgetés során, Kiskunmajsán (Marispuszta 56-os Múzeum, apropó, akartok segíteni a megmentésében? vagy elég nekünk a Páva utca?) : kimentek a tankok, bejöttek a bankok. A tankok egy elnyomó hatalom eszközei voltak. És a bankok.... ?!

Mert mi is volt az első megsegítés ?

Először is a kormány "megsegítette a devizahiteleseket" a végtörlesztéssel. 100 ezer feletti olyan hiteles élt ezzel a lehetőséggel, akinek rendelkezésére állt 5-10-15 vagy akár 20 millió forint. A 90 % nem volt ebben a helyzetben, mert még a múlthavi villanyszámlájára gyűjti a pénzt, vagy már kilakoltatottként villanyórája sincs és csőlakóként a közvilágítás fényénél számolja a fedél nélküli újság terjesztéséből befolyt 100 forintjait, esetleg öngyilkosként már a túlvilágról figyeli az itt maradtak vergődését.

Magyarul, a kormány a pénzes szűk réteget (ami nyilván része a klientúrának) rossz "portfóliójának" rendezéséhez segítette.

Másodszor is a kormány "megsegítette a devizahiteleseket" az árfolyamgáttal. Ez azt jelenti, hogy a bajba csaltak, például egy 6 milliót felvett honfitársunk, eddig 5 milliót törlesztett, 40 ezer törlesztő részletről 100 ezerre emelt törlesztő részletet fizető, jelenleg már 9 millióval tartozik és néhány évig, fix összegként "csak" havi 80 ezret kell törlesztenie. A fennmaradó kamu követelés külön számlán hízik és válik majd esedékessé az adott időben. Ezt úgy kommunikálják, hogy aki időt nyer az életet nyer. Valójában ilyenkor új szerződéseket kellett kötni, ezek már -okulva az eddigi, sok sebből vérző, törvényeket sértő és ezért érvénytelen firkálmányokra- jogilag is megalapozott, hosszú lejáratú halálos ítéletek, melyek célja a bizonytalanná vált banki követelések megerősítése, a banki kockázatok csökkentése, a banki érdekek további kiszolgálása. Ha hitelkamat támogatás is van(lesz?) ezt már természetesen mi fizetjük, természetesen a bankoknak.

A kormány a hibbantók szerint a "devizahitelesek újabb megsegítésén" dolgozik.

Vagyis a törvénytelen helyzet további fenntartása érdekében fáradozik. Azon, hogy a bankok a még meg nem "segített", bedőlési folyamatban lévő hitelesek helyett az államtól (tőlünk) zsebelhessenek. Hiszen az eddigi néhány tízezer kilakoltatás, népünk tragédiája számukra is sok kellemetlenséget, költséget és profit vesztést okozott. A következő néhány százezerrel technikailag sem tudnának megbirkózni. Persze tudjuk, hogy nem a bank lakoltat ki, ő jóságos és ilyet nem is tenne, ő csak a rendező, a "követelést" átjátssza a maffiának, az meg állami segítséggel (droidok) végrehajt.

A kialakult társadalmi katasztrófa kezelésére az állam nem képes.

Milyen további, nagy (létérdekű) társadalmi kérdésekben nem tudott a hatalom megoldást felmutatni ?

- A már említett állami vagyon lenullázása=eltulajdonítása kapcsán felmerülő óriási baj halmazban. "Elszámoltatás"

- A 2006 őszi rendőrterror jogi és kártérítési baj halmazában. "Felelősségre vonás"

- A magyar föld védelme probléma körében. "Földtörvény"

Ezért a "devizahitel" témában összegyűlt tömeg vezetője már továbblép és egy igazságosabb és működőképes államrend megteremtéséről beszélt. Olyanról amelyben ilyesmi elő sem fordulhat. Az ezer éves történelmi alkotmányunk jogfolytonosságának megvalósításáról. A szent korona értékrend visszaállításáról. Az országház felsőházi termének ismét a már bevált módon történő használatba vételéről.

Kásler Árpád eljutott odáig mint Vukics Ferenc, Patrubány Miklós, Fetzer János, Boór Ferenc, Borbély József, Halász József, csak hogy pár nevet említsek azok közül, akik egyenként többet nyomnának az alkalmasság mérlegén, mint az eddigi, általunk megélt és megszenvedett miniszter elnökök összesen.

Ez a tegnapi rendezvény amely a József nádor téren kezdődött 11 órakor, majd az autós felvonulókkal megerősítve, 13 30-kor a tömeg rendőri felvezetéssel a lezárt kiskörúton át a Magyar Rádió épületéhez vonulva folytatta a demonstrációt, ismét reménnyel töltött el.

Engem, vén bolondot, aki még emlékszik a Rákosi (Róth) pajtásra, Sztálin apánkra, jóságos Kádár elvtársra, aki voltam kisdobos és úttörő, KISZ és párttag (szegény szüleim), aki mikor megtudta a valóságot, lelkesedtem Orbán Viktor "rendszerdöntő" beszédjéért, aki Antalltól mindent remélt, de már Csurka igéin csüggtem, aki a pufajkás és a D209-es idejében magamba roskadtam, de Orbán első hatalmi ciklusához nagy reményeket fűztem, aki ezután ismét kiábrándulva a bolsik idején már csak a korábban elmulasztott igazi magyar történelem tanulásába menekültem, aki a Magyarok Szövetségében, a Magyarok Világszövetségében, a Történelmi Alkotmányunkat Helyreállítók Szövetségében, a Fejér Szövetségben láttam kapaszkodót, aki ma a Váralja Szövetség ifjú zászlóvivőinek drukkol, tehát engem Kásler Árpád ismét reménységgel tölt el. Nem magamért (65 évesen legfeljebb hokkedli lehetek, hogy rám állva a fiatalok messzebb láthassanak), de a Családért, a Nemzetért és a Hazáért.

Árpád vezér is új, boldogabb világba vezette Nemzetünket. Újkori Árpádunknak is sikerülnie kell ezt a küldetést teljesítenie. Adottságairól meggyőződhettünk (tudta irányítani a rádió előtti elkeseredett tömeget, az ügyeletes provokátorokat megszégyenítette). Isten óvja őt nekünk, nehogy likvidálják. Ma szerintem ő az első számú veszélyforrás a hatalmi struktúrának. Láttátok a Bródy Sándor és a Múzeum utcában készenlétben álló irdatlan sok droidot? Várták, hogy legyen valami erőszakos cselekmény és bevethessék magukat. Ezzel szemben Árpád kemény szelídsége győzött. Nem lehetett az előkészített fasiszta, rasszista, trappista... lemezt lejátszani a hibbantókban. Maradt az elhallgatás.

Isten segítse őt.

Leginkább pedig mi, valamennyien.

Április 21.-ére meghirdetett (Hősök tere) gyülekezőn ott legyünk. 3-9-81 a jelszó. Négyzetes növekmény.. Ez még mindíg csak 10%-a a közvetlenül érintett "deviza hitel" szenvedőinek. A létszám meghatározó !

Láttátok, hogy a hatalom a földtörvény szavazását tavaly szeptember óta sokadszor halasztja, mert Ángyán professzor által feltárt csalások miatt, országos mozgalom bontakozott ki, a 70 módosító indítvány nagy részét már befogadták, a földbérlet pályázatoknál a csalás 80-ról 20%-ra csökkent, de még nincs vége.

A diákok megmozdulására a hatalom szinte azonnal elfogadta a követelések legnagyobb részét.

Tehát létszám mindenek előtt és a békés, az igazság és jog oldalán álló hatalmas tömeg körbe mosolyogja a megrettent erőszakot.

Figyeljük Kásler Árpád honlapját.

Tartsuk meg a rádiónál tett nagyszerű fogadalmunkat. Adjuk szájról szájra tovább amit tudunk.

Szeretettel és barátsággal:

id.Dienes György


 

Forrás: http://kaslerarpad.hu/?p=2988#more-2988

Beküldte: Dobrova Éva

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások