20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2018 november 11, vasárnap

Boban Lazić írása Délvidék elcsatolásáról!

Szerző: Boban Lazić

..."Vajon kitől szabadították fel? Újvidék és Vajdaság nem voltak megszállva az I. világháború alatt! Tiszta koholmány és hazugság"...

Egy szerb férfi megmondta a tutit Délvidék elcsatolásáról!

Délvidék elcsatolásának november 25-én esedékes évfordulója közeledtével ezekben a napokban Délvidék-szerte megemlékezéseket tartanak Magyarország történelmi déli területeinek megszállása 100. évfordulója alkalmából, amit a szerb oldalon „felszabadításnak" neveznek. Ehhez azonban rögtön hozzá kell tenni: ahogyan annak idején sem fogadta minden délvidéki szerb virágesővel „felszabadítóit" (sőt, a korabeli fotók arról tanúskodnak, hogy a szerbek által lakott települések főterein is több volt a sajkacsás katona, mint az örvendező civil), úgy ma sem kereszteli el minden szerb november 25-ét felszabadulásnak. Sőt.

Mint arról a DélHír is beszámolt, november 9-én a szerb hadsereg Újvidékre bevonulásának 100. évfordulóján az újvidéki városvezetés megemlékezést tartott, amit a VMSZ által is támogatott haladó Miloš Vučević polgármester „felszabadításnak" nevezett. Egy Boban Lazić nevű Facebook-felhasználó így kommentálta Délvidék „felszabadítását" a saját hírfolyamában:

„Vajon kitől szabadították fel? Újvidék és Vajdaság nem voltak megszállva az I. világháború alatt! Tiszta koholmány és hazugság ily módon magyarázni az akkori történéseket. Vajdaságban és Újvidék területén nem folytak semmilyen harcok az I. világháború alatt! Ahhoz, hogy valaki „felszabaduljon" előzőleg megszállás alá kell, hogy kerüljön. Vajdaság évszázadokon keresztül Magyarország és az Osztrák-Magyar Monarchia része volt! Európai udvarok követelésére adták a gyéren lakott déli területeiket letelepedésre az oszmánok alatt szenvedő szerb népnek, amely asszimilációnak és pusztulásnak volt kitéve a törökök alatt. Čarnojevićék vezetésével a szerb nép oltalmat talált a keresztény magyaroknál és osztrákoknál, megőrizhette kultúráját, vallását, identitását, rengeteg kolostort és templomot építhetett fel magának új hazájában! Emellett szabad nyelvhasználatot, oktatást, stb. évezhetett ... a Szerb Matica, az első (szerb) színház, az első (szerb) gimnázium, mindez a mai Vajdaság területén jött létre! És most, ma ÚJVIDÉK ÉS VAJDASÁG FELSZABADULÁSÁT ÜNNEPELJÜK! VAJON KITŐL????? A LEGNAGYOBB SZERB LÁNGESZEK A „MEGSZÁLLÓ" BIRODALOM TERÜLETÉN SZÜLETTEK ÉS ISKOLÁZTATTÁK MAGUKAT, annak köszönhetően, hogy a legfejlettebb, legcivilizáltabb világközpont volt, aminek köszönhetően felvirágzottak az akkori korszak európai értékei. Szerbiában a törökök voltak a megszállók, mert az nem volt az ő területük. Hogyan lehettek az osztrákok és a magyarok megszállók a saját történelmi területükön? Ki lett használva egy pillanat, hogy a háborút elvesztőktől elvehessék a területeket a „szerbbarát és szövetséges" angolok és a franciák jóváhagyásával. Ugyanazok jóváhagyásával, akik a huszadik század végén megbombáztak minket! Ezek a „barátok" tolták a naiv és megbolondított Principet, hogy ölje meg Ferenc Ferdinándot, ezen „hazafias" tettnek árát Szerbia pusztulással és lakossága egyharmadának elvesztésével fizette meg."

Boban Lazic

Forrás: delhir.info

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások