20220117
Last updateK, 23 nov. 2021 5pm

rovas logo

2013 június 07, péntek

Büszke hunnak vallotta magát a kitoloncolt ujgur vezér

Szerző: Visnovitz Pétert

Az ujgur emigráns vezető elleni fellépés azért volt meglepő, mert Ümit Hamit német állampolgár, 19 éve él Európában, és nem először járt Magyarországon.

Ümit HamitRendszeres látogató volt Magyarországon, és a magyarok édestestvérének vallotta magát az az ujgur aktivista, akit a múlt héten kapcsolt le Budapesten a TEK. A német állampolgárságú Ümit Hamit az északnyugat-kínai ujgurok egyik emigrációban élő vezetője, és a Belügyminisztérium szerint szélsőjobbos kapcsolatai miatt jelentett veszélyt Magyarországra. A Kínában halálra ítélt férfi Magyarországról való kiutasítása után azt mondta, nagy a baj, ha már itt is Kína dirigál.

Az ujgur-magyar rokonság lelkes hirdetője, magát büszke hunnak tartó aktivista volt az a Kínából évtizedekkel ezelőtt emigrált ujgur férfi, akit a múlt csütörtökön vett őrizetbe a rendőrség Budapesten. Először a Magyar Nemzet számolt be róla, /Hazaküldte a TEK az ujgur vezetőt/ hogy északnyugat-kínai ujgurok emigráns vezetői a hét végén Budapesten tartották volna meg az Ujgur Világkongresszus Ifjúsági Tagozatának konferenciáját, ám a rendőrség megakadályozta azt. A találkozó főszervezőjét, az ujgur emigráns szervezet alelnökét és európai vezetőjét, Ümit Hamitot egy sor különös hatósági akció után elfogták, és kiutasították az országból.

Az ujgur emigráns vezető elleni fellépés azért volt meglepő, mert Ümit Hamit német állampolgár, 19 éve él Európában, és nem először járt Magyarországon. Miután a rendőrség hazatoloncolta Németországba, a Radio Free Asiának azt mondta, hogy az elmúlt tíz évben nyolcszor is megfordult Budapesten, és "egyáltalán nem idegen Magyarországon", így teljesen váratlanul érte az akció. Őrizetbe vétele után állítása szerint a rendőrség "terrorizmus gyanújával hallgatta ki", és közölte vele, hogy "veszélyt jelent Magyarország biztonságára nézve".

Messzi népek

Az ujgurok Kína északnyugati csücskében, a Közép-Ázsiába mélyen benyúló Hszincsiang-Ujgur autonóm területen élnek. A tizenhét magyarországnyi területet északról Mongólia, nyugatról Kazahsztán, Kirgizisztán és Tádzsikisztán, délről Tibet határolja, és bár ez Kína legnagyobb közigazgatási egysége, a kopár, sivatagos, hegyes területnek alig négy százaléka lakható. A tartomány ugyanakkor stratégiai fontosságú Kína számára, hiszen hatalmas olaj- és földgázkészleteket rejt. Így, bár a régióban élő, hagyományosan muszlim ujgurok és a keleti országrészekből tömegesen betelepített han nemzetiségű kínaiak között gyakori a feszültség, a kínai kormány mindent elkövet, hogy akár hatalmas katonai csapatok állomásoztatásával, de megőrizze a terület nyugalmát.

Mivel a kínaiak és az ujgurok együttélését gyakran zavarják meg összecsapások, konfliktusok, az állítólagos kínai elnyomás elleni robbantásos merényletek, Kína az ujgur szeparatisták és emigránsok
jelentős részét terroristának tartja, és igyekszik nemzetközi szinten is fellépni ellenük. A múlt héten Magyarországon meghiúsított találkozó résztvevői ezért is gondolják, hogy a rendőrség fellépése
nem magyar, hanem inkább kínai érdeket szolgált.

Különös akciók sorozata

A Budapestre érkező ujgurok kongresszusát különös események sorozata hiúsította meg: az Ujgur Világkongresszus ifjúsági tagozata a Magyarok Világszövetségének épületében tartott volna táncházzal egybekötött ülést, ám egy hamisnak bizonyuló bombariadó miatt az épületet ellepték
és kiürítették a rendőrök. A Magyarok Világszövetségének hétfői közleménye szerint / Közlemény bombariadóról és székházbezárásról / a rendőrökkel együtt katasztrófavédők is érkeztek, akik a rendőröktől függetlenül, egy saját vizsgálatot is lefolytattak sebtében, és tűzbiztonsági hiányosságokat azonosítottak, majd azonnali hatállyal megtiltották a mintegy 6000 négyzetméter alapterületű székház üzemeltetését.

Paturbányi Miklós, a Magyarok Világszövetségének elnöke később azt nyilatkozta, hogy az ujgur küldöttség szálláshelyén, az Attila szállóban is váratlanul megjelent a katasztrófavédelem, és tűzvédelmi hiányosságokra hivatkozva kitette az ujgur fiatalokat a szálláshelyükről. Végül pedig a rendőrségi akció után az ujgur delegáció vezetőjét, Ümit Hamitot a terrorelhárítás emberei tartóztatták fel a kocsijában, és vitték a Bevándorlási Hivatalba.

Az ujgur férfi a Radio Free Asiának azt mondta, hogy majd 12 órán át volt rendőrségi őrizetben, amíg végül ki nem utasították az országból. Az Origo kérdésére az ORFK kommunikációs szolgálata azt válaszolta, hogy a férfi Magyarország területére történő beutazási és tartózkodási tilalom hatálya alatt állt, így "amikor magyarországi tartózkodását a hatóság felfedte", kiutasították az országból. A kiutasító határozat ellen Ümit Hamit nem élt panasszal - tette hozzá a rendőrség.

Kína sötét keze

Ümit Hamit nem csinált titkot abból, hogy a kínai kormányt sejti kalandos kitoloncolásának hátterében. "Erősen hiszem, hogy Kína sötét keze van a dologban" - nyilatkozta a Radio Free Asia ujgur szolgálatának, mikor visszatért Németországba. Szerinte a kínai állambiztonsági szervek hamis információkat szolgáltathattak róla Magyarországnak, és ők riaszthatták a magyar hatóságokat. Arról
ugyanakkor nem beszélt, hogy tudott-e az ellene szóló beutazási tilalomról.

Az Ujgur Világkongresszus szóvivője, Dilxat Raxit a Radio Free Asiának azt mondta, hogy a magyar kormány "tartozik egy magyarázattal vezetőjük kiutasításáért és a szervezet gyűlésének
megakadályozásáért". A müncheni székhelyű szervezet szóvivője szerint Kína gazdasági hatalmát veti latba, hogy az ujgur emigránsok tevékenységét akadályozza. "Ha Kína kényszerítette rá Magyarországot, hogy meghajoljon a követelései előtt, az nagyon sajnálatos és veszélyes nemcsak az ujgurok emberi jogai szempontjából, hanem a világ emberi jogi fejlődése szempontjából is" - mondta, hozzátéve, hogy minden igazságkereső országnak oda kell figyelnie erre az esetre.

Az Origo a Bevándorlási Hivataltól, a Belügyminisztériumtól és Kína budapesti nagykövetségétől is megkérdezte, hogy volt-e a kínai diplomáciának bármilyen szerepe az ujgurvezető elleni akcióban. A
kínai nagykövetségtől semmilyen választ nem kaptunk, a Bevándorlási Hivatalnál pedig mindössze annyit mondtak, hogy az ügyben a Belügyminisztérium az illetékes. A Belügyminisztérium Sajtó Főosztálya ugyanakkor azt mondta, hogy nem a kínaiak állnak a háttérben: "a hatóság jogszerű akciója során (...) nem állt kapcsolatban a budapesti kínai nagykövetséggel" - írták kérdésünkre.

Terrorcselekmények vádja

A Magyar Nemzet hétfőn meg nem nevezett rendészeti forrásokra hivatkozva azt írta, hogy Ümit Hamit neve "a világ számos országában felvetődött terrorcselekmények szervezőjeként". Ezeket az országokat azonban a lap nem nevezte meg, Ümit Hamit pedig a Radio Free Asiának azt mondta, hogy tudomása szerint egyedül Kína tartja szervezetét terroristának. Ennek valóban van nyoma az interneten: a Kínai kormány 2003-ban adott ki egy "terrorlistát", amelyen négy ujgur szervezetet, köztük az Ujgur Világkongresszus Ifjúsági Tagozatát is terrortámadásokkal hozza összefüggésbe.
A szervezet ugyanakkor nem szerepel sem az EU által terrorszervezetnek tartott szervezetek listáján, sem az USA külföldi terrorszervezeteket felsoroló listáján .
Az Ujgur Világkongresszus saját honlapja szerint, egy emberi jogi szervezet, amely a Kína által elnyomott ujgurokat képviseli, és azok jogaiért küzd. Mindezt Kína máshogy látja, de hiába próbáltuk e-mailben és telefonon is elérni Kína budapesti nagykövetségét, hogy kikérjük a véleményüket a szervezetről és az incidensről, egyik próbálkozásunkra sem reagáltak.

A kiutasítás okait firtató kérdésünkre a Belügyminisztérium sem az állítólagos terroristaszálakat hozta fel, a tárca terrorcselekményekről egy szót sem ejtett az Origónak küldött válaszában. Ehelyett csupán annyit közöltek, hogy Ümit Hamit ellen "nemzetközi együttműködés keretében rendelt el egy magyarországi rendvédelmi szerv beutazási és tartózkodási tilalmat". Hogy mely szerv döntött a tilalomról, és miféle együttműködésről van szó, azt nem részletezték.

Szélsőjobbos kapcsolat

Mivel Kína az Ujgur Világkongresszus Ifjúsági Tagozatát teljes egészében terrorista szervezetnek tekinti, az Origo megkérdezte a Belügyminisztériumot, hogy miért csak a szervezet egyik vezetője ellen léptek fel Budapesten. Azt is megkérdeztük, hogy miért csak most léptek fel Ümit Hamit ellen, hiszen a férfi rengetegszer megfordult az országban, és nyilvános interjúkat is adott. A minisztérium válaszából kiderül, hogy az ujgur vezetőt valószínűleg a közelmúltban tilthatták ki az országból, hiszen, mint írják, "a tilalom elrendelését megelőzően korlátozásmentesen tartózkodhatott Magyarországon". A tárca azt is közölte, hogy "az úgynevezett világkongresszusra érkező más személyek nem állnak tilalom hatálya alatt, így velük szemben a rendőrség értelemszerűen nem lépett fel".

Az Ümit Hamit elleni fellépést a Belügyminisztérium azzal magyarázta, hogy a férfi "szélsőjobboldali szervezetekkel tart fenn kapcsolatot, amely Magyarország számára kockázati tényező". Ümit Hamitról valóban tudni lehet, hogy jó kapcsolatot tart fenn a magyar nemzeti radikális szervezetekkel, és rendszeres vendége volt a magyarok közép-ázsiai rokonságát hirdető rendezvényeknek, például a Bugacon kétévente megrendezett Kurultájnak is. Egy 2012-es interjújában arról beszélt, hogy 2009-ben a Csíksomlyói búcsúra is ellátogatott, ami nagy lelki élmény volt számára, mert büszke ujgurként magát hunnak, a szerinte szintén hun származású magyarok testvérének tartja.

A 2012-es interjúban arról is beszélt, hogy a magyarok barátsága nagyon fontos neki, mert Kína nem engedi, hogy népe megélje "hun identitását". Egy másik, szintén 2012-es rádióműsorban pedig a Magyarországon szintén terrorcselekmények előkészületével vádolt Budaházy Györgynek adott interjút az ujgurokat sújtó kínai elnyomásról. Miközben Budaházy azt tudakolta tőle, hogy az ujgur testvérek fejtenek-e ki fegyveres ellenállást az elnyomás ellen, Ümit Hamit arról beszélt, hogy őt Kínában a nyolcvanas években halálra ítélték, mert egy diákmozgalom élére állt.

Az ujgur férfiről azt is tudni lehet, hogy kapcsolatban állt Gaudi-Nagy Tamással, a Jobbik országgyűlési képviselőjével is, aki a Budaházy-interjúban tolmácsolt neki, mostani kiutasítása után pedig a Deres.tv honlap szerint a Belügyminisztériumtól kért azonnali tájékoztatást Ümit Hamit kiutasításának okairól.

Beküldte: Kunavar


 

Nagyon fontos beszélgetés a fenti témával kapcsolatban is. Mindeni számár ajánlatos

Szerződés a Magyarságért →

 

 

Megnyitva 4479 alkalommal

Hozzászólás   

+1 #3 DiktaturaNorbert 2013-06-11 06:51
Sajnos eszre kell vennunk,hogy ismert "idegen" diktatura alatt el az egesz orszag.

Nem nagyon maradt mas megoldasa a magyarnak mint menekulni vagy kiirtani irmagjat is ennek a parazita nepsegnek magyarorszagrol.
A tortenelem mindig ismetli onmagat!
+4 #2 Tisztázzuk...leszerelt 2013-06-08 23:22
Idézet - Babi:
... Jézust a Rómaiak által ölették meg!!!. A 30 ezüstpénzről is kell lenni írásnak valahol a régi római levéltárban...


Az alábbi idézeteket azon kedves olvasók figyelmébe ajánlom, akik Jézus elárulója, meggyilkoltatói és gyilkosai kilétét kutatják.

"És itt álljunk meg egy pillanatra, ennél az „iskáriotes"-nek nevezett Júdásnál. Úgy tanította nekünk a bölcs Aisleitner professzorunk a teológián, hogy a biblikusok először azt hitték, hogy az „is-kariot" egy helységet jelent. Ilyet azonban eddig nem sikerült találni. Ellenben az arámi nyelvben e szó eredeti gyöke „kár" és így a „kártevő, hazug, áruló és gonosz emberek" megjelölésére használták, tehát a héberesített formája az „iskár" Júdás... annyit jelent magyarul, mint „kár-os"(is) Júdás", gonosz Júdás.

De mondott még mást is az igazságot hirdető Aisleitner professzorunk Júdásra vonatkozóan. Nevezetesen azt, hogy 'az ephipani iratokat megelőző hivatkozások úgy említik Júdást, mint aki a Pállá lett Saul rabbinak a testvére volt'."
(magyarmegmaradasert.hu/szerzok/a-c/badiny-jos-ferenc/item/1669)

"Jézus halálrakínzását a sátánkultusz rítusölés határozza meg legpontosabban. Amikor vizsgáljuk a Jézus előállítása, megkínzása és keresztrefeszítése körüli eseményeket, három tényt kell szemelőtt tartanunk:

1. A római hatóságok megengedik a zsidóknak a joghatóság gyakorlását Júdeában de csak a júdeai zsidók fölött és csak zsidó vallási ügyekben. Mivelhogy a zsidó főpapok, Kajafás és Annás, nem tekintik Jézust se zsidónak se júdeainak, azzal érvelnek, hogy a zsidó vallás-törvények minden Júdeában tartózkodóra vonatkoznak, idegeneket beleértve (rómaikat kivéve). Pilátus, viszont, elutasítja a zsidók értelmezését és, mivelhogy Jézus a római törvények egyikét sem szegte meg, bizonyíték hiányában visszautasítja a zsidók követelését és Jézus kivégzése elrendelését.

2. Jézus idejében Júdeában a kivégzések csak a római civil hatóság rendelete alapján törvényesek. Jézus esetében ez a hatóság Pilátus. Pilátus, viszont, nem rendeli el Jézus kivégzését. Tehát Jézus megölése egy törvénytelen tett. És mivelhogy szándékos, gyilkosság. Továbbá, mivelhogy a gyilkosság tervezett, előre megfontolt gyilkosság.

3. Azon egyházi dogma miszerint római katonák feszítették meg Jézust tarthatatlan. Minden fegyveres erőben az öngyilkossággal lenne egyenlő egy polgár hivatalos kivégzése aláírt rendelet vagy parancs nélkül, pláne békeidőben. Efféle fegyelem-összeomlás a római légiókban is elképzelhetetlen, különösen egy tribunus (kb. egyenlő egy Tanács-megválasztott ezredes) részéről, ahogyan azt az egyházak híresztelik. Az efféle viselkedés elnézése egy fegyveres erőt irányíthatatlan csőcselékké tenne. És mivelhogy Pilátus nem írt alá semmiféle kivégzés-rendeletet, egyetlen józan eszű római katona sem vett volna részt az alábbi [szóbanforgó] eseményekben. Rajtuk kívül pedig csak egyetlen egy fegyveres erő létezett Júdeában: a Jeruzsálemi Templom állandó zsoldos őrsége. Tehát csak ezek a zsoldosok követhették el - és csak a zsidó főpapok parancsára - Jézus törvénytelen kínzását és meggyilkolását."
(magyarmegmaradasert.hu/in-english/our-beliefs/1666 magyar fordítás)
+1 #1 Babi 2013-06-08 10:25
Természetesen büdös nekik minden, ami Magyar! Tudják az aljasok, hogy a Magyar nép Istent népe az Orion Csillagképből és NIMRÓD volt az első Szent Istenember - Királyunk. Níceai vallás erőszakos erőltetése óta annyi rosszat és mérhetetlen aljasságot megtettek a Magyar néppel, hogy azt elsorolni is sok időbe telne! Níceai vallás! - Emberek által csinált - érdekekből elkészített hamis vallás!!! Felkutatták annak-idején és elégették az Igazán Szent Írásokat, hogy írmagjuk se maradjon az Istentől az Idők és az Emberiség hajnalán kapott Szentséges Szeretetvallásnak! Szerencsére a Nag Hammadi Írásokról nem tudtak, máskülönben azt is megsemmisítették volna! Nícea előtt NEM??? volt Isteni vallás -- ezek az Anunnakik azt hitették el az emberekkel!!! Ha - szerintük nem volt, akkor MIÉRT azonos minden ősi vallás ALAPJA??? - az egész Földön!!!!!
Az a baj, hogy az emberek tudatát és a lelkét nagyon elsötétítették a níceai vallással! Dicsőítik Istvánt, aki renegát lett, mert a tűzzel-vassal terjesztett új, azaz níceai vallásnak behódolt. azóta folyik a Magyarok irtása, természetesen Róma" vagyis a Vatikán irányításával! Mindenütt ott vannak. Más a vallásuk megalapításakor a világhatalom volt a céljuk és ezt a vallás által el is érték! Az, hogy mindenütt ott vannak és dirigálnak embertelenebbnél embertelenebb tetteket és dolgokat az már az inkvizíció óta folyik! Az Igazi Isten Szeretetvallása NEM tette volna soha, és nem tűrte volna, hogy az Ő Szent nevében gyilkoljanak le ŐT valóban, az Ősi szent vallás óta hívő embereket, családokat és népeket! Az az Ősi vallás a Föld védelmét is Törvénybe adta az embereknek, amelyet a Főpapok és Főpapnők szigorúan beleneveltek a népbe. A szívükbe és a lelkükbe volt írva egymás és a Föld Szeretete, Megbecsülése, Tisztaságának a megóvása, - de ezt Nícea óta akarattal "elfelejtették"!!! Azóta romlik a világ, az erkölcsök, szemetelődik és kizsákmányolják az embereket és a rablógazdálkodással a Földet, Földanyánkat! Gondoljon bele minden ember - minden Magyar ember, hogy mit tettek nícea óta a Magyarokkal, Magyarországgal!
Azok tudják önmagukról, hogy sok 10.000 évvel ezelőtt jöttek a Földre az EUFRÁTESZ-nél, és azt is, hogy valóban Eredendően Gonosz, vérengző, kegyetlen Fenevadak voltak, amik nem emberek voltak! A mostani Amerika földjére is eljutottak és ott gyermek és emberáldozatokat vezettek be! - - követeltek meg!!! Nemcsak csillagközi utakat tudtak megtenni, hanem a mezopotámiai ékírások szerint el tudtak a szem elől tűnni, vagyis anyagtalanná válni, és bárki alakját fel tudták venni. Így már könnyen beférkőzhettek a Királyi udvarokba és a Királyok, a Főpapok, Főpapnők megölésével, alakjuk felvételével ők uralkodtak. Megrontották az akkor virágzó Spirituális, Isteni kultúrákat, Atlantisz, Palmyra és a többi virágzó Spirituális kultúra felbomlását, elpusztulását is ezek a szörnyetegek idézték elő. JÉZUS születése után a mai Kuwaitban lévő spirituális dimenziókapun jöttek át /és a mai napig is/ mert nagyon veszélyes volt rájuk nézve a Szeretet Istenének vallásának hirdetése!!! Jézust a Rómaiak által ölették meg!!!. A 30 ezüstpénzről is kell lenni írásnak valahol a régi római levéltárban éppen úgy, mint ahogyan a római katonai térképek is megvannak! Ezeken a katonai térképeken JÉZUS élete alatt még NEM VOLT MEG NÁZÁRET!!!! Később alapították meg!!!! TEHÁT HAMIS AZ EGÉSZ TÖRTÉNET!!! EZT miért nem teszik közkinccsé??? Az embereknek JOGUK VAN TUDNI RÓLA, hogy elhitették őket egy kitalált vallással, amelyet éppen az általuk megöletett JÉZUSRA alapítottak!!! Ez a becstelen aljasság legmagasabb foka!!! Nem tudom mit szólsz ehhez, DE EZ AZ IGAZSÁG! Azóta ott ártanak az embereknek és FŐLEG a MAGYAROK ŐSI, SZENT, ISTENTŐL SZÁRMAZÓ NÉPÉNEK, ahol csak tudnak!!! ezeknek a NEM embereknek köszönhető" minden rossz ami a Földön és velünk Magyarokkal történt Nícea óta!!!
Azért adta nekünk Isten az Értelmet, hogy használjuk!!!
Szeretettel üdvözöllek Babi.

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások