20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2019 november 28, csütörtök

Az angyalok üzenete karácsonykor

Szerző: Száraz György

Az angyalok bármikor képesek szóba elegyedni az emberekkel. Fénylények ők, akik magasrendű isteni szándékok végrehajtói, ugyanakkor autonóm entitások. Karácsony környékén megesik, hogy az emberi szellem fogékonyabb az angyalok üzeneteire.

Az érzelmek, a harmónia, a boldogság, a lelki öröm és Isten jelenlétének érzékelése a karácsony időszakában válik a legkézzelfoghatóbbá az évkörben. Az angyalokban és az emberben több közös vonás is van. Az angyalok is képesek emberré válni és az emberek is képesek angyalokként viselkedni, sőt egyszer talán majd angyalokká is válhatnak.

Az angyallá válás egyfelől értelmezhető úgy, hogy a távoli jövőben elérünk egy olyan tudatossági szintet, amelyet ma az angyalok mondhatnak magukénak: megszabadulhatunk a földi kötöttségeinktől, feleslegessé válik leszületni a földre tapasztalatszerzés céljából stb.

Másfelől, az angyalok üzenete szerint angyalokká úgy is válhatunk, hogy rezgéseiket, ideáikat és lényük egy részét magunkévá tesszük. Vagyis ha megtanuljuk az élet játékszabályait: mit, hogyan és miért érdemes csinálnunk.

Az emberiség nagy része csak csonka spirituális tudással rendelkezik. Az emberek élete ma azért boldogtalan, diszharmonikus és válságos, mert nem ismerik, illetve ha ismerik, akkor sem tartják be a spirituális törvényeket. Titkolóznak egymás előtt, szövetkeznek egymással, hiányállapotokat teremtenek és tartanak fenn a társadalom csaknem valamennyi szintjén a „hatalom” birtokosai, elfojtják a felszabadító impulzusokat, szabadság helyett mindenféle korlátot emelnek a lélek köré.

Egyes vallások az angyalokkal való találkozásnak még a lehetőségét is kizárják, nehogy tudomást szerezzenek az emberek a valóságról. Mert akinek nincs tudomása a párhuzamos valóságokban zajló történésekről, az nem is vágyakozik elérni azokat, ugye? Ehelyett könnyen fogyasztható, előre gyártott ideológiákkal tömik tele az emberek fejét, ámde az angyalok egyre többekhez szólnak közvetlenül és lassacskán elhangoznak az új korszak ébresztő harsonái.

Karácsony táján sokkal nagyobb a valószínűsége az angyalokkal való kapcsolatfelvételnek, mint az év többi napján. Valójában nem szentségtörés, ha egy angyal valamilyen formában embereknek mutatkozik meg. Ezt hívják epifániának, magyarul felbukkanásnak. Mi az élet, ha nem a láthatatlan isteni egy részének megmutatkozása, kifejeződése és végső soron Isten játéka?

A lélek, mely a legnagyszerűbb vívmány, amit a Teremtő ki tudott találni, mind erőben, mind szellemiségében azonos a Teremtővel. Igen, Isten egy része az ember. Nem gonosz, legfeljebb eltévelyedett. Nem pokolra szánt lény, hanem üdvözülésre, szabadságra, önmegvalósításra, ennélfogva isteni létre predesztinált lélek.

Ezt az állapotot azért nem érezzük belül, mert senki nem tanította meg nekünk, hogyan is kell csinálni. Az angyalok nem csak Isten, hanem egyszersmind az emberi szívben lakozó istenség üzeneteinek a közvetítői is. A halhatatlan isteni énnel való kapcsolatfelvételnek köszönheti a megvilágosodását minden kiválasztott, próféta és messiás. Ilyen isteni, vagy ha úgy tetszik krisztusi én munkál mindenkinek a szívében, ily módon bárki átlényegülhet istenné, miként Saul a damaszkuszi úton átalakult.

Az angyalok üzenete a megváltás, amelyet mindenki elvégezhet magán. A belső, isteni lényünkkel ugyanis nekünk kell találkoznunk. Egy angyal már ezt régen elérte, őt nem korlátozzák a tér és az idő látszatai, függőségei, ezért egészen mást tart fontosnak, mint egy mai ember.

Az angyalok nem úgy szolgálják az emberiséget, ahogyan mi elképzeljük. Az angyalok próbatételek, karmikus útkereszteződések, sőt akár különféle szenvedés okozói is, melyek egytől-egyig az ember fejlődését és felemelkedését szolgálják. Az angyalok tiszteletben tartják a szabad akaratunkat, de nekünk meg kell értenünk, hogy minden cselekedetünk következményekkel jár és mi alakítjuk a sorsunkat, amelynek illeszkednie kell a világ sorsába. Annak a világnak a sorsába, amelyet sok angyali lény mellett számos, ma még ismeretlen isteni entitás kormányoz.

A karácsony egy fordulópont, a fény születésének és kiterjedésének az ünnepe. Az angyalok aktivitása ilyenkor jelentősen megnő, minekután a lélek felé orientálódik minden ember. Engedjük hát elmúlni a terheket, a fájdalmakat, a múltat és törekedjünk az isteni törvények maradéktalan betartására, melyek elvezethetnek bennünket a végső valósághoz.

Forrás: Boldog napot!

Hozzászólás  

#1 ÜdvözletS. Tejfalussy András 2019-12-26 16:19
Köszönöm, Minden jót kívánok Nektek! András

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások