20230603
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2014 november 08, szombat

Ne harcolj a sötétség ellen. Gyújtsál gyertyát...

Szerző: Győri Győző

Bio vetőmagok saját kertemből - Falun élni nagyon jó! És ez így is lesz, ameddig a városi ezt meg nem tudja! ... Ne harcolj a sötétség ellen. Gyújtsál gyertyát. Sokan fognak követni.

Előszó

A biokertészkedés lényege a régi hagyományok folytatása és a korszerű technológiák felismerése és ezek ötvözése. A biogazdálkodás alapjai: komposzt, szerves trágya, vegyes kultúrák és természetes növényvédelem.

A biokertben alapvető a hasznos élőlények védelme, a csapdák és az ártalmatlan anyagok használata a kártevők ellen. Természetes alapanyagokból (vad és kerti növényekből) permetezőszerek készíthetők. A bio kertészkedést nem lehet elképzelni tiszta, jó minőségű víz nélkül (esővíz vagy kútvíz), saját méh család és kiváló vetőmagok nélkül. A biokertészkedés magasabb szintje a permakultúra, az erdőkert és az akvapónia.

A kertem 45 km körzetében nincs szennyező ipari tevékenység. Zsákutca településen lakunk, így a közúti gépkocsiforgalom is csekély (naponta maximum 6 -10 gépkocsi, de előfordul az is, hogy napokon át nincs forgalom). A kert a főúttól 30 méterre helyezkedik el. Az öntözést csak esővízzel végezzük amit ionizálunk mágneses mező segítségével.

Már nem is tartom annyira fontosnak, hogy minek mi az ára, hanem azt, hogy milyen minőségű termékeket fogyasztunk. Felmerült például az, hogy nem érdemes hagymát ültetnünk mivel csak 80 Ft kilója. Igen ám, de ha az vegyszerezett földön terem, akkor tele van káros anyagokkal, mind például Reglone vegyszerrel, aminek a teljes lebomlási ideje 60 év. Nem érdemes pénzt adni azért, hogy megbetegedjünk. Nem beszélve a GMO termékekről, melyeknek hatása hosszútávon ismeretlen. (Már ismert! Az angol kutatok bebizonyították, hogy 2 éven át GMO magokkal etetett patkányok meddővé válnak és daganatos betegségekben pusztulnak el. Bejegyzés 2013.05.18).

GMO

Európa viszonylatban, Magyarországon halnak meg a legtöbben szív és érrendszer betegségekben, és mostanában daganatos gyermekek születnek. Ez mind az étkezésre vezethető viasza.

A megetetett társadalom

Miből készül az eperfagyi? - Jobb, ha nem tudja!
Ne ámítsuk magunkat!
- Aki reggelire "kakaóitalt" iszik, a laboratórium ízeit nyeli.
- Aki eperjoghurtot kanalaz, fűrészport fal.
- Aki bolti citromlevet tesz a teába, az a penészgomba "váladékát" kapja, bármennyire tiltakozik is.      
- Az édeset idomított baktériumok "köpik ki", a savanyú a mikroorganizmusok "izzadmánya".
Érzékeinket (észrevétlenül) manipulálja egy világhatalommá szerveződött maffia, az íz-ipar, s laboratóriumokban előállított (titkos) aromákkal, ízfokozókkal megváltoztatja ízlelésünket. Veszélyben az ízlés szabadsága, a kulináris önrendelkezés joga. Nem azt esszük, amit enni vélünk. Mert semmi sem az, aminek látszik.

Az eperaromát egy Holzmindenben székelő német aromagyár állítja elő ausztrál fűrészpor, alkohol, víz és néhány titkos összetevő keverékéből. (A Föld teljes epertermése az "eperből" készült fagylaltok, joghurtok, desszertek mennyiségének egy százalékát sem fedezné!)

Egy amerikai konszern baktériumból kávétejszínt és krémsajtot varázsol, egy másik vörös áfonyából cseresznyét, ricinusolajból őszibarack-aromát. Az Athlon nevű cég (nem vicc!) madártollból péksüteményt, a General Foods vízből, fehérjéből és gyanús zsiradékból műszalonnát.

A Procter and Gamble nevű amerikai vállalat még a gyapotszálat (pamutot) is fogyaszthatóvá teszi: a növény rostjaiból kenyeret sütnek. Az ízek e szép új világában a menthenthiol nevű vegyület a grépfrút, az acetyl-pyrolin egyik változata a ropogós kenyérhéj, a filberton a mogyoróíz illúziójáért felel.

Mint a Mátrix című filmben. Nem eperjoghurtot eszünk, hanem vizet mesterséges illúziókkal. A szagok és ízek e virtuális valóságában már a füstölt sonka és lazac sem eredeti: napjainkban a húsgyárak "folyékony füstöt", azaz műfüstöt használnak,  amiben 30-90 másodperc alatt meg lehet "füstölni" a terméket. Ráadásul a vásárlókat mézédes hazugságokkal etetik.

A Danone Actimel "szuper-egészséges" joghurtital egyszerre tartalmaz két (veszélyesnek tartott) édesítőszert, aszpartámot és K-aceszulfámot is.

A csalafinta íztrükkök aztán megteszik a magukét, aki gyerekkorától hozzászokott a víz, szén-dioxid, karamell, foszforsav, citromsav, nátriumbenzoát, koffeintartalmú italhoz (ez a kólák összetétele), annak az igazi bodzaszörp ízetlen. Az élelmiszeripar tehát "maszkírozza" az ízeket, ha kell, korrigálja és retusálja őket (mint Sztálin környezetét a korabeli fotókon), hozzászoktat bennünket a kémiai édesítőszerek, ízfokozók, sűrítőanyagok ízéhez, reklámokkal és aromákkal etet, ízfüggővé tesz.


Korunkban húszezer élelmiszer-adalékot forgalmaznak (köztük hétezer aromát). E titokzatos porocskák és folyadékok nélkül, melyek összetevőit (üzleti titokra hivatkozva) sokszor még az ételre allergiás gyerekek orvosainak sem árulják el, az élelmiszer-ipari termékek többsége élvezhetetlen és eladhatatlan lenne. *Az íz az ételek lelke.* Aki az ízeket befolyásolja, életünket manipulálja. Ráadásul az íz nem csak ízlés dolga. Az íz legfontosabb funkciója a táplálék ellenőrzése. Figyelmeztetés (lenne), hogy mit nem szabad megenni. Ha becsapják ízlelésünket, elfeledtetik velünk az eredeti ízt, akkor tényleg bármit lenyelünk.

A leves hazudik - írja magyarul újfent megjelent nagyszerű pamfletjében Hans Ulrich Grimm (Kétezeregy Kiadó). De nemcsak a Knorr és a Maggi zacskós leves hazudik (a négy főre szóló adagban mindössze két gramm szárított marhahús található), hanem szinte minden.
A kenyér, a virsli (de az nagyon), a csecsemőtápszer. Érzékeinket manipulálják és átprogramozzák. Éppúgy, mint gondolatainkat. Egész életünket. Tavaly az Egyesült Államokban az asztalra került ételeknek már kilencvenhat(!) százaléka ipari termék volt.

A Fast Food Nation (gyorsétterem-generáció) már nem ismeri az ételek eredeti összetevőit, életében soha nem szagolt vargányát. "De hát végül is - mondja cinikusan az egyik aromagyár mérnöke - az élvezet fantázia dolga." ...... Már akinek!

 Az alábbi kép remélem meggyőz mindenkit afelől, hogy mivel etetnek minket. Minden benne van, amit a vegyész a laborjában talált, az E-k száma rekord. A megdöbbentő az, hogy az almás-pudingos süteménybe jelen van nyomokban a hal.Ez már nem élelmiszer, hanem veszélyes hulladék!

Jó étvágyat!

Árverés a pudingal is


Ezek után senki ne csodálkozzon azon, hogy mennyire beteg ez a nemzet.
Ne feledd, AZZÁ LESZEL AMIT ESZEL!
Ki-ki vonja le a tanulságot, és TEGYEN MEG MINDENT A CSALÁDJA EGÉSZSÉGÉÉRT!

Ajánlotta: Ballán Mária

Önellátás specialista

Győri Győző 10 éve él önellátásban úgy, hogy mindent amire szüksége van megtermel magának. Az eladott és elcserélt feleslegből mindene megvan ami szükséges minimális készpénz használata mellett. Első róla készült filmünkben olyan információkat, trükköket oszt meg velünk amit nem igazán férhető hozzá interneten a növénytermesztéssel, állattenyésztéssel és önellátó életvitellel kapcsolatosan sem. Elhangzanak konkrét tapasztalatok a részletek és buktatók ismertetése mellett.
Riporter: Bohus Gábor (gazdapiac.com)
Készítette: okofarmok.hu

AZ ÖNELLÁTÁS ALPJAI

Feltételek:

- föld
- tiszta víz
- tiszta só
- tiszta levegő
- tiszta magok
- tenyéssz állomány
- szeretet és alázat a természet iránt

Kézi szerszámok:
- ásó
- kapa (különböző méret)
- saraboló (különböző méret) - gereblye (különböző méret)- kasza
- vasvilla

- sarló
- lapát
- talajfúró
- metszőolló
- sövénynyíró
- fűrész
- jelölő


Eszközök
- mágnesek és mágneses szalagok
- öntöző
- IPC tartályok
- állvány
- hordók
- tömlők (öntözőszalag és idomok)
- talicska
- öntözőfejek
- permetező pumpa (rézgálic)
- karók (támaszok)
- molnárkocsi
- szivattyú
- komposztáló
- hószabitok
- létra
- eke
- töltögetőeke
- körmös talajlazító
- rosták és sziták
- morzsolók (zsurmolók)
- ládák és rekeszek, dobozok
- rozsdamentes edények, köpülő, szűrő és más eszközök a tejföl, vaj, sajt, túró, orda, készítéséhez
- itt megemlítem a füstölőt és sózót


Kisgépek
- fűnyíró
- benzines kassza
- láncfűrész
- körfűrész
- gyalugép
- marógép
- fúrógép
- sarokcsiszoló (flex)
- ív hegesztő
- rotációs kapa
- kis-traktor
- terménydaráló
- sövénynyíró
- ágdaráló


Méhészet
- kaptárak
- pergető
- műlépek (olvasztó)
- szállítódobozok és keretek
- méhészeti felszerelés (overall, kalap, kesztyű, füstölő, fedelező villa stb)

Baromfi nevelés
- baromfi udvar
- baromfi szállás
- tojó ládák (fészkek)
- keltető, bújtató
- nevelőládák
- infra sugárzók
- kifutók és röptetők


Vetőmagok szárítása és tárolása
- szárító egyben aszaló
- fóliaragasztó
- befőttes üvegek
- polcrendszer esetleg szekrény
- tisztítógép
- rozsdamentes szűrők
- műanyag tálcák

Építmények
- üvegház, fóliasátor, akvapónia
- verem, pince
- kerti WC
- kerti zuhany
- kút vagy víztároló (mindkettő)
- kemence
- takarmány tároló
- góré
- füstülő

Palánta neveléshez
- csiráztató edények
- palánta nevelő cserepek, poharak, kaspók, tálcák, ládák
- különleges öntöző (párásító)

Energia ellátás
- napelemek
- napkollektor
- fűtés tükrökkel
- aggregátorok
- inverterek
- akkumulátorok
- HHO generátorok
- szélturbina (gravitációs kerék)
- utóégető és faelgázosító tűzhely
Ami szükséges: Egy kis pénz, döntés, tudás, tapasztalat, gyakorlat - itt ezen a honlapon minden segitséget
megkapsz. Pénzt nem!


http://biovetomag.hupont.hu/122/bemutatkozas

Megnyitva 4837 alkalommal

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások