Print this page
2012 január 11, szerda

MVSZ-ről ír a Magyar Nemzet

Szerző: MVSZ Sajtóiroda

Ritkaságszámba menő eseménynek számít, hogy a Magyar Nemzet, szombati számában terjedelmes írást közöl a költségvetési támogatásától tizenkettedik éve megfosztott Magyarok Világszövetségének nemzetszolgálatáról, Határokon átívelő magyar összefogás címmel. A Magyar Nemzetben közölt írás azt az esetet ismerteti, amelyről sajtószolgálatunk De profundis – Ünnepi üzenet mélységől cím alatt számolt be (http://www.mvsz.hu/sajtoszolgalat/20111227_deprofundis.html).

De profundis - Ünnepi üzenet mélységből (2011. december 27.)

November 17-én, csütörtökön este Székesfehérváron történt: az áldozat, egy tizennyolcadik életévét két nappal korábban betöltött fiatalember hazafelé tartott, amikor két cigány megállította. Előbb az időt kérdezték tőle, majd pénzt kértek. Amikor a fiú nem reagált, úgy megütötték, hogy négy foga gyökerestől kitört, és felszakadt fogínytartó csontja is. Az áldozat apja még aznap nyilvánosságra hozta a szörnyűséget a világhálón.

A minden magyart hozzá tartozónak tekintő szervezet elnöke két nappal később, Szent Erzsébet napján, esti böngészés közben talált rá az elképesztő székesfehérvári történetre a világhálón. Ekkor már tudvalevő volt, hogy legkevesebb hatszázezer forintba kerül majd a kivert fogak pótlása, és a kétségbeesett család nem tudja honnan előteremteni az erejét meghaladó összeget.

Az elnök még aznap a szervezet egy svájci tisztségviselőjén keresztül egy ugyancsak Svájcban élő fogorvoshoz fordult, aki maga is tagja a szervezetnek, és aki arról nevezetes, hogy világraszóló gyógyítói képességeit rászoruló magyaroknak ingyenesen bocsátja rendelkezésére. Dr. Prezmecky László, a gyógyító még aznap visszajelzett: ha a család elfogadja, kész ingyenesen megműteni az áldozatot.

Már csak az áldozatot kellett felkutatni, mert a híradások névtelenül említették őt. A minden magyart hozzá tartozónak tekintő szervezet számára ez nem jelenthetett akadályt. Az elnök a szervezet egyik fehérvári tagját kérte meg. A felkutatott édesanya hitetlenkedve és tartózkodva fogadta az ismeretlenek jelentkezését. Napi többszöri levélváltással sikerült a távoli gyógyító számára az áldozat állapotát részleteiben ismertetni: bár a sürgősségi fogászati ellátás megtörtént, egy újabb műtét halaszthatatlannak tűnt.

Dr. Prezmecky László Budapestre repült és egy fogorvos professzor barátja magánklinikáján elvégezte élete egyik legnehezebb műtétét. Tizenöt éve nem volt ilyen nehéz műtéte, mondta a sokórás beavatkozás után, hiszen a barbár támadás nyomán alig maradt ép rész az áldozat szájában. Szerencsére hozott magával abból a vadonatúj csontpótló anyagból, amelyet még Svájcban is csupán néhány fogorvos ismer.

Történt mindez teljesen ingyenesen.

És történt e műtét – szinte sorsszerűen – december 5-én. Annak a napnak a hetedik évfordulóján, amikor a minden magyart hozzá tartozónak tekintő szervezet a magyar állampolgárságnak a külhoni magyarok számára történő visszaadását népszavazás tárgyává, és ezzel immár megkerülhetetlenné tette. A politikum által kisemmizett, jobb sorsra érdemes szervezet a székesfehérvári fiúnak magyar összefogással történt, látványos megsegítésével küldi a maga üzenetét: magasztosat a mélységből.

Ahhoz, hogy a szentestét az áldozat emberhez méltón, hiánypótló fogsorral ünnepelhesse, már csak egy újabb jótevőre, Dr. Prezmecky László egyik veszprémi fogorvos barátjának felajánlkozására volt szükség. Ez is megtörtént. Karácsonyi ajándékként.

Kelt 2011-ben, Karácsony másodnapján MVSZ Sajtószolgálat - 7374/111226

* * * * * * *

A Magyar Nemzet cikke aznap jelent meg, amikor a Magyarok Világszövetsége rendkívüli Küldöttgyűlést tartott, mert a Fővárosi Ítélőtábla alig több mint egy hónappal korábban megsemmisítette a 2008 augusztusában megtartott elnökválasztást. A Küldöttgyűlés több felszólalója pozitív változás jeleként értékelte az MVSZ és elnökének munkásságát elismerő írást, a amely a kétharmados többségű kormánypárt lapjában jelent meg.

A Fejér Szövetség honlapja időrendi összeállítást közöl (http://fejerszovetseg.blogspot.com/2012/01/hatarokon-ativelo-magyar-osszefogas.html), amely jól szemlélteti azt, hogy a folyamatos zaklatás közepette és annak ellenére, a Magyarok Világszövetsége végzi nemzetszolgálatát, és nem akármilyen szinten.

Alább közzétesszük Borsodi Attilának a Magyar Nemzetben megjelent írását.

MVSZ Sajtószolgálat 7378/120108

MVSZ_MagyarNemzetcikk