Print this page
2022 március 02, szerda

Ennek a háborúnak a legnagyobb vesztese Ukrajna és az EU-lesz

Szerző: FB

Továbbra sem vagyok se orosz, se amerika rajongó, mindegyik nagyhatalom. amelyik világuralmat akarnak...de érdekes elgondolkodni, Fészbukrol vettem ezt is...:

A határaink mentén zajló háború nem csak Ukrán-Orosz konfliktus. A valódi frontvonalak hosszabbak.

Néhány gondolat a jelenlegi háború előzményeiről.
 
A front egyik oldalán a liberális világgazdasági befolyását védő nyugat, amely egypólusú világrend kialakítására törekszik. Fő fegyvere az ellenőrzése alatt tartott spekulatív pénzpiac. (bankok, tőzsdék, biztosítók). A front másik oldalán nyersanyagban és kapacitásban gazdag, gazdaságilag feltörekvő államok, amelyek fejlődését gátolja a súlyos (politikai, gazdasági, pénzügyi) feltételeket szabó nyugati pénzpiac.
 
A jelenlegi háborús helyzetbe torkolló folyamatnak talán a kezdete, amikor 2000. október 10-én Asztanában Oroszország, Kazahsztán, Fehéroroszország, Kirgizisztán és Tádzsikisztán elhatározta az Eurázsiai Gazdasági Közösség létrehozását, megalakult az orosz- belorusz-kazah vámunió, lehetővé vált a termékek és a tőke szabad mozgása a három ország között. 2014. május 29-én létrejött az Eurázsiai Unió amelyet Oroszország, Kazahsztán és Fehéroroszország elnökei írták alá, Ukrajna csak azért nem lett alapító, mert „véletlenül” pont akkor vált kaotikussá az ottani politikai helyzet. 2014. október végén, egy orosz energetikai vállalat végrehajtotta első olyan olajszállítását Fehéroroszországba, aminek a kifizetése már rubelben történt, nyugati valuta közbeiktatása nélkül. Az orosz kormány azóta is arra törekszik, hogy kiszorítsa a dollár használatát a térség energiapiacáról. ezért lehetővé teszi, hogy dollár közbeiktatása nélkül rubelben vagy jüanban is fizethessenek a szállítmányokért.
 
2009-ben létrejött egy társulás, amelyet Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-afrikai Köztársaság hozott létre (BRICS). Ezek az országok szabadulni kívántak a kölcsönökért súlyos feltételeket szabó Világbanktól, a Valutaalaptól valamint a dollártól, mint világpénztől.
 
Gazdasági elemzők azt jósolták a, hogy 2050-re a BRICS országok szervezettebb együttműködéssel túlszárnyalhatják a nyugati országok gazdasági teljesítményét, ezáltal multipoláris gazdasági világrend alakulhat ki. Ez a folyamat jócskán felgyorsult. Földrajzi helyzeténél fogva ezek közé a frontok közé szorult Magyarország.
 
Magyarország az Európai Unió és a NATO tagja-ként korlátozott szuverenitással bír, nemzetközi kötelezettségeink meghatározzák pénzügyi, hadügyi, külügyi, gazdasági, jogrendi lehetőségeinket az EU keleti végein. Pár évvel ezelőtt elkezdődött egy politikai, gazdasági (nyugat által jóváhagyott) útkeresés, amely a feltörekvő országok felé nyitott, ami szükségszerű volt, de ezzel egy előre megjósolható komoly konfliktus frontvonalába is kerültünk.
 
Már 2014-óta egyértelmű volt hogy egy esetleges fegyveres összecsapás a világpolitika törésvonalán fekvő Ukrajnát fogja sújtani. Ha Ukrajna 2014-be csatlakozik az Eurázsiai Unióhoz, és gazdasági kaput nyit Közép-Európára az nyugati gazdasági rendszer újabb válságát jelentette volna. Hogy ez ne történhessen meg, a nyugati érdekek polgárháborút, hatalomváltást generáltak, amelynek fő célja az volt, hogy az orosz érdekszférát visszaszorítsa a Fekete-tenger térségéből. Ezt a számítást a Krím-félsziget orosz elfoglalása, valamint a kelet-ukrajnai köztársaságok létrejötte hiúsította meg.
 
A cél továbbra is ugyan az: valutáját, és kizárólagos hatalmi státuszát fenyegető USA a hatalmas energiakészletek felett rendelkező Oroszországot, - a BRICS „erős emberét” - próbálja meggyengíteni, még olyan áron is, ha Európa gazdaságilag összeomlik.
 
Ennek a háborúnak a legnagyobb vesztese Ukrajnán kívül az EU-lesz, mert úgy tűnik a világ újra felosztása zajlik, és sem az USA-nak, sem a feltörekvő keleti országoknak nincs szüksége az európai konkurenciára, Európa ha nem képes összehangolt főként gazdasági önvédelemre, ha érdekei ellen cselekszik óriási baj lesz. Ha felvállal egy háborút, akkor az a teljes pusztulás.
 
Utószó: A fentiekben leírtakat igazolja, hogy a BRICS országok mindegyike kiáll Oroszország mellett. Tehát Kína, India, Brazilia, Dél-Afrikai mellett több más ország (Pakisztán, Fehéroroszország, Szerbia, Örményország, Mianmar (Burma), Irán, Szíria, Algéria, Kuba, Venezuela, Grúzia, Azerbajdzsán, Egyesült Arab Emírségek de még sorolhatnánk) is támogatásáról biztosította az oroszokat.
 
Oroszországgal együtt ezeknek az országoknak összesen 3,5 milliárd lakosa van. A fél világ...
KOMMENTEK:
A kedves amerika simán a pofánkba vágja, hogy korlátozott számban ugye, de megdöglünk. Feltehető, hogy ez az álláspontját nemcsak ebben a videóba terjeszti. Gondolom, hogy az európát vezetők 100%. tudják és mégis képesek háborúba bocsátkozni az oroszokkal. Képesek lennének feláldozni Európa lakosságát. amerikát le kell választani Európáról. Akik, most a nyugati doktrínát fújják a te az én halálomra játszik.
 
A videóból kiderül, hogy Németországnak az Oroszokkal ki kell egyezni és új alapokon kell politizálni. Félreállítani a mai baloldalt, egyrészt nem képviselik a baloldal érdekeit, másrészt egy olyan életet akarnak ránk erőltetni, amitől egy normális embernek felfordul a gyomra.
Ebbe az Unió is belehal, nemcsak mi, a németeknek is vége, meg minden nacióé Európában,a katonái már itt vannak, a Magyarok meg már nem védik meg őket. A NATO is megmondta, útban vagyunk, és voltunk is mindig, na ebből nincs kiút.
"A cél továbbra is ugyan az: valutáját, és kizárólagos hatalmi státuszát fenyegető USA a hatalmas energiakészletek felett rendelkező Oroszországot, - a BRICS „erős emberét” - próbálja meggyengíteni, még olyan áron is, ha Európa gazdaságilag összeomlik."
Amerika az életéért küzd, hol érdekelné az unió? Mi is versenytársak vagyunk.
Azon gondolkozom, vajon hány ország gyűlölheti a nyugatot annyira, hogy szembe merjen fordulni vele abban a percben, ahogy esélyét látja legyőzni? ?
 
A szétbombázott arab országok biztosan. De azok az arab országok is, akik csak kényszerből partnerek, de megvetik őket. Aztán ott vannak a volt gyarmatok, akik máig csak papíron nem gyarmatok.
 
És ott van egész Ázsia, amit most akarnak gyarmatosítani, élükön Kínával, és talán, ha eléggé felhúzzák, Indiával. A törökök is elég sértődöttek lehetnek több évtizedes huzavona után, hogy hiába teljesítettek minden feltételt, csak nem lettek uniós tagok. A migránsok visszatartásáért ki nem fizetett pénzeket, a török gazdaság bedöntésére, a kormány megbuktatására tett kísérletekről nem is szólva. Erdogan adott jeleket, amikor Leyen asszonyság a kanapéra szorult, és most, hogy lezárta a Fekete-tenger bejáratait, se ki, se be. Ért-e a jelekből az unió, a NATO, hogy most készülnek elveszíteni egy erős szövetségest?
 
Az USA világuralmi, és gazdasági pozíciója nyilvánvalóan meggyengült. Azt semmiképpen nem fogja tudni tartani.
 
A kérdés az, hogy belenyugszik egy többpólusú világba, vagy kő kövön nem marad senki? Láthatólag nincs annyi esze sajnos.
 
Az unió döntő többségében a férfiaknak gondot okozna egy puska megtöltése, a célzás is, nincs sorkötelezettség, ahol a lakosság megtanulna védekezni egy háború esetén. Vagy 10 országban női hadügyminiszter van, akiknek nulla hadászati tudásuk van, politikai ejtőernyősök. Ehhez veszem a több évtizedes gender idomítást, és a muszlim migráns milliókat, akik gyűlölik a nyugatot, amiért tönkretették a hazájukat.
 
És ez a nyugat akar azzal az Ázsiával kekeckedni, ahol még a csecsemők is fegyverrel alszanak el baba helyett? Nevetnék, ha csak kívülálló szemlélő lennék, azt megmondom! Mit nevetnék? Röhögnék könnycsordulásig!!!!
 
 
Beküldte: Szabó Klára
Forrás FB.
Kímélések és külalak Zolitól.