20211202
Last updateK, 23 nov. 2021 5pm

rovas logo

2021 augusztus 14, szombat

"Global Leaders for Tomorrow" és Orbán Viktor (IS)

Szerző: Bíró Éva

A mai Füllmich-féle ülésen Ernst Wolff gazdasági szakértő beszélt a World Economic Forumról (WEF) és ennek szerepéről abban, hogy az egész világ jelenleg egy irányba halad. A WEF-ot 1971-ben alapította az akkor 33 éves gépészmérnök végzettségű német Klaus Schwab, aki már akkor nagyon érdeklődött a digitális technológia iránt.

A Zürichi és Freiburgi Egyetemen kívül a Harvardon is tanult, itt többek között Henry Kissinger is a tanára volt. A WEF első ülése 1971-ben hatalmas siker volt, 31 országból 440 gazdasági manager vett részt. Később bővült a kör és a gazdasági embereken kívül politikusok, médiaszereplők, gazdag vállalkozók és hírességek is részt vettek. A BBC, CNN emberei, sőt, olyan német médiaszemélyiségek is, mint Sandra Maischberger.

1992-ben aztán megalakult a Global Leaders for Tomorrow, amelyhez önkéntes jelentkezéssel lehetett csatlakozni azoknak, akiket alkalmasnak ítélt meg a szervezet.

Ezt nevezték át 2005-ben "Young Global Leaders"-nek. A legelső összejövetelen 1992-ben már részt vett az az Angela Merkel, akit Helmut Kohl csak "mein Mädchen"-ként (az én lányom) emlegetett. Ez csak azért furcsa, mert 1989-ben ledőlt a berlini fal, 1991-ben egyesült az NDK és NSZK, 1992-ben pedig már Merkel mint kelet-német fiatal nő első körben bekerült a WEF globális vezetőknek szervezett programjába. De nemcsak ő. Ott volt Nicolas Sarközy, Tony Blair, Manuel Barroso, sőt, Orbán Viktor is.

Jelenleg 1300 tagja van ennek a szervezetnek. Érdekesség, hogy eddig 4 volt német egészségügyi miniszter van a tagok között: Andrea Fischer, Daniel Bahr, Philipp Rösler és Jens Spahn. Ebben a nagy "pókhálóban" a politikusok nem mások, mint marionett bábok. Klaus Schwab szerepe, hogy ezeket a bábokat összegyűjtötte és koordinálja.

2012-ben alakult meg a Global Shapers Davosban. Ennek különlegessége, hogy ide kizárólag 30 év alatti személyek tartoznak. Jelenleg kb. 10 ezer tagja van. Ők a digitalizált világ megvalósításának érdekében tevékenykednek , hiszen Schwab ahogy a könyvében is megírta, a jövőt az ember és a digitális technológia összeolvadásában látja. És ez csak a fiatal generáció segítségével valósítható meg, akiknek már nem idegen a digitális világ.

Füllmich megállapította, hogy sok-sok politikus életrajza nagyon "soványkás" és feltűnő, hogy viszonylag fiatalok kerültek kormányfő pozícióba, mint Macron vagy Kurz.

Talán a végén beáldozzák őket a világkormány létrehozása érdekében? Wolff szerint megeshet ez is, de ami biztos, hogy ezeket az embereket bizonyos tulajdonságok alapján választják ki. Előny, ha az illetőnek nincsen önálló személyisége, irányítható és alkalmazkodó, mivel csak kirakati szereplőnek kellenek, akiket hátulról irányítanak.

A WEF szervezeteinek tréningjei során a marionettek személyes kapcsolatba kerülnek egymással és szépen kialakul a globális gondolkodásmód és az érdekkapcsolatok. Egy hihetetlen méretű hálózatot kell elképzelni, ami az élet minden területét beszőtte és a pénzen keresztül minden területre (egészségügy, oktatás, gazdaság, média, politika stb.) befolyást gyakorol.

A kreált krízis a gazdaság teljes összeomlásához és átszervezéséhez fog vezetni. A kis- és középvállalkozókat készakarva tönkreteszik, hogy a piacot az Amerikában lévő többségében kínai tulajdonú nagyvállalatok átvegyék. A Lieferando, FlixBus, Booking. com, Amazon már kisöpörte a piacról a konkurencia nagy részét. Ennek az új rendszernek szüksége lesz egy digitális központi pénzre. Kínában már folyik a digitális Jüan bevezetésének tervezése, kb. 6 hete volt egy konferencia Kínában, ahol már arról is szó esett, hogy a Diem hálózaton keresztül kellene bevezetni. A Diem a Mark Zuckerberg-féle privát fizetőeszköz a Libra utódja, tehát itt már nyilvánvaló, hogy Kína és Amerika összedolgozik. Ha ezek a tervek megvalósulnak, akkor hamarosan jön a digitális világpénz.

És vajon hogy akarják ezt elfogadtatni az emberekkel és mi a céljuk ezzel? Nagyon egyszerűen fogják elfogadtatni, ugyanis ez lesz a megmentője az éhezőknek. 2020 augusztus 23-án az IWF (Internationale Währungsfonds) jóváhagyott egy 650 milliárdos pénzlehívást, hogy "segítsen" az országokon a koronakrízisben. Az országok el lettek adósítva, a csőd előtt állnak. A visszafizetések késletetése tudatos, ezt az időszakot minden ország a digitális pénz előkészítésére használja ki. Ahol ennek már megvannak a feltételei( Svájc és Svédország), ott nincsen szükség a nagyon szigorú megszorításokra. A többi ország szigorít, hogy a gazdaság teljesen tönkremenjen, a munkanélküliség drasztikusan megemelkedjen, az emberek annyira elszegényedjenek, hogy amikor az EU nagylelkűen felajánlja majd az egyetemes alapjövedelmet digitális formában, senkinek ne legyen ellenvetése. Akkor aztán lehet szabni a feltételeket is hozzá, hogy a digitális pénzből mire és mennyit szabad költeni és az emberiség teljes kontroll alá kerül. Az elszegényedés már megindult az infláció emelkedésével. Az élelmiszerek drágulása nagyon jelentős lesz, az inflációt kényük-kedvük szerint tudják majd befolyásolni a politikusok a korlátozásokkal, a szállítások tudatos késleltetésével.

A helyzeten változtatni nagyon nehéz. Ernst Wolff elég pesszimistán látja a jövőt, mivel a folyamat az emberek tudatlansága miatt halad ebbe az irányba. A felvilágosítást tartja a legfontosabbnak, mert mint mondja, 10 százaléka az emberiségnek képes lenne fordítani a helyzeten. 10 százalék, aki tudja hova tartunk és aki aktívan dolgozik ellene.

Forrás: Biró Éva
Beküldte Szabó Klára

Külalak és a kiemelések Zolitól.

Megnyitva 3351 alkalommal

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások