20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 november 01, csütörtök

Cion bölcsei a görög parlamentben

Szerző: hunhir.info

A görögországi neonáci Arany Hajnal párt egyik törvényalkotója, Ilias Kasidaris, a párt szóvivője felolvasott a parlamentben egy részletet a Cion bölcseinek jegyzőkönyvének nevezett, a zsidók által "antiszemita hamisítványnak" minősített dokumentumgyűjteményből. 

A Cion bölcseinek jegyzőkönyve hangzott el a görög parlamentben

A görögországi neonáci Arany Hajnal párt egyik törvényalkotója, Ilias Kasidaris, a párt szóvivője felolvasott a parlamentben egy részletet a Cion bölcseinek jegyzőkönyvének nevezett, a zsidók által "antiszemita hamisítványnak" minősített dokumentumgyűjteményből. "A hősiesség presztízsét úgy romboljuk szét, hogy bíróság elé állítjuk őket lopás,gyilkosság és az összes visszataszító és piszkos bűn elkövetésének vádjával"- hangsúlyozta Kasidaris, Panayote Dimitras, a Görög Helsinki Monitor munkatársa szerint.

Amikor a fikció találkozik a valósággal

Kasidiris a parlamenthez beszélt október 23-án, mentelmi jogának egy bántalmazás gyanújával kapcsolatos ügyben való felfüggesztéséről. "Egyáltalán, semmi reakció nem volt" a parlamentben, szörnyülködött Dimitras, "ami, az összes pártot cinkostárssá tette."

Pénteken a Bnai Brit Európa zsidó szervezet Külföldi Ügyek Hálózata a kézirat felolvasását az EP-ben "az erkölcsi korrupció és lealacsonyodás jelének" nevezte, "ami mellett nem lehet elmenni." A hallgatás, amely a felolvasást követte "kétszeres aggodalomra ad okot" - írta a cionista világszervezet közleményében.

Az előzményekhez tartozik, hogy júniusban Kasidiaris háromszor megütötte Liana Kanelli politikus asszonyt egy televíziós vita alatt. A biztonságiak ezután rázárták a stúdió ajtaját, de a politikus betörte és eltávozott. [A Haaretz "tényszerű" tudósítása mellett, vagy inkább helyette érdemes elolvasni mértékadó magyar oldalon megjelent tájékoztatást ide kattintva ]

Forrás: haaretz.com

Fordította: Magyar László - Hunhír.info, Ausztrália

További tájékozódás: CION BÖLCSEINEK JEGYZŐKÖNYVEI

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások