Print this page
2019 március 27, szerda

Egy tévedés margójára, paraszti ésszel

Szerző: Gavallér János

Soros itt, Soros ott, Soros mindenütt. A gazdasági gurukat, független makulátlansággal egyetlen egy cél motiváció hajtja, még pediglen a vagyongyarapodás.

Miért lenne kivétel a mi drága honpolgárunk? A tőkegyarapodás csak úgy képzelhető el, hogy befektetések útján – első és legfontosabb szabály, higgy akkor is mikor mások kételkednek elv -, kockáztat bizonyos felesleges úgynevezett alvó pénzt, olyan befektetések keresése, vagy éppen helyzetek előidézése, ahol, és amikor a már aktív tőke, gazdasági vállalkozás a csúcsra járatható.

A helyzet az, hogy jelenleg a világban a szegények, hátrányoshelyzetű emberek felkarolása tűnik legegyszerűbb jövőbeni befektetésnek.

Nincsenek összeesküvés tervek, csak vagyongyarapodási vágyak, ami sajnos mérhetetlen.

Kézenfekvő a logikai következtetés, hogy a humanitárius, ember központú világ érzékeny a sorstársainak tragédiáira. Tehát a világkereskedelmet uraló trösztvállalkozásoknak – miután már a kiaknázható lehetőségek beszűkölni látszanak, a fejlett világ kereslete korlátozott -, egy új eddig figyelembe nem vett piaci szereplő után kellett nézni. Az emberi szeretet-érzékenységet próbálja piacra dobni.

A vagyongyarapodási vágyak kielégíthetetlenek.

A magad sorsával foglalkozz elv a legbefolyásolhatóbb: Tudni illik előidézhető olyan helyzet – leegyszerűsítve migráció, népvándorlás, (helyileg akár bankprivilégiumi törvények alkalmazása) kinek hogy tetszik, ez a humanitárius civil szervezetek pénzelésével, és konkrétan a helyi hatalomkonfliktus mélyítésével, akár gazdasági szankciókkal sújtva, ösztönözhető-, ahol, és amikor felszínre tör a minden mindegy logika. A kétségek közé kergetett élet (közel-keleti, keleteurópai népek) megoldáskeresése előbb-utóbb a működő pénz segítségére szorulnak. Azaz a gazdaságot mozgató tőke, mint ahogy érzékelni véljük, bármikor előidézhet, bárhol olyan helyzetet, ahol a szükségét szenvedő emberek sóhajainak hangot ad, sőt látszólag megoldást mutat fel, természetesen a már meglévő és hatékonyan működő befolyása a világkereskedelmet uraló hatalma útján.

A vagyongyarapodás csak mások nyomorúsága által lehetséges?

Aki, tehát azt hiszi, hogy a Soros „hálózat" adakozik, az téved, mert nincs kidobott pénz, csak befektetés a jövőbe.

2019.03.27.