Print this page
2012 január 20, péntek

Miért hallgat a tudomány?

Szerző:

Az egyik külföldi fórumot olvasgatva egy csodálkozó hozzászólást találtam. Szerzője nemrégiben belefutott egy számára megmegyarázhatatlan dologba, és nem érti, hogy miért hallgat erről, és hasonló esetekről a tudomány, a tömegtájékoztatás.

Ezen a honlapon is vannak példák, de szinte mindenki találkozott már valami megmagyarázhatatlan jelenséggel. Általában az a reakció a megmagyarázhatatlan jelenségekre, hogy meg sem próbálják őket megmagyarázni. Egyszerűen agyonhallgatják, nem foglalkoznak velük, nem létezőnek tekintik ezeket az eseteket.

Az ufókkal és társaikkal már tele van a padlás, ezért vegyünk valami egyszerűbbet: mondjuk egy csengőt.

bell1

Nyugat-Virginiában talált 300.000.000 éves bronzcsengő

A fenti képen látható csengettyűben semmi különös nincs, talán a fogantyúja kicsit szokatlanul hosszú. Persze az is furcsa lehet, hogy a korát 300 millió évben határozták meg, hiszen nekünk az iskolában ilyesmit nem tanítottak. Az is lehet, hogy a csengő egy cseles hamisítvány, ám furcsa, hogy a sajtóban se híre, se hamva a cáfolatoknak. Pedig, úgy szeretnek leleplezni! Csak a sűrű hallgatás van, ami persze érthető. Nem untatják a népet ilyesmivel, hiszen naponta kerülnek elő a civilizáció több százmillió éves létezését alátámasztó bizonyítékok. Vagy mégsem?

Hogy került elő a csengő?

1944-ben egy akkor 10 éves kisfíú, Newton Anderson (nem azonoos a Mátrix Mr. Anderson-jával, Neo-val) véletlenül leejtett egy nagy széndarabot, ami kettétört. A szénbe beágyazódva helyezkedett el a csengő. Hogy mi a fenét keresett egy acél csengőnyelvvel ellátott bronzcsengő a szénben, azt nem tudni. A közeli szénbányából származó bitumenes széndarab életkorát a szakemberek becsülik 300.000.000 évre. Mondjuk az is furcsa, hogy a csengő fémje szokatlan arányban tartalmazza az összetevő anyagokat, teljesen eltérő arányban a jelenleg használt megoldásoktól. 

Bár a megtalálót később poligráfos vizsgálatnak is alávetették, és több könyv is született a csengettyűvel kapcsolatban, nehéz elhinni ezt a dolgot. A lenti képgalériában jól látható a csengő fogantyúja, amelynek ábrázolását a szakértők a hindu Garuda istenhez, iletve a babiloni délnyugati széldémonhoz vélik hasonlatosnak.

A szóban forgó cikk forrása, amelyből idéztünk, írásunk alatt található. A cikk megemlít még néhány más szokatlan dolgot, amelyet ugyancsak szénbe ágyazódva találtak meg: egy aranyláncot, és egy öntöttvas edényt.

Természetesen nem kell évmilliókat visszamenni a történelemben. hogy különös dolgokat leljünk, már ezer évvel ezelőtt is különös dolgok történtek. Ha egy gondolkodó ember olyan jelenséggel, ténnyel találkozik, amely nem illik bele a hivatalos tudomány által közvetített képbe, két dolgot tehet: vagy elveti az új ismeretet, mint tudományosan lehetetlent, vagy elgondolkozik: lehetséges, hogy meglévő ismereteink hiányosak, netán hibásak??

Forrás: Genesis Park