Print this page
2012 március 13, kedd

Vélemény a Helyzetelemzésről

Szerző:

A közelmúltban olyan "helyzetelemzések" jelentek meg, amelyek sokak szívét lelkesedéssel töltötték el. Honlapunk olvasói között is akadt, aki az üzenőfalon népszerűsítette a tartalmat, mely szerint "galaktikus fordulat" következett be, és a világot nyomorgató rosszak hamarosan megbűnhődnek, mert elindult egy változás.

Erről a bizonyos "galaktikus fordulatról" itt lehet bővebben olvasni, és természetesen a youtube-on is találhatunk videót a témáról. A youtube-os filmen a nemrég még kulturális kreatív Korsch Péter és a szexológus orvos Dr Czeke András beszélnek szép fehér (talán papi?) ruhába öltözve, veretes övtarsollyal felszerelkezve a Lélek TV égisze alatt. Valószínűleg a film bemutatásra kerülhetett a LélekTV-n, bár az adást visszamenőleg nem lehet megtalálni a honlapjukon, és az előadók között a két helyzetelemző nem szerepel.

Szeretnénk megjegyezni hogy a LélekTV-nek rendkívül színvonalas programja és előadói vannak! Éppen ezért furcsa, hogy a Helyzetelemzés c. film előadói Lélektv-s hivatkozással terjesztik ismereteiket.

Mi a baj a helyzetelemzéssel? Egyetlen észrevételünk lenne: a helyzetelemzés alkalmas arra, hogy elhitesse az emberekkel, hogy a megoldás kívülről, tőlük függetlenül érkezik, sőt már itt is van. A nézőnek/hallgatónak semmit sem kell tenni, hiszen kozmikus, galaktikus vagy ki tudja, miféle erők majd jól beavatkoznak, és lesz béke, boldogság, jólét.

Sem a változások tényét, sem a külső beavatkozások lehetőségét és szükségességét nem vitatjuk. Az viszont roppant veszélyes, ha valaki azt akarja elhitetni az emberrel, hogy a valóság tőle, a cselekedeteitől függetlenül változik, változhat meg. Ez egy olyan romboló illúzió, amely az emberek altatását, álomban, sötétségben tartását szolgálja.

Sokkal valószínűbb, hogy az eredeti tanítások szellemét kell követnünk: "Segíts magadon, Isten is megsegít" Aki tétlenül várja, hogy a szájába repül a sült galamb, valószínűleg nem az eredeti tanítások szellemét követi.

Az előadók tényfeltáró munkáját köszönet illeti. Olyan ismereteket adnak közre, amiről valóban kevesen hallhattunk, mert a központi irányítás alatt lévő "tájékoztató" szervek (TV, rádió, újságok) meg sem említették például a hatalmas földalatti óvóhelyek elpusztítását, így azokról csak kis forgalmú alternatív híroldalakon lehetett olvasni annak idején. Hogy mi igaz és mi nem, azt talán a történelem sem fogja egy darabig eldönteni, és nem is ez a fontos. Az hogy mi van a világban, sokkal kisebb jelentőségű ahhoz képest, hogy mi van bennünk. Nehéz idők előtt állunk, még nehezebbek előtt, mint amelyek most vannak. Fegyverünk az ősi hit, a tiszta erkölcs és az ezeken alapuló igaz cselekedet. Ne dobjuk oda az irányítás gyeplőjét semmiféle gurunak, földönkívülinek, rajtunk kívül álló erőnek, mert azt a gyeplőt mi kaptuk, nekünk kell kézben tartani és vele a cselekedeteinket irányítani.

Még ha a sátán földi szolgálói nem is öldökölnék le időről időre a tanítani, példát mutatni leszületett Istenfiakat, az sem használna túl sokat a csodaváró emberek számára. Mi haszna lenne annak, ha csupa Jézus venne körül minket? Sem ő, sem más küldött nem döntött, se nem cselekedett mások helyett - helyetted sem. Aki nem cselekszik, ahhoz hasonlatos, mint az Újszövetségbéli történetben az a szolga, aki az Ura által reá bízott tálentumokat elásta ahelyett, hogy használta volna őket. (Meg is bűnhődött érte)

Félreértés ne essék: az emberiségnek vannak és lesznek is segítői, hiszen a gonosz erők nem uralhatják végtelen ideig a Földet, napjaik mindenképpen meg vannak számlálva. Azonban, cselekedni nekünk (is) kell. Hasonlatosan: a turáni átok sem valami beszéd, amelyet egy régen élt tudósunk mondott volna nemzettársai fejére, ahogyan azt hamisan sugallják, más hamisságokkal egyetemben. Az átok valójában a zsidókeresztény szellemi sötétséget és erkölcstelenséget átvevő, elfogadó, magára öltő testvéreink önként vállalt igája. Amíg önként nem teszik le az átkot, nem lehet rajtuk kívülről segíteni Istenfiak légióival sem, mert világunk a szabad akarat világa. Szabadon döntünk, és bizony vállaljuk döntésünkért a következményeket. Ez történik most de legyen már elég! Ne tovább!