Print this page
2022 július 11, hétfő

Jelentés az emberiség ellene biológiai háborúról

Szerző: EMK

Az orosz védelmi minisztérium július 7-én számolt be az USA és szövetségesei Ukrajnában és a világ más régióiban végzett katonai-biológiai tevékenységének elemzésének eredményeiről. A jelentés megerősíti, hogy:

Az Orosz H M jelentése az emberiség ellene biológiai háborúról

  • ♦  Az ukrán különleges egységek biológiai fegyverek bevetését tervezték Kelet-Ukrajnában;

  • ♦  Az ukrán katonák önkéntesként részt vettek a veszélyes fertőző betegségek toleranciájának felmérésére irányuló kísérletekben;

  • ♦  a Pentagon ukrajnai hivatalos tevékenysége csak az illegális katonai és biológiai kutatások frontja

  • ♦  Ukrajna és más posztszovjet államok nemcsak az USA, hanem NATO-szövetségesei számára is a biológiai fegyverek kísérleti terepe lett.

  • ♦ az USA kitart azon politikája mellett, hogy saját katonai és biológiai képességeit építi ki a nemzetközi megállapodások megkerülésével.

Tájékoztató az USA ukrajnai katonai-biológiai tevékenységével kapcsolatos dokumentumok elemzésének eredményeiről július 7-én:

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma folytatja az USA és szövetségesei katonai-biológiai tevékenységének elemzését Ukrajnában és a világ más régióiban, tekintettel a felszabadított területeken és a Védelmi Veszélyt Csökkentő Ügynökség kirendeltségeire érkező új információkra. (DTRA), amelyek egységes információs hálózatot alkotnak.

Korábban kijelentettük, hogy a Pentagon ukrán projektje nem felel meg Ukrajna idevágó egészségügyi problémáinak, ugyanakkor megvalósításuk nem vezetett az egészségügyi-járványügyi helyzet javulásához.

A különleges katonai művelet eredményeként  elkészült a DTRA 2005 és 2016 közötti tevékenységéről szóló zárójelentés.

A dokumentum az egészségügyi, állat-egészségügyi és biológiai biztonsági rendszerek hatékonyságának értékelésére vonatkozó adatokat tartalmazza, amelyeket egy amerikai szakértői csoport 2016-ban készített.

Ez a jelentés az ukrajnai Pentagon katonai-biológiai tevékenységének további tervezésére készült koncepciódokumentum, amely következtetéseket tartalmaz a program irányelveinek végrehajtására vonatkozóan.

A több mint 10 éves együttműködési időszak ellenére az állítólagos „…a biológiai veszélyek csökkentésében…” a szakértők kijelentették:

„…Az országban nincs jogszabály a rendkívül veszélyes kórokozók elleni védekezésről, jelentős hiányosságok vannak a biológiai biztonság terén… Az erőforrások jelenlegi állapota lehetetlenné teszi, hogy a laboratóriumok hatékonyan reagáljanak a közegészségügyi veszélyhelyzetekre…”

A dokumentum hangsúlyozza, hogy „…az elmúlt öt évben Ukrajna nem mutatott előrelépést az Egészségügyi Világszervezet nemzetközi egészségügyi előírásainak végrehajtása terén”.

A jelentés különös figyelmet fordít a biológiai biztonsági követelmények be nem tartására a mikrobiális gyűjtemények munkája és tárolása során.

Megállapítást nyert, hogy „…a legtöbb létesítményt számos súlyos jogsértés jellemzi, mint például a záratlan kerítésrendszerek, a kireteszelt ablakok, a törött vagy inaktív kórokozó-korlátozó rendszerek, a riasztórendszerek hiánya…” A felülvizsgálat eredményei arra a következtetésre jutottak, hogy nincs rendszer a veszélyes kórokozók védelme Ukrajnában.

Ugyanakkor pozitívan értékelték a Védelmi Veszélyek Csökkentő Ügynöksége (DTRA) tevékenységét: a szervezetnek sikerült eljuttatnia az Egyesült Államokba a mikroorganizmusok nemzeti gyűjteményét, megszervezni a biológiai értékelő munkát és projekteket valósított meg a különösen veszélyes anyagok tanulmányozására. valamint a gazdaságilag jelentős fertőzések, amelyek romló (változó) járványhelyzetet okozhatnak.

A jelentés szerint folytatni kell ezt a munkát a Pentagon nevében, amely 2005 óta több mint 250 millió dollárba került.

A dokumentum mellékletét képezik a biológiai veszélyek csökkentésére irányuló ukrajnai program szponzorairól és végrehajtóiról szóló, kétértelmű megjegyzések, amelyeknek semmi közük a biológiai biztonsági kérdésekhez. Különösképpen a Soros Alapítványt említik a „…hozzájárult egy nyitott és demokratikus társadalom fejlődéséhez…” megjelöléssel.

Ismét megerősíti, hogy a Pentagon ukrajnai hivatalos tevékenysége csak az illegális katonai és biológiai kutatások frontja.

Többször említettük az Egyesült Államok Demokrata Pártjának képviselőinek szerepét az ukrajnai biofegyverekkel kapcsolatos tevékenységek finanszírozásában, valamint az erre a célra használt közvetítő szervezeteket.

Szeretnék utalni az egyik legfontosabb Pentagon vállalkozóra, aki pénzt kapott Hunter Biden befektetési alapjától, a Metabiotától.

A rendelkezésre álló adatok arra utalnak, hogy a cég csupán egy nemzetközileg kétes célú front, és az amerikai politikai elit átláthatatlan pénzügyi tevékenységek végzésére használja a világ különböző részein.

Van egy konkrét példa: a Metabiota részt vett a nyugat-afrikai ebolajárványra adott válaszadásban. A cég alkalmazottainak tevékenysége kérdéseket vetett fel az Egészségügyi Világszervezetben (WHO) a biológiai biztonsági követelmények betartásával kapcsolatban.

Ez a Haemorrhagic Fever Consortium nemzetközi szakértői testületének jelentése, akik 2015-ben Sierra Leonében vettek részt az Ebola-vírus elleni küzdelemben.

A dokumentum szerint a Metabiota munkatársai nem tartották be a kezelési eljárásokat, és eltitkolták a céget fedőként használó Pentagon munkatársainak részvételét. E tevékenységek fő célja a vírus rendkívül virulens variánsainak izolálása volt beteg és halott emberektől, valamint törzseinek az USA-ba történő exportálása.

Tekintettel arra, hogy a Metabiota tevékenysége nyilvánvalóan kudarcot vallott a betegség terjedésének megfékezésére irányuló célok elérésében, az Egészségügyi Világszervezet ebola-koordinátora, Philippe Barbosa azt javasolta, hogy hívják vissza a cég munkatársait, mondván: rendkívül aggasztja a betegség lehetséges kockázata. együttműködés a WHO hírnevére.

Az amerikai katonai vállalkozó felfokozott érdeklődése az Ebola-vírus iránt nem véletlen: a betegség az egyik legkórokozóbb emberre. A 2014-ben kezdődött járványban 28 ezren fertőződtek meg, közülük több mint 11 ezren haltak meg, a halálozási arány 40% körüli volt.

A különleges katonai művelet során olyan dokumentumokat kaptak, amelyek felfedik a Metabiota és az Ukrán Tudományos-Technológiai Központ terveit az Ebola-vírus ukrajnai tanulmányozására.

Ez az amerikai finanszírozási kérés a rendkívül veszélyes kórokozók diagnosztizálására Ukrajnában, beleértve az Ebola-vírust is . Az ilyen jellegű kérések az Egyesült Államok azon stratégiájának részét képezik, amely a veszélyes kórokozókkal kapcsolatos, magas kockázatú munka harmadik országokba történő átcsoportosítására irányul.

A kutatást az odesszai Mecsnyikov Pestisellenes Intézetben kellett volna végezni. Mivel a betegség nem endemikus, és valójában soha nem jegyezték fel Ukrajnában, jogos a kérdés, hogy szükség van-e ilyen kutatásra és valódi céljára.

Korábban már megjegyeztük, hogy Ukrajna és más posztszovjet államok nemcsak az USA, hanem NATO-szövetségesei számára is a biológiai fegyverek kísérleti terepévé váltak; első helyen Németország. A Német Fegyveres Erők Közös Egészségügyi Szolgálata megbízásából különböző projekteket hajtottak végre.

A Bundeswehr szakemberei különös figyelmet fordítottak a kongó-krími láz kórokozójára. Nagyszabású szűrést végeztek a helyi lakosság e fertőzésre való fogékonyságáról, amely magában foglalta a demográfiai, epidemiológiai és klinikai adatok összefoglalását. Ez a fajta megközelítés lehetővé teszi új regionális vírusgenotípusok azonosítását és a látens klinikai formákat okozó törzsek kiválasztását.

A krími-kongói láz természetes gócainak vizsgálatát az ukrán járványügyi felügyeleti rendszer javításának ürügyén végezték, a kijevi állatorvosi intézet és az odesszai Mecsnyikov pestisellenes intézet részvételével.

A Bundeswehr érdeklődése a krími-kongói láz iránt abból a tényből fakad, hogy a halálozási arány elérheti a 30%-ot is, és kitörései hosszadalmas és költséges kezelést, megelőző és speciális kezelési intézkedéseket tesznek szükségessé.

Ez egy idézet a Bundeswehr utasításaiból: „…különös figyelmet kell fordítani a krími-kongói láz halálos kimenetelű eseteire, mivel ez lehetővé teszi a maximális patogenitású és virulenciájú vírustörzsek kinyerését az elhullott egyedekből…”

Németországon kívül az USA mikrobiológusai is élénk érdeklődést mutattak a kullancsok által terjesztett fertőzések iránt; Az ezen a területen végzett kutatásokat a DTRA finanszírozta az UP-1 és UP-8 projekteken keresztül.

A Texasi Egyetem külön projektet hajtott végre az ixodid kullancsokkal kapcsolatban, amelyek számos rendkívül veszélyes fertőzés (tularemia, nyugat-nílusi láz, kongó-krími láz) hordozói.

A kullancsokat korábban Ukrajna délkeleti régióiban gyűjtötték, ahol az Orosz Föderáció területére jellemző fertőzések természetes gócai találhatók. Ugyanakkor a munka végrehajtásának időszaka egybeesett a kullancsok által terjesztett borreliosis előfordulásának gyors növekedésével az ukrán lakosság körében, valamint a kullancsok számának növekedésével Oroszország különböző Ukrajnával határos régióiban.

Ezt a kérdést hozzáértő orosz szakemberek tanulmányozzák az orosz védelmi minisztérium szakembereivel együttműködve.

Korábban már felhívtuk a figyelmet az UP kódnevű katonai-biológiai projektek eredményeinek jelentőségére a Pentagon számára.

Vegye figyelembe a Black & Veatch és a Metabiota által az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma számára készített jelentést . A dokumentum szerint a „TAP” kódnevű állategészségügyi projektek az ukrajnai UP projektekkel egyidőben valósultak meg.

Fő irányvonaluk a több ország és egész régió mezőgazdaságát károsító, gazdaságilag jelentős karanténfertőzések, így a takonykór, az afrikai sertéspestis (ASF), a klasszikus sertéspestis, a magas patogenitású madárinfluenza és a Newcastle-betegség.

Az afrikai sertéspestis két projektje ennek a kórokozónak szentelte különösen az amerikai katonai biológusok érdeklődését.

A TAP-3 projekt célja az ASF kórokozójának vadon élő állatokon keresztüli terjedésének tanulmányozása volt. Ennek keretében vizsgálták a vaddisznók Ukrajnán keresztüli vonulási útvonalait. A TAP-6 projekt ezt a folyamatot a kelet-európai országokra is kiterjesztette.

A veszélyes zoonózisos fertőzések vektorpopulációinak vizsgálatát a Floridai Egyetem (Gainesville) Új Kórokozók Intézetének munkatársai végezték Ukrajna Volyn, Rovno, Zhitomir és Csernigov régióiban, valamint a Fehéroroszországgal és Oroszországgal határos területeken. .

Figyeljük meg az afrikai sertéspestis helyzetének romlását a kelet-európai országokban: A Nemzetközi Állatjárványügyi Hivatal szerint 2014 óta Lettországban (4021 eset), Észtországban (3814) és Litvániában (4201) regisztráltak járványkitörést. Lengyelországban több mint 13 000 ASF-esetet észleltek, és a betegség okozta mezőgazdasági veszteségek meghaladták a 2,4 milliárd eurót.

Az 1970-es és 1980-as években már hangsúlyoztuk a biológiai fegyverek alkalmazását Kubában. Ma az Egyesült Államok katonai-biológiai tevékenységeire szeretnék összpontosítani a koreai háború idején.

2022 márciusában az Egyesült Államok Hadseregének Stratégiai Tanulmányok Intézete jelentést tett közzé az Egyesült Államok vegyi és biológiai fegyverek programjáról a koreai háború idején . Ennek a jelentésnek az volt a célja, hogy egy lehetséges védelmi vonalat teremtsen az Egyesült Államok biolaboratóriumai által Ukrajnában folytatott illegális tevékenységekkel kapcsolatos vádak ellen.

A dokumentum megkísérli cáfolni 38 amerikai katonai pilóta vallomását, akik elismerték, hogy biológiai fegyvereket használtak Kínában és Koreában .

A dokumentum szerint a koreai hadjáratra való felkészülés során „…az Egyesült Államok légiereje további pénzeszközöket biztosított nagy mennyiségű vegyi és biológiai lőszer vásárlásához, ezekhez Kanadában próbateret biztosított, és kiterjedt elvi munkát végzett a felhasználásukra… '

Abban az időben az amerikaiak a brucellózis kórokozóit és a gazdaságilag fontos fertőzéseket, köztük a búzaszár rozsdáját tartották kiemelt biológiai ágensnek. Az Egyesült Államok Légierejének Stratégiai Légi Parancsnoksága 2500 ilyen típusú lőszert tervezett felhasználni, beleértve a „…szovjet gabonanövények megtámadására…”

A jelentésben említett adatok elemzése azt mutatja, hogy az amerikai parancsnokság a japán katonai-biológiai programból kapott kutatási eredményeket, valamint a Shiro Ishii által vezetett 731-es különítmény által korábban végzett munkálatok bizonyos „folytonosságát” használja fel.

Ez a CIA, a külügyminisztérium és a Pentagon képviselőinek 1953. július 7-i zárt ülésének jegyzőkönyve . A dokumentum egyértelműen azt mutatja, hogy az amerikaiak a közvélemény manipulálásának technikáira összpontosítanak, és agresszív ellentámadást indítanak stratégiájukon belül, hogy megvédjék a vádakat.

A jelentés leszögezi, hogy a tisztviselők vonakodnak a kémiai és biológiai incidensek tényleges kivizsgálásától, mert attól tartanak, hogy felfedik az amerikai nyolcadik hadsereg tevékenységét.

Így az Egyesült Államok koreai háború alatti és jelenleg Ukrajnában végzett tevékenységeinek összehasonlító elemzése azt mutatja, hogy az Egyesült Államok kitart a saját katonai és biológiai képességeinek kiépítésére irányuló politikája mellett, a nemzetközi megállapodások megkerülésével.

Befejezésül valós adatokat szeretnék bemutatni az önként feladott ukrán katonák egészségi állapotáról. Ez a diapozitív a fertőző betegségek kórokozóival szembeni antitestek jelenlétére vonatkozó adatokat mutatja be, anélkül, hogy megemlítené ezen katonák személyes adatait.

Az eredmények a következők: a vizsgált katonák 33%-ának volt hepatitis A, több mint 4%-ának vese-szindrómás láza és 20%-ának nyugat-nílusi láza volt. A számok lényegesen magasabbak a statisztikai átlagnál. Tekintettel ezeknek a betegségeknek a Pentagon által az ukrán projektek keretében folytatott aktív kutatására, okkal feltételezhető, hogy az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) katonái önkéntesként részt vettek a veszélyes fertőző betegségek toleranciájának felmérésére irányuló kísérletekben.

Az antibakteriális gyógyszerek terápiás hatásának hiányáról számoltak be az AFU katonák egészségügyi intézményekben végzett fekvőbeteg-kezelése során. Vérükben nagy koncentrációban mutattak ki antibiotikumokat, köztük szulfonil-amidokat és fluorokinolonokat.

Ez a tény utalhat az antibiotikumok megelőző alkalmazására és a személyzet felkészítésére a biológiai szennyezettség, például kolera kórokozó körülményei között végzett tevékenységre, ami közvetve bizonyítja az orosz védelmi minisztérium azon információit, hogy az ukrán különleges egységek biológiai szerek alkalmazását tervezték.

Az adatok bekerülnek az Egyesült Államok katonai-biológiai dossziéjába, és továbbra is megvizsgáljuk és tájékoztatjuk Önt.

Forrás: EMK = Emigráns Magyar Kormány
Beküldte: Antal Miklós