20230930
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2021 március 13, szombat

Újabb covid-horrorral vádolják a kórházat

Szerző: Szőke Mária

Újabb tanú jelentkezett a nagyszebeni kórház intenzív terápiás (ATI) részlegén kirobbant botrány során, egy ott dolgozó ápolónő is vallomást tett, melyben elmondta, a covidosnak nyilvánított betegeket valóban lekötözték és benyugtatózták, még akkor is, ha azok légzési elégtelenségben szenvedtek.

Újabb tanú szólalt meg a szebeni covid-horror kapcsán – többrendbeli gyilkossággal vádolják a kórházat

A Digi24 televízió által közölt nyilatkozatban a szebeni intenzív osztály ápolónője többek között az alábbiakat mondta el:

”Láttam, ahogy embereket szedációval öltek meg. Az automatikus fecskendők, amibe az erős nyugtatókat tették működtek. Nem láttam senkit sem ott meggyógyulni, élve távozni. Műszakom végén otthagytam az életben levő beteget, és másnap már nem találtam. Meghalt. Az összes megkötözött páciens embertelen módon volt megközözve, láttam a kötözés miatt felduzzadt, sebes kezeket, ödémás megkötözött emberi lábakat. Főleg azokkal a kiszolgáltatott betegekkel tették ezt, akiknek nem voltak rokonaik. Ez azt jelentette, hogy ezeknek az embereknek senkijük nem volt, bármit megtehettek velük“ - mondja a nővér.

Ezek a kijelentések azt követően jelentek meg, hogy a kórház egy másik alkalmazottja nyilatkozott a szebeni ATI részlegen zajló dolgokról. A neve elhallgatását kérő személy, egy orvos, aki ott dolgozott, elmondása szerint az ATI részlegre érkező covidosnak nyilvánított betegeket azonnal szedálják , Midazolam, Propofol és Fentanyl érzéstelenítőkkel és rendkívül erős nyugtatókkal, márpedig a légzési elégtelenségben szenvedő betegeket ezzel egyértelműen életveszélybe sodorják. A kiadott, hivatalos covid-protokoll szerint azonban ez az eljárás, míg olyan esetekben, ha az illető más idült vagy súlyos bajban is szenved, azt nem veszik figyelembe, nem kezelik, vallotta a volt egészségügyi alkalmazott. Voltak betegek, akiknek a kezét és lábát összekötözték, ha azok nyugtalanok voltak, vagy éppen azért vergődtek, mert fuldokoltak. A feljelentést megtevő férfi elmondta, őt magát is utasították, hogy az erős nyugtatókat beadja a betegeknek, azonban egy idő után nem bírta ezt csinálni.

A nyilatkozó orvos fényképeket is készített a szebeni covid-osztályról. A névtelenség védelme alatt a volt alkalmazott elmondta, hogy a betegeket ágyhoz kötötték, mesterséges kómába rakták és intubálták akkor is, amikor erre nem is volt szükség, csak azért, hogy az ott dolgozó orvosokat és az ápolókat (az “elsővonalas hősöket” szerk. megj.) ne zavarják. A lélegeztető gépekre rakott és leszedált betegek nagy része elhunyt.”

szebeni

A közvéleményt felkavaró este kapcsán Vlad Voiculescu romániai egészségügyi miniszter vizsgálatot rendelt el.
A szebeni kórház vezetősége azzal hárítja a vádakat, hogy ők a kiadott és mindenütt alkalmazott protokoll szerint jártak el, nagyon sok intenzív osztályon alkalmaznak lekötözést és benyugtatózást a betegeken, de ezt azok érdekében teszik.
Az eset kapcsán többrendbeli gyilkosság gyanúja miatt nyomoz a szebeni ügyészség.
A kedden tanuvallomást tett nővér nyilatkozata az alábbi linkre kattintva, román nyelven meghallgatható:

https://www.digi24.ro

Forrás: Informatialibera

Megnyitva 1508 alkalommal

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások