20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2018 január 26, péntek

Anonymus: Folytatódik Horváth professzor kálváriája / I. rész

Szerző: Anonymus dr.

Folytatódik Horváth professzor kálváriája, vagy új támadás indult az ártalmatlan gyógyító szerek ellen?

Előre kell bocsájtanom, hogy orvos vagyok, és írásomban szigorúan ragaszkodok a valósághoz (sajnos, úgy tűnik „ez a való világ"), de nevemet nem adhatom meg, mert az kórházi állásom, megélhetési forrásom elvesztéséhez vezetne!..

Aki esetleg mélyebben érdeklődik a téma iránt, az Papp Lehel György dr.-tól megkaphatja a releváns dokumentumokat.

Egy, 2017. december 18-án reggel 9 órakor kezdődött bírósági tárgyalás kapcsán kívánom bemutatni, hogy a sokunk által már felismert „egészségipar", vagy inkább „betegségipar" kis hazánkban is „jól működik" rengeteg kárt okozva ezzel a lakosság egészségének, – a jog nyelvén: társadalmi kárt okozva („ami a legfőbb szempont")!

Néhány kiragadott példa a közelmúltból:

A só fogyasztás korlátozása gyermekkorban:

Fontos, hogy a fiatalok már az iskolában hozzászokjanak az egészséges táplálkozáshoz, és ennek köszönhetően felnőttként elkerülnék őket például a szív- és érrendszeri betegségek – vallotta korábban Novák Katalin, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Novák Katalin emellett azt kérte, a pedagógusok biztassák a gyerekeket arra, hogy kóstolják meg az új ízeket... kevesebb sót és cukrot használnának az ételek elkészítésénél. A közétkeztetésben nem tehetnek az asztalra só- és cukortartót, és előírták, hogy fokozatosan csökkenteni kell a napi bevitt só mennyiségét.

A cukor még rendben van, de só nélkül nincs élet – és kellő mennyiségű folyadék bevitele esetén nem lehet káros még a só túlfogyasztás sem! Valóban volt idő, amikor a „sószegény" étrendet ajánlották a magas vérnyomás ellen, de ezt a világ már túlhaladta...

Reformételek a menzán, de mi lesz azután? →

A homeopátiás szerek szabad vásárlásának korlátozási szándéka:

Sem a magyar hatóságok, sem pedig a gyógyszerészeti kamara nincs abban a helyzetben, hogy betiltsák a homeopátiás szereket – mondta Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke kedd este az M1-en. (Pedig ez volt a szándék – a mellékhatások nélküli szerek helyett vegyenek gyógyszert...)

Az Európai Akadémiák Tudományos Tanácsadó Testülete szeptember 20-án kiadott szakvéleményében úgy fogalmazott: nincs rá bizonyíték, hogy a homeopátia bármilyen betegség esetén hatékony lenne. Sőt kártékony is lehet, mert eltántorítja a betegeket a bizonyítékalapú orvoslás igénybe vételétől, magyarán attól, hogy gyógyszereket szedjenek.

A homeopátiás szereknek nincs mellékhatása!

Sok tapasztalat bizonyítja hatásosságukat. A XVIII. század óta használják azokat gyógyításra.

A magyar hatóságok nem tudják betiltani a homeopátiás szereket →

Sajátvér injekció: 2017.10.06-án Dr. Szentes Tamás országos tisztifőorvosi feladatokért felelős helyettes államtitkár körlevélben rendelte el a megyei tisztifőorvosokon keresztül a sajátvér injekció orvosi alkalmazásának szankcionálását. Azt írja, hogy „A sajátvér terápia megalapozottsága – bármilyen indikációval – szakmailag egyértelműen hiányos, tudományosan nem elfogadott, ma Magyarországon nem befogadott, nem elismert, nem szabályozott eljárás „emberkísérletnek" minősül."
(Jóllehet, sok kolléga használta eredményesen – de ez nem gyógyszer, még fizetni sem kell érte...)
Elgondolkodtató érdekességként megjegyzem, hogy A „daganatok.hu" webhelyen Illyés András szerkesztő írja, hogy

... „Más országokban a laetril nincs betiltva. Angliában az orvosok például rendelhetnek belőle, és bár gyógyszerként itt sincs elismerve, az orvosok saját felelősségükre mégis alkalmazhatják ezt a kezelést betegeiknél."

A „jogharmonizáció" jegyében (a ma még Európai Uniós) Anglia területén érvényes orvosi magatartást meghatározó törvényeknek Magyarországon is hasonlóan kell működniük...

„Gyógyszeripar":

Röviden meg kell említeni a „gyógyszer" ipar történetét is azért, hogy ne legyenek illúzióink:

Amerikában a gyógyszeripar kezdete 1840-re nyúlik vissza, amikor is az önmagát doktornak nevező William Avery Rockefeller nyersolajból és alkoholból készített gyógyszereket és azt árulta.

Az igazsághoz hozzá tartozik, hogy ő sosem volt doktor. Nem végzett orvosi egyetemet, még főiskolát sem, vagyis a gyógyításhoz semmi köze sem volt.

Manipulálta az embereket (a gyógyszermaffia ma szintén ezzel tartja sakkban az embereket!), az emberek hiszékenységére alapozva gyűjtött tapasztalatokat és a fiait is erre nevelte.

Az egyik leghíresebb fia John D. Rockefeller, aki ezt a világbirodalmat – a Gyógyszermaffiát – felépítette, az ő idejében nyerte el azt a formát, ahogyan most is tovább működik.

A leghíresebb mondása " A verseny bűn", ezzel arra utalva, hogy az erős konkurenciát felvásárolta, a leggyengébbeket eltaposta.

1870-től 1911-ig egy 322 székből álló óriás monopóliumot hoztak létre, majd megállapodást kötöttek az IG Farbennel.

(Megjegyzendő, hogy az IG Farben, mint a későbbi gyógyszerek gyártója működtette korábban a következő haláltáborokat: Auschwitz, Buchenwald, Bitterfeld, Walfen, Hoechst, Agfa, Ludwigshafen.

A nürnbergi perek során pedig egyértelműen kiderült, hogy az IG Farben vezetői irányították a náci államot!)
Ezután – az orvostudomány oktatásának színvonala elég alacsony volt 1910-ig az Egyesült Államokban -, ezt alapul véve készítettek egy pár tanulmányt, amely bebizonyította, hogy valóban átlagon aluli az orvosi oktatás színvonala.

Ezt követően a gyógyszeripari Kartell szépen lassan alapítványokon keresztül a saját oktatóit és a saját embereit nevezte ki az orvosi egyetemek élére.
Aki nem volt hajlandó együttműködni, annak az orvosi egyetemnek a működését lehetetlenné tette, amelyik hajlott az együttműködésre, olyan óriási pénzeket kapott, amivel a versenytársak nem tudták felvenni a versenyt.

Így nőtték ki magukat a legnagyobb és legnevesebb orvosi iskolákká előbb Amerikában, majd Európában is.

Zárójelben megjegyezzük, hogy élelmiszeripari cégek is adtak és adnak célzott támogatást (nem kis összegeket!) orvosi egyetemeknek azért, hogy a mai élelmiszereknek a minőségét és a különböző adalékanyagokat ne nagyon bolygassák, tudományosan ne nagyon vizsgálgassák, hogy ez az ő hatáskörükben maradhasson... Itt olvasható: Feltárul a Gazság!→

Anonymus dr.

Folytatása következik...

A kiemelések >Zoli< -tól

Szorosan kapcsolódó videó megbeszélés Dr. Anonymusról a VNTv-ben →

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások