20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2017 február 25, szombat

Európa és az iszlám / részlet a sorozatból

Szerző: Nemes Júlia

Kedves olvasóink!  / - Közlöm veletek, hogy a Nemes Júlia által januártól indított " Európa és az iszlám " címmel hírlevél sorozatunkból én is leközlök néhányat mégpedig a http://magaspart.hu/ testvér blogról kölcsönözve ahol a szorgalmas szerkesztő honfitársunk a hiányzó ékezetekkel tette élvezhetőbbé.

Amennyiben figyelemreméltónak találnátok Nemes Júlia cikkeit, lapozzatok a http://magaspart.hu/ Bloggra és ott "Júlia" név alatt találjátok meg eddigi sorozataink néhány képekkel is csinosított változatait.

Mint tudjátok a Magyar Megmaradásért honlapunk tartozéka a "heti ajánlat" hírlevél küldeményünk, melyet igencsak hétvégeken küldök a listatagoknak, ugyanakkor szerdánként küldtem Júlia "Európa és az iszlám" című cikksorozatait.

Most készül a következő témasorozat amely kicsit másról fog szólni.
A listatagok létszáma jóval ezren felül van. Ha te is szeretnél hetente egyszer ajánlatokat kapni, vagy értesülni a rendkívüli közleményekből illetve a Júlia sorozatról sem akarnál lemaradni akkor küld el a címedet a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

Szeretettel: >Zoli< a Magyar Megmaradásért


 Az iszlám, mint gazdasági hatalom

5. fejezet

Az Európába özönlő muszlimok olyan jelentős vásárlóerőt képviselnek, amit egyetlen vállalat sem hagyhat figyelmen kívül, legyen az egy kis élelmiszerbolt vagy világkonszern.

Ráadásul a muszlimok rendkívül találékonyak is abban, hogyan lehet pénzt csinálni: kereskednek mindennel, amivel tudnak: lejárt szavatosságú árukkal, használt ruhákkal, bútorokkal, elektronikus cikkekkel. (Admin: kábítószerekkel is.) Amit költözéskor, lakástatarozáskor az utcára tesznek – havonta egyszer hivatalosan a feleslegessé vált dolgokat összegyűjtik és elszállítják – azt előbb kiválogatják, s a még használható dolgokat a bolhapiacon eladják. A bolhapiacon szerzett pénz adómentes, egy árus itt megkereshet, akar 1000 Eurót is egyetlen hétvégén. Ez az árnyékgazdaság igen jól működik, s akik régóta csináljak azoknak már a bolhapiacon is vannak “alkalmazottaik”. “Alkalmazottak” gyűjtik be a német háztartásokból a feleslegessé vált holmikat (amit rendszerint ingyen kapnak meg), mert a tulajdonos örül, hogy nem kell megvárni a feleslegessé vált holmik elvitelére megadott időpontot, szinte a lakásból, pincéből szállítják el a bolhapiac kereskedői a tulajdonos számára felesleges cuccokat.

Miután a textíliák átalakítására már nemigen tálalható kézműves, rendszerint a muszlim iparosok nyitnak üzleteket erre a célra. Van olyan is, aki a szabó-szakmát nem is tanulta, de drága pénzért alakít át ruházati cikkeket. Nem ismeretes azonban olyan szakma folytatására iszlám vállalkozás, melyhez igen komoly szakértelem szükséges! Rendszerint a vendéglátóiparban, szabóságokban keresik a lehetőséget üzletnyitásra a muszlim vállalkozók, néha mobiltelefonok értékesítésére!

Egyre emelkedik azonban a harmadik-negyedik generációs bevándorlók utódainak a száma, akik az egyetemi diplomával mind a gazdaságban, mind a kulturális életben egyre jelentősebb szerepet játszanak, vezető pozícióra tesznek szert. Folyamatos és egyre hangosabb emellett az iszlám szervezetek követelése, akik az integrációra hivatkozva kulcspozícióba akarják juttatni a pártokban és az államapparátusban, az iszlám vallást követő egyedeiket. (Jelenleg a német parlamentben 11 muszlim vallású képviselő koptatja a széket.)

Különösen a TV társaságok járnak elöl jó példával ezen a téren, moderátoraik rendszeresen jelennek meg a képernyőn, pl. Pinar Atalay az ARD-ben. Akik a magyar nyelvet beszelik, keményen fognak azon kuncogni, amikor a hölgy nevét kiejtik, ugyanis nem hallható a szó végi “r”, s csak a magyar nyelvet beszelőknek támadhatnak pajkos gondolataik ilyenkor.

A német kormány integrációs minisztere természetesen muszlim hölgy: az Aydan Özoguz nevet viseli, de a Baden-Würtembergi kormányban (melynek Kretschmar, a Zöldek pártjának tagja a miniszterelnöke) – ugyancsak van, iszlám vallású miniszter. Sok politikus is iszlám vallású házastársat választ! Természetesen itt sem zárható ki az iszlám befolyása a házastárson keresztül. Újságírók már több alkalommal kiderítették, hogy a felelős poszton levő, iszlám vallású politikus igencsak népes családjában, akad néhány sötét múlttal (esetleg jelennel) rendelkező rokon is! (Pl. az egyik miniszter asszony bátyja) Ezt a tényt azonban nyugodtan a szőnyeg alá lehet seperni, minek a port túlságosan felkavarni?

Az Unió nagyvárosainak üzleteiben járva, ma mar túl gyakran találkozunk egy szóval: “halal”. “Halal” arab szó, lefordítva “megengedett” vagy “megengedhető”. Mindez annyit jelent, hogy a terméket az iszlám vallás követői is fogyaszthatják.

Ha közelebbről megvizsgáljuk a kérdést, megállapíthatjuk: tulajdonképpen egy “iszlámadó”-ról van szó. Ez azt jelenti, hogy a termékre egy certifikát /védjegy/ kerül, ezért a certifikátért fizetni kell, mégpedig nem is keveset.

Szegény Mohammednek eszébe sem jutott az iszlám előírásai szerint előállított élelmiszereket certifikáttal ellátni, a mai kor élelmiszer-előállítói azonban nemcsak a mesterségesen készült aromákkal és egyéb kémiai anyagokkal kotyvasztják az élelmiszereket, de arra is gondosan ügyelnek, hogy az iszlám vallásúak számára is fogyasztható legyen. A múlt században – az 1980-as évek közepéig – senki sem találkozott a “halal” megjelöléssel, szinte sehol Európában. Ma már (hála az emberi találékonyságnak) léteznek olyan gépek, amelyekkel a “halal” megjelölésű élelmiszereket a muszlimok tesztelhetik és ellenőrizhetik: tartalmaznak-e a muszlimok számára tiltott részeket, pl. sertéshúst, alkoholt vagy egyéb, az iszlám által nem megengedett alkotóelemeket.

Hogy a konszernek által előállított élelmiszerek, az iszlám vallás élelmiszer-előírásainak is megfelelnek, a “halal” jelzés a csomagoláson egyértelműen jelzi ezt a tényt.

Ez a védjegy természetesen nem aprópénzért kapható: a gyártó cég, aki a “halal” certifikáttal kívánja a termékét piacra vinni, 2000 – 3000 euróért évenként megvásárolhatja azt, ha bebizonyítja, hogy az általa előállított vagy forgalmazni kívánt termék az iszlám vallás előírásainak megfelel.

A nagy konszernek, akik állandóan új piacokat s a meglévő piacok bővítését keresik, szívesen felugrottak a “halal” száguldó vonatára. Néhány példa: Henkel, Unilever, Procter&Gamble.  Szinte naponta találkozunk cégek neveivel, akik a “halal” termékeket kínálják a fogyasztónak, minderről a szakirodalmi lapokban rendszeresen tájékozódni lehet.

A fogyasztóknak halvány sejtelmük sincs arról, hogy az iszlám előírásoknak megfelelő “halal” termékek forgalmazása micsoda iszonyatos bevételt jelent egyes konszerneknek.

Számoljunk egy kicsit:

A világon ma l,8 milliárd !!! muszlim él. Még Japánban is, ahol az iszlám szinte semmi féle szerepet nem játszik, az élelmiszer áruházak polcain folyamatosan jelennek meg a “halal” termékek, legtöbbször elkülönített polcokon.

Egyidejűleg a bevásárlóközpont külön iszlám imaszobákat is berendez, de lassan terjed az éttermekben is az iszlám előírásoknak megfelelő élelmiszerek kínálata.

Globalizált világunkban a fogyasztó teljesen tudatlanul vásárolja az ausztrál bárányhúst, az argentin marhahúst vagy az amerikai pulykahúst, közben fogalma sincs róla, hogy ezek a globális piacnak termelő államok szinte kizárólag “halal” termékeket állítanak elő.

S hogy a német, francia vagy belga fogyasztó gondolkodás nélkül vásárolja az argentin, ausztrál, amerikai húsipari termékeket, és ne a kábítás nélküli állatmészárláson járjon az esze, a csomagolásról egyszerűen lehagyják a “halal” megjelölést!

Több mint 5, azaz öt milliárd euró bevételt jelent a “halal” élelmiszerekkel történő kereskedés egyedül Németországban. A világpiacon kereskedő nagy élelmiszerkonszernek a “halal” termékekkel ma már többet keresnek, mint a “bio” megjelölésű élelmiszerekkel! Jó példa erre a svájci Nestle: a világon 456 leányvállalattal rendelkező svájci cég már 75 halal-certifikáttal rendelkezik, s többet forgalmaz a “halal” megjelölésű termékekből, mint a “bio” jelzésűekből. Az iszlám előírásainak megfelelően certifikált termékek, ma már megtálalhatók az egész német nyelvterületen. Gumimaci, Kit Kat, a Maggi leves porok, természetesen megfelelnek a “halal” követelményeknek. dr.Oetker elsőként fedezte fel a “halal”-ban rejlő anyagi lehetőségeket, s ennek megfelelően készítik a sütőporokat, leveskockákat, pizzákat. Már azon sem csodálkozunk, hogy a stuttgarti népi fesztiválokon “halal” kolbászt is lehet kapni! A német fogyasztóvédelem is élen jár: vásárlási tanácsadó brosúrákat adnak ki külön a muszlimoknak.

2030-ra a muszlimok a világ lakosságának 26,4 %-át fogják kitenni – átlagéletkor 24 év.

Ez a népesség igen nagy vásárlóerőt jelent, és a világpiac egyre hatékonyabban készül fel ezen óriási vásárlóerő kielégítésére.

Ausztria sem marad le a globális “halal” versenyből: jelenleg 80 vállalat rendelkezik a certifikáttal a gyümölcslétől kezdve a fűszerekig, Franciaországban már “halal” fogkrém is kapható.

Angliában a közvéleményt sokkolta a Daily Mirror 2014-ben megjelent cikke, mely arról számolt be, hogy a diszkont- és egyéb húst forgalmazó áruházak nem kötelesek nyilatkozni arról, hogy a húspultnál kínált hús “halal”, azaz: az állatot kábítás nélkül ölik meg, az elfogadott állatvédelmi törvények ellenére! Teljesen mindegy, hogy többcsillagos étteremben vagy dönerkioskban (Admin: nehéz lefordítani. Elárusító bódé, ahol nyárson forgó ételek készülnek.) étkezik a fogyasztó, fogalma sincs róla, milyen hús kerül a tányérjára. S akkor még nem szóltunk az állatok antibiotikummal s egyéb hizlaló kémiai anyagokkal történő etetéséről.

2014 óta Németországban halal kenyeret is lehet kapni – Stuttgart Friedrichshall – ez a kenyér a halal sütőpor felhasználásával készül. A certifikát a Mannheimer Institut által került kiadásra, ez az Institut a Yavuz-Sultan-Selim-Mosee érdekkörébe tartozik, ez a védjegy az Arab Emirátus kormánya által is elismert!

Mint a fentiekből is érzékelhetően kivehető: az iszlámkultusz mögött a folyamatosan emelkedő bevételekbe vetett hit és bizalom dominál, kevésbé a vallási előírások. A globalizált világban a konszernek gondoskodnak bevételeik állandó növeléséről és a befektetők maximális profitjáról.

Az élelmiszeripar iszlámosítása, melyben a muszlim érdekvédelmi szervezetek óriási szerepet játszanak, elsősorban a demográfiai fejlődés előkészítésén fáradozik, és e cél elérése érdekében minden tevékenységüket ennek rendelnek alá. A muszlimok szaporodnak, mint a nyulak – mert hát a gyermek Allah ajándéka – és mint tudjuk a muszlimok szeretnek ajándékot kapni.

A húsipar számai azonban szemléltetően mutatják a “fejlődést”:

Angliában 1 év alatt 60 %-al megnövekedett azon állatok száma, melyeket a vágóhídon kábítás nélkül, teljes tudatuk birtokában öltek meg: egyszerűen elvágták a torkukat, s így véreztették ki őket. Az így megölt birkák, kecskék száma 1 év alatt: 2,4 millió!

Mit is jelent ez? Az állatnak a vágóhídon elvágjak a torkát, az állat szíve dobog, miközben az állat testéből a még dobogó szív folyamatosan pumpálja ki a vért, a vérkeringés fenntartása mellett mindaddig, amíg az állat testéből az utolsó csepp vér ki nem ürül. Az iszlám ugyanis a vért tisztátalannak tekinti emberi fogyasztásra, emberrel való érintkezésre alkalmatlannak. Az állatot kizárólag muszlim vallású hentes ölheti meg ilyen módon, a művelet előtt Allah engedelmet kéri, mert ölni csak Allah nevében lehet.

Érthető tehát Gárdonyi Egri csillagok könyvében annak ismertetése, hogy az iszlám hadsereg a csata előtt Mekka fele borulva imádkozott: így kérték Allah engedélyét és bocsánatát a gyilkolásra.

Egy francia újságírónő, Anne de Loisy, egy igen elismert állatvédő egyesület segítségével megkapta az engedélyt egy vágóhíd és az ott folyó munka megtekintésére. Látogatását követően nyilvánosságra hozta tapasztalatait, méghozzá könyvben, nem is újságcikkben: “Ha a húsipar bennünket a plasztik zsákba dug” címmel.

Nos, a modern francia vágóhidakon óránként 60 szarvasmarhát ölnek meg. A látogató újságírónő meggyőződhetett arról, hogy egyes állatok még életben voltak, amikor a hentesek a villamos daraboló fűrészeket bevetették, s a még elő állatot feldarabolták! Mindez egy rettenetes számot tesz láthatóvá: ha óránként 60 szarvasmarhát ölnek meg, ez percenként 1 állatot jelent! Ebben a szoros munkatempóban nem tudják kivárni az állat pusztulását, inkább élve feldarabolják. Ma már Párizsban a vágóhídon nem lehet különbséget tenni rituális és normális vágás között. Ha különbséget kellene tenni, a rituális vágás előtt a teljes vágóhidat nagytakarítással kellene megtisztítani, hogy a “halal” előírásoknak megfeleljen. Az újságírónő azt is megállapította, hogy a Franciaországban országszerte felkínált szarvasmarhahús 50 %-a az iszlám vallás előírásai szerinti öldöklésből származik, a birkahúsnál ez a szám már meghaladja a 95 %-ot.

Időnként filmezik a vágóhidakon folyó munkát, leginkább az állatvédők titokban, ezek a dokumentumfilmek azonban bemutatásra a legritkább esetben kerülnek a televízióban, a youtubon azonban néha láthatók. Kizárólag nagyon-nagyon erős idegzetűeknek ajánljuk!!

Automatikusan felmerül az a gondolat is, hogy miért az iszlám vallás követői állnak első helyen az erőszakos, élet ellenes bűncselekmények, a legkegyetlenebb gyilkosságok elkövetése terén.

Nem tartjuk kizártnak, hogy ez az állatgyilkolási gyakorlat “megedzi” mohamedánokat, s ha ember ellen fordulnak, nem okoz problémát, ha embert kell ölniük. Tudjuk, hogy az iszlám vallás követői hitetleneknek tartják a más vallásúakat, akik az állatokkal egyenértékűek: ezért is propagálják olyan lelkesen a más vallásúak öldöklését, amit egyenesen dicsőségnek tekintenek. Tapasztalataink mutatják: van hol tanulniuk.

Folytatás: "menekültek" a számok tükrében 6. fejezet →


Prev Next »

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások