20240416
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2015 február 02, hétfő

Megváltó halált várva

Szerző: Maller Béla

2014. december 18-án egy vasúti átjáró közelében egy nő leült a sínekre és várt. A vonat dübörögve, csattogva rohant feléje. A mozdonyvezető a reflektor fényében meglátja a sínen ülő alakot.

A kürt üvölt, a kerekek eszeveszetten csikorognak, a vonat már nem megállítható. A végzet bekövetkezett. A mentők már csak a halált regisztrálják. A rendőrség, a mozdonyvezető elmondása alapján megállapítja, hogy idegenkezűség nem történt. Az élet zavartalanul megy tovább. Különösebb dolog nem történt, egy ember elment, akinek a reménysége is meghalt. Az okozat adott, de lehet, hogy senki nem vizsgálja az okokat, az idevezető utat, hogy egy embert mi készteti arra, hogy a szeretet ünnepéhez közeledve a sínekre üljön, magába roskadva várja a megváltó halált.

A munkanélküliség, az ebből eredő szegénység, a holnap kilátástalansága mind-mind eredője, okozója lehet egy ilyen tragédiának. Szörnyű lehet az az érzés, amikor a gyermek fátyolos tekintettel néz a szüleire és enni kér, de azok nem tudják a kérést teljesíteni. Elkeseredett ember mindig volt, van és lesz, de ezek kezelésére nagyobb figyelmet kellene fordítani. Jó lenne, ha az emberi sorsok jobbításáért felelős vezetők kijelentései szinkronba lennének a valósággal, azok nem irritálnák a napi gondokkal küzdő embereket. Lehet mondani, a miniszterelnök úr mondja is, hogy Magyarországon megszűnt a szegénység, a gyermekek nem éheznek, őt a tények nem zavarják.

Nem zavarja, hogy az ő vezetése alatt lévő országban több mint negyvenezer gyermek éhezik, hogy 2014. év karácsonyán, a korábbiakhoz hasonlóan, Budapesten több ezren álltak sorba élelemért, egy tál meleg ételért. Köztudott, hogy a regnáló kormány elnöke és tagjai vallásos, istenfélő emberek. Ha ez így van, akkor a figyelmükbe ajánlanám Ferenc pápa, a Fülöp-szigetek meglátogatása során tett egyik kijelentését. „ Meg kell tanulnunk sírni, ha éhező gyermeket látunk.” Senki nem várja el, hogy a sorsunkat meghatározó politikusok könnyeket hullajtsanak, de egyet igen: legyenek érzékenyebbek az emberi sorsok iránt.

Maller Béla, Szekszárd


Beküldte Kunavar

Hozzászólás  

#2 halál nem megváltó !Ferenc Tóth 2019-04-27 11:01
"elmebeteg emberek elmebeteg célokkal irányítják a világot,és az egészben az a legelmebetegebb,ha valaki erről beszél,azonnal elmebeteggé nyílvánítják." Amíg ez így marad ,mindíg lesznek éhezők,fázok,ellátatlan betegek,télen megfagyott emberek. Az orbán kormány(?)első intézkedései közé tartozott,hogy megszüntette a rokkantak ellátását, az OPNI-t, és mindazokat,ami a saját nyomorúságára emlékeztette. Nem megtanulnunk kell sírni,ha éhező gyereket látunk,hanem felkell adni a kapzsiságot,az egot és TENNI KELL! Ha csak egy pár forinttal,vagy bármivel,de segíteni KELL a rászorulókat! SOHA nem volt még ilyen gazdagság és szegénység egyszerre a történelem során! Amerikában 30 millió túlsúlyos és 30 millió éhező van! Naponta tonna számra öntik az óceánba az élelmiszert! Magyarországon a hatalom közelébe törtetők dúskálnak,míg a többi a létminimumon,vagy az alatt él. A hatalom ezt így látja jónak(?),hogy akik bűnrészességet vállalnak vele,azokkal ha részben is, de osztozik a koncon. Azon a koncon,amit az Kis Embertől,az adófizető pénzéből lop el magának,és cinkosainak,akik cserébe tapsolnak neki,és befogják a pofájukat. Szégyelje magát a pápa is,mert ha valóban ISTEN földi helytartója lenne,akkor abból a vagyonból,amit összeharácsolt a vatikán,mely állam az államban,felette álva a földi ítélkezésnek,juttatna az arra rászorulóknak, vagy hallatná a hangját az ellen a fertő ellen,amit világ politikusai tesznek az emberiség ellen. De mint tudva levő, az egyház(?) és a hatalom 2000 éves összefogásának az eredménye az a nyomor,ami jelenleg a világot sújtja, rabszolgát csinálva ISTEN TEREMTMÉNYÉBŐL , hogy a magukat kiváltságosnak,kiválasztottnak hazudottak dúskálhassanak,tobzódhassanak minden földi jóban. Ezt hívják ők vallásnak!? A cél adott(?),az eszközökben meg SOHA nem válogattak! Amíg a csőcselék, a bűn ,a fertő, a nyomorult lekivilágú,tudatlan,gátlástalan kerül hatalom közelébe,ez így is marad!
#1 Putnoki Tibor .F.Endre . 2015-02-05 00:27

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások