20231208
Last updateSze, 01 nov. 2023 2pm

rovas logo

2021 november 17, szerda

Üzenet egy józan, gondolkodó háziorvostól:

Szerző: Dr Dobos Vadim

Egy orvos elmondta a vírusfertőzésekről az igazságot! Üzenet egy józan, gondolkodó háziorvostól: “Több éve dolgozom háziorvosként és biztosan állítom, hogy hőemelkedéssel vagy lázzal, gyengeséggel vagy izom- és végtagfájdalmakkal, orrfolyással vagy hasmenéssel, köhögéssel vagy hányingerrel, stb. járó fertőzõ betegségek az év minden hónapjában nagy számban előfordultak a K.ØVID járvány előtt is.

Üzenet egy józan, gondolkodó háziorvostól:

Az idén sincs ez másképp. A különbség csak annyi, hogy a KØ.VID hisztéria előtt a lakosság a tünetek súlyosságának megfelelően tudta kezelni ezeket a fertőző betegségeket. A valódi vírus helyzet és annak megoldása az idén is ugyanolyan, mint tavaly vagy 10 évvel ezelőtt volt. Ennek tisztázásában szeretnék segíteni a gondolkodni hajlandó lakosoknak.

A vírus fertőzések legyőzésének 5-ös szabálya.
Alapigazságok:

1. Az ember Isten képmására lett teremtve: „És monda Isten: Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra”. (10)
2. Ennek megfelelően az emberi szervezet isteni tökéletességgel működik – amíg tönkre nem tesszük.
3. Az immunrendszerünk is tökéletesen működik – orvosi segítség nélkül is, megvédi a szervezetünket a több ezer különböző vírus törzs ellen.
4. A félelem, az aggódás, a szorongás, a stressz – amely minden nap ránk zúdul a médiából, gyengíti az immunrendszerünket és védtelenné tesz a fertőző betegségekkel szemben.
5. A légző- vagy emésztőrendszeri fertőző betegségek túlnyomó többségét (90-100%) vírusok okozzák.
6. Számtalan vírus törzs létezik a Földön, amelyek képesek megbetegíteni az embert – hogy ne csak a k0rønavïrust ismerjük: RS-, influenza-, para influenza -, adeno-, rhino-, enterovírusok stb., mindegyik családban számtalan törzs és altörzs. (2)
7. A vírus fertőzések kezelésére jelenleg nincs semmilyen gyógyszerünk – csak az immunrendszerünkben bízhatunk. Pld. a médiában diadalként beállított favipiravir 18 év alatt sem tudott felmutatni egyértelműen hatékonyságot igazoló klinikai vizsgálatot.
8. A háziorvosok mégis 80-90%-ban indokolatlanul antibiotikumot írnak fertőző betegségekre, részben mert nem vállalják a felelősséget, részben mert engednek a beteg követelésének. (3) Egyszerűbb és gyorsabb felírni az antibiotikumot és lázcsillapítót, mint negyedóráig kérdezgetni a beteget a tünetekről és meggyőzni őt a helyes kezelésről, annak magyarázatáról.
9. Az antibiotikumok viszont csak a baktériumok okozta fertőzésre hatnak, akkor sem minden esetben – a vírusos eredetűre egyáltalán nem.

A fentiekből logikusan következik:

• antibiotikum adása nem gyógyítja a fertőző betegségek 90-100%-át (4), sőt
a garat és emésztőrendszer baktérium összetételének megváltoztatásával gyengítik az immunrendszerünket, ezáltal is nehezítve a mihamarabbi gyógyulásunkat.
Mit lehet mégis tenni, ha elkapott egy vírus?
hallgatni, követni a testünk üzenetét ahelyett, hogy megpróbálnánk akaratunkat ráerőszakolni a testünkre,
segíteni a testünket, segíteni az immunrendszerünket, hogy megvédjen minket a betegségtől, ahogy teszi ezt már több tízezer éve,
követni az alábbi „5”-ös szabályt minden vírus fertőzésnél (pld. KØVI.D esetén is – volt alkalmam kipróbálni több tucat KØV.ID-os betegnél).

1. szabály – pihenés és alvás (szervezetünk tehermentesítése)
Fertõző betegségek esetén a betegek különböző súlyosságú gyengeségre panaszkodnak. Az emberek ennek ellenére munkába mennek, járnak bevásárolni, szórakozni, stb. és közben csodálkoznak, hogy miért nem gyōgyulnak. Az általános gyengeség érzéssel a szervezetünk jelzi, hogy pihenésre, tehermentesítésre van szüksége a gyorsabb gyōgyulás érdekében. Ilyenkor a lehető legkisebb szintre kell csökkenteni a mozgást – otthon kell maradni, feküdni, pihenni, olvasni, naponta többször is aludni, hogy a szervezetünk a rendelkezésére álló napi energiamennyiség legnagyobb részét a vîrusok elpusztítására tudja felhasználni. Minél többet mozgunk, annál kevesebb szabad kapacitás marad a fertõzés legyőzésére.

2. szabály – böjtölés (szervezetünk tehermentesítése)

Fertőzõ betegségek esetén a betegek különböző mértékű étvágytalanságot tapasztalnak. Ilyenkor az aggódó anyuka vagy nagymama összeállít egy ötfogásos lakomát, azzal a címszóval, hogy most meg kell erősödni. A valóság ezzel szemben pont a fordított. Az emésztés nagyon energiaigényes feladat – a napi energiaszükségletünk 30%-a az emésztőrendszer működésére megy el, ami kb. 600 kcal veszteséget jelent naponta (5). Mennyi is 600 kcal? 600 kcal-át akkor égetünk el, ha 1 óra alatt 12 kilométert futunk!
Ha nem eszünk semmit, akkor ezt a 600 kcal-át megnyerjük, amelyet a szervezetünk a fertõzés gyors leküzdésére fordít. A beteg gyermek visszautasítja az ételt, és csak italt kíván. A beteg kutya meghúzza magát a kutyaházban, és napokig semmit sem eszik. A beteg élőlények ösztönösen helyesen viselkednek – böjtölnek. A beteg szervezet a gyôgyuláshoz nélkülözhetetlen energiát a test saját raktáraiból nyeri. Az ókorban Hippokratész – a nyugati medicina atyja – fontos gyôgyító eszköznek tekintette a böjtöt. Ugyanígy Paracelsus vagy az Ajurvéda medicina a gyōgyítás fontos elemének tekintette a böjtöt. Évszázadok során a lakosság túlnyomó többsége követte a vallási előírásokat és betartotta a 40 napos nagyböjtött Húsvét előtt, ezáltal az emberek sokkal erősebbek és egészségesebbek voltak. A fertõzés leküzdésére nincs szükség 40 napra – már 2-3 napos böjtölés alatt a fertõző betegségek többsége biztosan meggyógyul.

3. szabály – lázcsillapítók kerülése

Amikor fertőzéses beteg jelentkezik a rendelésen, mindig megkérdezem, hogy volt-e láza vagy hőemelkedése. Általában azt a válaszolják, hogy ő nem lázas típus. Tovább kérdezem, hogy milyen gyógyszereket vett be. Azt válaszolják, hogy reggel egy Cataflam-mal kezdte, majd folytatta Paracetamol-okkal és Neo Citranok-kal, végül egy Coldrex-xel zárta a napot. Hát ennyi gyógyszer mellett nincs az az immunrendszer, amely képes lenne akár egy ki hőemelkedést is elérni.
Ellenben a láz elősegíti a szervezet fertőzésekből való felépülését. A láz az evolúció során azért maradt fenn, mert túlélési előnyt biztosít az egyed számára. Az immunrendszerünket gyengítjük, amikor követjük a TV-ből ránk zúduló gyógyszer reklámokat, és a legkülönbözőbb láz- és fájdalomcsillapítókkal tömjük magunkat. Azután meg csodálkozunk, hogy miért vagyunk már egy hete betegek és nem tudunk meggyógyulni.

A láz gyógyító ereje:

· • az immunválaszok felgyorsulnak a magasabb hőmérsékleten,
· • a fehérvérsejtek gyorsabban szaporodnak, fürgébben mozognak és serényebben pusztítják a testünkbe jutott vírusokat és baktériumokat,
· • már a 38-39 fokos láz önmagában megöli a vírusok zömét vagy legalább gátolja szaporodásukat,
· • fokozza a kórokozók és méreganyagok kiválasztását.

A fentiek miatt ne vegyünk be semmilyen láz- vagy fájdalomcsillapítót – ne fogjuk vissza az immunrendszerünket – de rendszeresen ellenőrizzük a testünk hőmérsékletét lázmérővel. Ha a lázunk megközelíti a 39 fokot, akkor már bevehetünk egy kisebb adag lázcsillapítót (pld. fél tabletta Algopyrin), de csak annyit, hogy a lázunk nem menjen 38 fok alá. Inkább fél-egy napot lázasan feküdni és gyorsan meggyógyulni, mint lázcsillapítókkal begyógyszerelve magunkat hetekig lábadozni.

4. szabály – nagy mennyiségű C-vitamin fogyasztás

A mi szervezetünk nem képes C-vitamin előállítására. Így azt táplálkozással és táplálékkiegészítőkkel kell a testünkbe juttatnunk. Fertőzés esetén a testünk C-vitamin szükséglete többszörösére emelkedik. Megfelelően magas mennyiségben a C-vitamin megelőzheti a vírusos megbetegedést, és nagyban meggyorsítja a felgyógyulást az akut vírusos fertőzésből.

A C-vitamin hatása a fertőzés legyőzésére:

· különleges vírus gátló hatással rendelkezik, melynek során hatástalanítja a vírusos RNS-ét vagy DNS-ét, vagy a vírusok összekapcsolódását (9),
· serkenti az interferon termelődését, mely segít annak megelőzésében, hogy a sejteket vírus fertőzze meg,
· elősegíti az ellenanyagok termelődését és tevékenységét,
· a falósejtek működését serkenti, amelyek elpusztítják (felfalják) a vírusos részecskéket.

A nagyobb adagok bevételétől nem kell félnünk, hiszen a honfitársunk Szent-Györgyi Albert, aki a C-vitamin felfedezéséért Nobel díjat kapott, minden áldott nap 8.000 mg C-vitamint szedett – 93 éves korában halt meg (nem C-vitamin túladagolásban J). Jómagam több mint 6 éve 3.000-4.000 mg C-vitamint szedek, amelyet ritka betegségeim alatt 6.000-8.000 mg-ra emelek.

5. szabály – nagy mennyiségű D-vitamin fogyasztás

A D-vitamin fertőzésekkel szembeni védekező immunválaszt több ponton is fokozza:

· szabályozza az immunrendszer működését,
· fokozza a monocyták aktivitását és faló (pusztító) kapacitását,
· fokozza a vírusok elölését,
· növeli a savas foszfatáz aktivitást,
· fokozza a kórokozó ellenes hatású peptidek, defensinek és cathelicidin termelését, (
· csökkenti a gyulladáskeltő és növeli a gyulladáscsökkentő citokinek szintjét – a citokin vihar ellen dolgozik. 

Egy idei spanyol vizsgálat során kiderült, hogy a kórházba került igazolt k0vidos betegek D-vitamin nélkül 50%-ban, míg 20.000 NE napi D-vitamin adagolás esetén csak 2%-ban igényelték az intenzív terápiás kezelést. Egyszóval 25x kisebb eséllyel kerülünk intenzívre, ha szedjük a D-vitamint!

Fertőzések esetén a szokásos napi fenntartó 10.000 NE legalább dupláját kell bevenni – 20.000 NE naponta. Az idén januárban én is elkaptam a rendelésen a sok lázas, köhögő betegtől egy vírusos fertőzést, amely nagyfokú gyengeséggel és 38,7 fokos lázzal járt. Követve a saját útmutatásomat, 40.000 NE D-vitamint és 8.000 mg C-vitamint szedtem naponta – a harmadik napon – 2 nap fekvés után – már olyan erősnek éreztem magam, hogy ki mentem futni és lefutottam a szokásos 8 kilométert.

Összegzésként arra kérek mindenkit, hogy fertőző betegség esetén nyugodjon le, felejtse el a hivatalos média ijesztgetését és bízzon a saját testében:

1. minél kevesebbet mozogjon – pihenjen, feküdjön, aludjon és
2. böjtöljen 2-3 napot – csak vizet és teákat fogyasztva és
3. ne vegyen be semmilyen láz- és fájdalomcsillapítót 39 fok alatt és
4. szedjen legalább 4 x 1.000 mg C-vitamint naponta és
5. szedjen legalább 20.000 NE D-vitamint naponta.”

Dr Dobos Vadim

Forrás: Ezt nézd
Beküldte: Antal Miklós

Megnyitva 1628 alkalommal

Hozzászólás   

#2 quideszsWeritasz 2021-11-18 14:44
Így tettek száz évvek kell ezelött is, és működött a terápia.Kicsit humorosan otthonra tessék,tömjént füstölni még az "ördög is fél tőle"! Nem egy vírus .
#1 Egészséges immunrendszerMandala75 2021-11-18 03:44
Grapefruitmag-cseppek az immunrendszer egészségéért!

Hatóanyagai 800 vírus és baktérium és több mint 100 gombafajta és parazita ellen bizonyultak hatékonynak.
Ráadásul növényi immunanyagokkal, flavonoidokkal együtt fordul elő.

A grapefruitmag kivonat a grapefruit magjának pépjéből jönnek létre és tartalmazzák mindazokat az antioxidánsokat, bioflavonidokat és vitaminokat. Jótékonyan támogatja az emésztésünket, belső kiválasztó rendszerünket és az immunrendszerünket is sokkal ellenállóbbá teszi. Biocid hatóanyagai kifejezetten hatékony fertőtlenítőszerré teszik, mely felületfertőtlenítőszerként és tisztítószerként is utánozhatatlanná teszi. A grapefruitmag kivonatok fellelhetőek csepp, olaj és kapszula formájában is.


A grapefruit egy nagyon egészséges gyümölcs, a magokból készült kivonatnak pedig számtalan egészségügyi előnye létezik. Támogatja a fogyást, hatékony narancsbőr ellen, illetve az immunrendszer megerősítésében is részt vesz. A Grapefruit kivonatnak antibakteriális, vírus- és gombaellenes hatásai vannak. Kezelhetünk vele kandidiázist, hasmenést, torokfertőzést. Hatékonyan képes felvenni a harcot a gombák ellen, különösen a candida gomba kiirtásában van kiemelkedő szerepe. A grapefruitmag-kivonat hatékony a körömgomba ellen is. A grapefruit antimikrobiális hatása kedvezően kiaknázható a húgyúti fertőzések kezelésében is. De pár csepp a samponba, és korpásodás ellen is jó.

Mennyi grapefruitmagcseppet szedjünk?

Az immunrendszer megerősítéséhez általában 10-12 csepp grapefruitmag-kivonatot fogyasszunk, naponta két alkalommal, egy-egy pohár vízben elkeverve. (Nekem a tea, vagy gyümölcslé ízét jelentősen módosította, azaz nem volt finom). Mivel erőteljes vitalizáló, élénkítő hatása is van, így inkább reggel és kora délután iszom a 2x10 cseppet.

Kétfajta grapefruit cseppet használok (Dr. Chen ginzeng-es és echinacea-s):
Reggel 10 csepp a ginzeng-esből, és délután 10 csepp az echinacea-s grapefruitmag cseppből kb 1-2 dl közepesen-meleg vízben feloldva. Szoktam várni 1-2 percet amíg feloldódik és az alkohol elillan kissé belőle, úgy számomra jobban iható volt. Teába nem teszem, mert nagyon megváltoztatja a tea ízét. Normál langyos-meleg vízhez adva, kellemes ízű frissítő italt kapunk.

Szájöblögetésre, gargarizálásra is használhatjuk a cseppeket (pl. torokfájás, fog- és ínyproblémák ellen), ebben az esetben 5-10 cseppet tegyünk egy pohár meleg vízbe.
-
Szobai levegő: Aroma-párologtatóba is tehető.
Légzéssegítő és fertőtlenítő hatással bírnak.

Forrás:
mandala75.blog.hu/.../...

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások