20240425
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 augusztus 16, hétfő

A pitypanglevél kivonattal a tüskés fehérjék ellen !

Szerző: Lance D Johnson

KUTATÁS: A gyermekláncfűlevél-kivonat megakadályozza, hogy a tüskés fehérjék az ACE2 sejtfelszíni receptorhoz kötődjenek

KUTATÁS: A pitypanglevél-kivonat megakadályozza a tüskés fehérjék kötődését az ACE2 sejtfelszíni receptorhoz

A SARS-CoV-2 mesterséges tüskés fehérjéit egy közönséges "gyomnövénnyel" lehet megállítani, amelyet minden évben kiirtanak a gyepekről.

Egy német egyetemi tanulmány megállapította, hogy a közönséges gyermekláncfű (Taraxacum officinale) képes megakadályozni, hogy a tüskefehérjék az ACE2 sejtfelszíni receptorokhoz kötődjenek az emberi tüdő- és vesesejtekben.

A növény szárított leveleiből nyert vizes alapú pitypangkivonat hatásos volt a D614-es tüskefehérje és számos mutáns törzs, köztük a D614G, N501Y, K417N és E484K ellen.

A pitypangkivonat blokkolja a SARS CoV-2 tüskés fehérjéket és azok változatait

A Global Healing Center Biotin egy magas biológiai hozzáférhetőségű, Sesbania kivonatból készült táplálékkiegészítő, a kutatók nagy molekulasúlyú vegyületeket használtak, amelyeket egy vizes alapú pitypangkivonatból vettek, és tesztelték őket emberi HEK293-hACE2 vese- és A549-hACE2-TMPRSS2 tüdősejtekben.

A pitypang blokkolta a fehérje-fehérje kölcsönhatásokat a tüskefehérje S1 alegysége és a humán ACE2 sejtfelszíni receptor között. Ez a hatás igaz volt a forgalomban lévő uralkodó változatokból származó spike fehérje mutációkkal szemben is, beleértve az Egyesült Királyságbéli (B.1.1.7), a dél-afrikai (B.1.351) és a brazil (P.1) változatot.

A pitypangkivonat megakadályozta, hogy a SARS-CoV-2 tüskés pszeudotípusú lentivírus részecskék a tüdősejtekhez tapadjanak, és leállította az interleukin-6 szekréciónak nevezett gyulladásos folyamatot.

Mivel a vizsgálatot in vitro végezték, további klinikai vizsgálatokra van szükség annak megértéséhez, hogy a pitypangkivonat hogyan szívódik fel és hasznosul az emberi szervezet biológiai rendszereiben.

Mivel a vakcinák gyengítik az állományimmunitást, a természetes gyógynövények valódi megelőzést, jelentősebb immunitást ígérnek.

Annak ellenére, hogy több tízmilliárd közpénzt öltek a kísérleti vakcinák kifejlesztésébe és propagandakampányokba, a világ továbbra is új lég-úti fertőzésekkel küzd, mivel a SARS-CoV-2 különböző változatokra mutálódásra kényszerül. Nincs bizonyíték arra, hogy a koronavírusokat ki lehetne irtani a Földről, így az emberi alkalmazkodás a jövőben is alapvető fontosságú lesz. A gyermekláncfű kivonat egyike a sok gyógynövénynek, amely segíti az egészséges immunválaszt. Még jobb, ha a pitypangkivonatról bebizonyosodik, hogy teljesen megelőzheti a fertőzéseket, mivel blokkolja azt a pontos csatornát, amelyen keresztül a tüskés fehérjék kapcsolódnak és vírusszaporodást okoznak.

Más természetes vegyületeket is vizsgáltak molekuláris dokkolási vizsgálatokkal. A nobiletin egy citrusfélék héjából izolált flavonoid. A neohesperidin, a hesperetin származéka, egy flavanon-glikozid, amely szintén megtalálható a citrusfélékben. A glicirrizin egy édesgyökérből kivont molekuláris vegyület. Mindhárom természetes anyag gátolja a tüskés fehérjék ACE2-receptorokhoz való kötődését is. A gránátalma héjának hidroalkoholos kivonata 74 százalékos hatékonysággal blokkolja a spike fehérjét az ACE2 receptoron. Amikor fő összetevőit külön-külön vizsgálták, a punicalagin 64 százalékos, az ellagsav pedig 36 százalékos hatékonyságú volt.

Ezek a természetes vegyületek (a gyermekláncfű-kivonattal együtt) könnyen előállíthatók tömegesen, kombinálhatók és alkalmazhatók megelőző gyógyszerként minden jövőbeli tüskés fehérje-változatra. Ezek a gyógynövények általánosan biztonságosnak minősülnek, és a gyermekláncfűlevél-kivonattal kapcsolatban nem ismertek túladagolási esetek. A European Scientific Cooperative on Phytotherapy szerint a gyermekláncfűlevél ajánlott adagja 4-10 gramm forró vízben áztatva, naponta akár háromszor is.

A tanulmány szerzői arra figyelmeztetnek, hogy a vakcinákra való hagyatkozás kockázatos és veszélyes, nemcsak az egyéni egészségre, hanem a törzsimmunitásra is. Az oltásokra való hagyatkozás csak az antitestek növelésére összpontosít, és rövid távú eredményekkel járó, nagy kockázatú beavatkozásnak bizonyul. Gyakran számolnak be oltási sérülésekről. Az oltás utáni újra fertőződések is gyakoriak, mivel a vakcina nyomást gyakorol az eredeti, mesterségesen előállított tüskefehérje mutációjára.

A szerzők következtetése: "Így az olyan tényezők, mint az alacsony toxicitás az emberekben és az öt releváns spike mutáció hatékony kötődési gátlása az emberi ACE2 receptorhoz, ahogyan azt itt in vitro jelentették, a T. officinales SARS-CoV-2 megelőzésben való hatékonyságának alaposabb elemzésére ösztönöznek, és most további megerősítő klinikai bizonyítékokat igényelnek.".

ADAGOLÁS ÉS ELKÉSZÍTÉS:
Az Európai Fitoterápiás Tudományos Szövetkezet szerint a pitypanglevél ajánlott adagja 4–10 gramm ( szárított levél) forró vízzel forrázva , állni hagyni 5 percig , naponta háromszor meginni.


Lance D Johnson

Forrás: Levélben beküldte Antal Miklós
Külalak és a kiemelések Zolitól.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások