Print this page
2021 január 04, hétfő

Vaj vagy Margarin?

Szerző:

Egy kis érdekesség: A Margariné eredetileg a pulyka hizlalásához lett előállítva. Amikor a pulykák meghaltak a Margarintól a befektetők, akik ennek az anyagnak kikísérletezéséhez adták a tőkéjüket vissza akarták szerezni a pénzüket és ezért ezt a fehéres anyagot, ami nem hasonlít semmilyen étkezési anyagra megkeverték egy kis sárga színezékkel és elkezdték értékesíteni, hogy a vajat felváltsa. Hogy tetszik? Egy ügyes ötlettel új ízesített változatok láttak napvilágot.

“A VAJAT kérném szépen....” Tudod mi a különbség a Margariné és a vaj között?

Olvasd végig és megtudod! Roppant érdekes...

Mindkettő termék majdnem azonos kalóriát tartalmaz.

A vaj szaturális zsírtartalma kicsit magasabb mint 8 gramm összehasonlítva a Margarin 5 grammjával.
A Margariné fogyasztása a nőknél 53% növeli meg a szív és keringési rendellenességeket szemben az ugyanannyi mennyiségű vaj elfogyasztásával a Harvard orvosi kutatásai szerint.
A vaj fogyasztása elősegíti a különböző tápanyagok felszívódását és felhasználását az emberi szervezetben. A vaj nagyon sok tápértékkel rendelkezik. A vaj íze nemcsak sokkal finomabb, hanem ízfokozóként is használható.
A vajat évezredek óta használja az emberiség szemben a Margariné, ami kevesebb, mint 100 évvel ezelőtt fejlesztettek ki.

És most a Margarinról:

  • Nagyon magas a telített zsírtartalma! 
  • A szívkoszorúér betegségek kialakulásának veszélye megháromszorozódik! 
  • Megnöveli a koleszterint és azon belül is a „rossz” LDL –t és lecsökkenti a „jó” koleszterint! 
  • A rákos megbetegedések veszélye ötszörösére növekszik! 
  • Csökkenti az anyatej minőségét! 
  • Csökkenti az immunrendszert! 
  • Csökkenti az inzulin szintjét!

És most jön a legdurvább: A MARGARIN egyetlen egy molekula kivételével már majdnem műanyag! Ha azonos lenne ez az egy molekula is, akkor már 100 %-ban azonos lenne egy bevásárló szatyorral! Így azonban CSAK 99%-ig azonos! 27 komponense vagyis összetevője azonos a festékkel.

Ha ez még mindig nem elég arra, hogy elgondolkodjál az étkezéseden, akkor itt van még két érdekesség:
Kipróbálhatod magad is....helyezz el egy MARGARIN-t az utcán vagy a garázsban (lehetőleg ne a napon) és pár nap múlva vizsgáld meg! Észreveszed majd, hogy senki sem nyúlt hozzá még azok a kis muslincák is elkerülik. Az illata sem változik mert nem rendelkezik semmilyen tápanyagértékkel és egyetlen baktérium sem tud megtelepedni rajta éppen ezért!
Hogy miért? MERT MŰANYAG! Rákennéd a kenyeredre a műanyag bevásárló szatyrodat????

Oszd meg a barátaiddal, ha számítanak Neked!
Ahogy a kínai mondás tartja, ha valaki megoszt valami értékeset, amiből hasznod származik, akkor kötelességed azt megosztanod neked is másokkal. 

Forrás: ITT
Beküldte: Antal Miklós