Print this page
2018 április 28, szombat

Hanyatlóban a betegségüzlet

Szerző: Jakab István

A gyógyszergyárak végnapjai - Amíg a '70-es évek végén, '80-as évek elején a lakosság 95%-a gyógyszergyári készítmények után nyúlt, hogy megoldja az egészségügyi problémáit, addig ez napjainkban 65% alá esett

 

Mi is ennek az oka?

A csúnya végkifejletet már lehet látni, ugyanis egyre több gyógyszergyári készítménytől vonják vissza a forgalmazási jogot.

Zuhannak a gyógyszergyárak részvényei a tőzsdén. Gazdasági szempontból sem tudnak megújulni, hiszen az árbevételük 10%-át tudták fejlesztésre fordítani, mivel azonban az árbevétel csökkent – hozzáférhető adatok szerint ez 3%-ra zsugorodott.

Az alapvető probléma az elhibázott koncepció, miszerint genetikus alapon próbálták megoldani az egészségügyi problémákat, és ma már tökéletesen lehet látni, hogy a betegségeknek mindössze 1,5%-a az, ami genetikai úton öröklött, minden további megszerzett betegségünkhöz a gondolkodásunk, a környezetünk, a táplálkozásunk járult hozzá. A gyógyszergyárak semmiféle eszköztől nem fognak visszariadni, hogy a piacuk elvesztését megakadályozzák.

Olyan mértékű bérkifizetések történnek a gyógyszergyári igazgatósági tanácsban, amiért egyikünk élete sem igazán drága. Csak beszéljünk a kemoterápiák hatékonytalanságáról, a szív és érrendszeri elhalálozások növekedéséről, a cukorbetegek számának növekedéséről.

Ugyanakkor jogos elvárása lenne a világ gyógyszerfogyasztó közönségének, hogy a gyógyszerek ne csak tüneteket kezeljenek, hanem gyógyítsanak is! Ezt a mondatot bizonyára már több ezerszer hallotta a kedves olvasó, viszont a megoldásokat nem látjuk.

Magyarországon minden új eljárást, ami kiváltaná azokat a kémiai készítményeket, amelyeket gyógyszerként adnak el, és milliárdos hasznokat hoznak a gyártóknak és forgalmazóknak, tűzzel-vassal irtanak. Nagyon nagy probléma, hogy még akkor sem lehet Magyarországon integratív gyógymódot alkalmazni, amikor már egyértelmű, hogy a gyógyszerek hatástalanná váltak, és nem tudnak segíteni a betegeken. Inkább hagyjuk hivatalosan meghalni a betegeinket, minthogy bevonnánk azokat a több ezer éves tapasztalatokat, amelyeket a népgyógyászat tudna adni az egészségre vágyó embereknek.
Már nem lehet elodázni, hogy a kémiai szereket visszaváltsuk azokra a természetes biológiai összetételekre, amelyeket a Földanya kínál az egészségünk visszaállítására, fenntartására.

Az egy jó kérdés, hogy miért tud sokkal hatékonyabban teret hódítani az integratív medicina Amerikában?

A válasz nagyon is egyszerű. Ott az egészségbiztosító pénztárak magánkézben vannak, így azoknak érdeke, hogy a beteg hosszú kezelése alatti összegeket ne kelljen kifizetniük. Éppen ezért finanszírozzák azokat a kutatásokat, amelyek elősegítik a betegek valódi gyógyulását, így hosszú távon nekik hozva profitot, ha tovább tudják fizetni az egészségbiztosításuk költségeit. Ugye a legjobb beteg az egészséges beteg, tartják a kínaiak. Náluk azoknak jár visszatérítés, akik hosszú távon egészségesek maradnak.

Kinek üzlet a betegség?

Sajnálatos módon a világunkat megfertőzte a haszon, a pénz, és mindig van az az érdekcsoport, ami bármit képes lehazudni az égről, csak hogy tovább tudják forgalmazni azt a gyilkos gyógyszert, ami dollár milliárdokat hoz évente.

De változik a világ, felelős, nagy tudású tudóscsoport áll már a természetes gyógymódok mellé.
Reméljük, hogy a gyógyítás új szelei minél előbb elérkeznek Európába és Magyarországra is.
Évről évre romlanak az elhalálozási statisztikáink.

Az egészségügy mára betegségügyé vált, és kifizethetetlenek azok a gyógyszertámogatások, amelyet az egészségügynek kell a hatástalan gyógyszerek ezrei után kifizetnie a gyógyszerlobbiknak.

Mindenkinek nehéz dolga van, hiszen csak tavaly 56 milliárd forint támogatást kapott Magyarország gyógyszertámogatás címen.

Ha ennek a töredékét fordítottuk volna pl. a deutérium szegény víz klinikai vizsgálataira, vagy Horváth professzor úr koleszterin injekciójára, és még sorolhatnánk az olyan felfedezéseket, amelyekről a média hallgat, a bíróságok pedig másod fokon legfeljebb felfüggesztettel értékelik... Halaszthatatlan ennek a reformja.

Nap mint nap emberek hallnak meg a gyógyszergyárak érdekében.

Hol van az az érdek, hogy mi egészséges életet éljünk?

Hallom a felzördülést, hogy jó, de nincs már nyugdíjalap, és csak annyi nyugdíjat lehet kifizetni, amit most befizetnek a dolgozók.

De tudjuk jól, hogy a munkaképes lakosság jelentős hányada már külföldön dolgozik. Most ne is menjünk be ebbe az utcába.

Nyugdíjasokat hívnak újra munkába, akik valószínűleg a saját temetésükről is a munkahelyükről fognak távozni.

Ezt a helyzetet nem lehet tovább fenntartani.

Az első az, hogy a munkaképes korú lakosság egészségi állapotát állítsuk helyre, mert ők azok a stabil gárdák, akik fenntartják ezt az egész rendszert az államigazgatáson, az oktatáson, az egészségügyön, és minden más szegmensen át.

Jakab István

Kiemelések: >Zoli<-tól

Megnyitva 1649 alkalommal