Print this page
2016 június 21, kedd

Mi lehet az oka a sportoló hirtelen halálának... ?

Szerző: Tejfalussy András

Vajon mi lehetett az oka a sportoló hirtelen infarktusának....? Tipikus esete a kevés sózás mellett túlzott káliumfogyasztásnak pl. nagy szójatartalmú sportitaloknak-ételekkel, ill. kólázással: / http://www.origo.hu/sport/20160510-versenyen-kapott-infarktust-meghalt-gijs-v

jó tudni, hogy a TISZTA, (100gr NaCl-ra jutó milli/mikrogrammnyi káliumot tartlamazó) só életet jelent:

http://www.szmm.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=5292

TAPASZTALATOK: 

P. Dávid:

2015. augusztus 6. csütörtök at 12:51

3 éve fogyasztom a tiszta sót családommal együtt. Ételeinket tiszta RO vízzel készítjük és ezáltal ízletesebb minden étel. További előnye, hogy a tiszta sóval eltett savanyúságok, befőttek tovább eltarthatók.
Napi 20-30g tiszta sót veszek magamhoz, ugyanis tiszta vízből is sokat iszom, 4-5 litert.

A nagy nyári melegben izzadok, ám mégsem leszek kellemetlen szagú, ugyanis a verejtékem megfelelő mennyiségű nátrium-kloridot tartalmaz amely fertőtleníti a testemet. Ezzel szemben azt vettem észre,aki nem tiszta sót fogyaszt kevésbé tud izzadni és ezáltal nem méregtelenítenek rendesen, így kellemetlen testszaguk lesz.

Ezen kívül tapasztaltam még, hogy aki kevés konyhasót fogyaszt környezetemben, jóval többször jár mosdóba vizelni, ugyanis a szervezetük nem képes megtartani a vizet.

Fiatal sportolóként alapvető teendőm, hogy edzéseim előtt bekapok egy kanál sót és leöblítem egy nagy pohár tiszta vízzel, mióta bevált szokásom lett, elkerülnek az izomgörcsök, kevésbé fáradok és több energiát érzek magamban.
Környezetemben egyre többen térnek át ajánlásom miatt a tiszta sóra és élvezik előnyeit.
Bízok benne, hogy még sok ember javára válik a Tiszta Só és hamarosan minden boltban kapható lesz.

 

K. Gábor:

2015. október 19. hétfő at 06:48

Kb. 8 éve eszem a tisztasót, nagyobb mennyiségben (20-30 gramm / nap) Családom szintén csak ezt fogyasztja, és persze nagy mennyiségben Ők is !
Júniusban rengeteg sót veszítettem mert erősen sportoltam és nem pótoltam olyan mennyiségben, mint amennyit veszítettem a sport közben. Ezt persze nem vettem észre, semmi különösebb tünet nem volt.
A vérszérumom Na értéke leesett 139 mmol/liter –> trombózis, érgyulladás. 3 hétig nem tudtam, hogy mitől történt ez velem, de végül is el kellett mennem dokihoz mert már alig tudtam ráállni a lábamra. Akkor derült ki, hogy 140 mmol/liter alá ment le a Na szintem. Hazamentem és 20 gramm tisztasót bevettem egy nagy pohár vízzel. Nem fogjátok elhinni, de kb. 40 perccel később érezhetően kezdett enyhülni a lábamban a fájdalom és ahogy elkezdtem egyre több tiszta sót enni egyre kevésbé fájt már a lábam, a feszítő / szúró érzés enyhülni kezdett mihelyt a sót elkezdtem bevinni a szervezetembe és az a trombózist elkezdte felhígítani ! (3 nap múlva már szaladni is tudtam) Ugyanis a tisztasónak vérhígító és érvédő hatása is van ! Eddig is nagyon figyeltem, hogy mindenki körülöttem tisztasót egyen, de most még a bevitt dózisra is nagyon figyelek, hogy elkerüljem az ilyen kellemetleneségeket, mint a trombózis.
A családunkban és a baráti körömben a következő betegségek tűntek el, illetve enyhültek:
– magas vérnyomás (170-es volt a vérnyomásom, kb 1 hónap alatt normanizálódott)

csontritkulás (több csigolya összecsúszott és testmagasság csökkenés állt be –> tisztasót használva a csontsűrűség mérések azt mutatják, hogy egyenletes és folyamatos javulás áll be, ugyanis tisztasó nélkül a Calcium nem épül be a testbe, csontokba hiába eszünk sok tejet, sajtot, vajat)
– szívritmus zavar (15 éve tartó szívritmuszavar múlt le kb. 1 hónap alatt, de úgy, hogy fél évvel később már a Béta blokkolót is elhagyhatta)
– fulladás, nehéz légzés (a bolti sókban található Kálium Klorid a vérben lévő KORONG alakú vörösvértesteket Gömb alakúvá formázza és így az nem tud oxigént szállítani. (egy délután 2 pizzát ettem amelyek maró, égő érzést okoztak amikor lenyeltem a falatokat, ez a Kálium klorid egyik hatása ugyanis bőr irritatív, maró, égő, csípő érzést okoz a bőrön, illetve a nyelőcsövemen ezt éreztem. Aznap este már nem tudtam aludni, hajnalban erős fulladásra ébredtem)
– asztma (nem véletlenül vitték régen az asztmásokat sóbarlangba vagy ki a tengerpartra)
– reflux (szinte 2-3 héten belül elmúlt)
– lábszárfekély (alsó lábszáron 3 db pontszerű nyílt seb –> tisztasó alkalmazása után 1 hónapra rá már csak 1 db nyílt seb maradt, de az is kezdett varrosodni)
– gyakori éjszakai vizelés teljesen megszűnt

szívinfarktus (kollegám túlélt egyet, visszaemlékezése során kielemezte, hogy erősen izzadt nyáron nagy melegben amikor egyszer csak összeesett. Fogalma sem volt, hogy miért érte utol ez a baj, de később kielemezte a teljes vérképét és kiderült, hogy a vére Na értéke 140 alatti értéket mutatott. Azóta nagyon figyel a sóbevitelre és köszöni szépen kutya baja)
– egy barátom 46 évesen agyvérzést kapott, szerencsére időben jó orvoshoz került, nem maradt vissza semmi

fogyaték, viszont amikor ez történt vele akkor 137 volt az Na értéke a vérének) Azóta csak tisztasót eszik !
– rák, áttételes (2 éve tartó eredménytelen harc után kezdték el alkalmazni az erősen sózás és ezzel párhuzamosan a desztiláltvíz kúrát. Reggel felkelés után 4 deci vizet megiszunk és utána 2 óránként újabb és újabb 4 deci vizet iszunk, erősen sózott ételt fogyasztva. A víz, illetve a már nem kívánt többletvíz megnyomja az összes sejtünket mintegy szőnyegbombázást hajt végre és ezáltal a beteg sejtek a 10-ik, 100-ik,

1000-ik 4 deci víz nyomása után elpusztulnak és a helyükre ép és egészséges sejtek képződnek. fA kezelése megkezdését követő fél év múlva már csak 2 daganat volt a májon, amelyek újabb fél év múlva orvosi igazolással is felszívódtak) így naponta 3- 3,5 liter vizet iszunk meg, nem kellemes de még mindig jobb, mint a kemo vagy a sugarazás…
Az összes megfigyelt daganatos betegségnél, az ÖSSZESNÉL !!!! –> 140 mmol / liter alatti volt a vérszérum Na értéke !!!!! (137-nél halt meg apósom, egy kollegám apja, egy barátom apja és még sorolhatnám… mind mind rákban… amikor még nem tudtuk, hogy mi újság…)
A fenti esetek velünk történtetek meg, nem olvastam, vagy hallottam valakiktől, hanem átéltem, átéltük. Még ha olyan hihetetlenül is hangzik, nem csak akkor leszünk betegek ha valami mérget eszünk, hanem AKKOR IS HA NEM VISZÜNK BE A TESTÜNKBE OLYAN LÉTFONOTSSÁGÚ elemet, mint a TISZTA SÓ !
A vérünk nem csak egy piros folyadék, hanem egy elektrolit, pont úgy, mint az autók akkumulátor folyadéka. Az 32 %-s sav, de ha csak 18 %-os lenne akkor hiába töltjük fel, nem fog működni ! A vérünk is hasonló, 30 egység Na és 1 egység K kell az optimális működéshez. Ugyanis a szívünkben van egy színus csomó ami folyamatos impulzust ad és ezt az információt a vérünk továbbítja a szív izom felé. Ha egy hirtelen izzadás bekövetkezik és a Na vesztés mértéke nagy és emellett nem eszünk tisztasót akkor a szervezet nem bírja a csontokból kivonva pótolni a kívánt mennyiséget (ez a csontritkulás) és beáll a hirtelen szívhalál ! Még csak újra sem tudnak éleszteni ! Gyanítom, hogy sok fiatal sportoló hirtelen halála mögött ez a jelenség állhat (Fehér Miklós például)A szervezet a végsőkig próbál ballanszírozni, még akár olyan áron is, hogy felbontja a vázunkat alkotó csontokban található sókristályokat, hogy megfelelően tudjon működni !!! Ennyire fontos a s!!!!!!!
A mai gyerekek akik só nélkül nőnek fel katasztrófális csontrendszerrel bírnak. Törékeny a csontjuk és ha már törik akkor szilánkosan.
MÉg sokáig írhatnék, de a lényeg, hogy NEM ELÉG CSAK TISZTASÓT FOGYASZTANI HANEM SOKAT KELL BELŐLE ENNI !!!!
Ugyanis a szervezetnek nem az a baja ha túl sok tisztasót eszünk, hanem az, hogyan tartsa vissza a sót és a vizet mert ezeket folyamatosan veszítjük !!!!

Naponta 10 gramm sót veszítünk még akkor is ha fel sem kelünk az ágyból (izzadság, vizelet, széklet..stb) Ez egy egyensúlyi rendszer, tehát amennyit veszítünk annyit kell pótolnunk ! tehát minimum 15 grammot kell bevinnünk és akkor még nem beszéltünk a sportolókról, illetve a nyári nagy melegekről !!!

Testünkben 2 nagy tenger működik, a Na tenger és a K tenger. Az Na a sejten kívüli térben gyakori, míg a K a sejten belül. Amikor izzadunk azt úgy kell elképzelni, mint amikor egy kád vizébe vízzel töltött lufikat dobunk: a két folyadék között egyedül a lufi fala van, ezek a lufik a sejtjeink. A két folyadék közötti ionkoncentráció különbség adja a sejtmembrán működését, azaz a sejt pumpát. Ez felelős a táplálék felvételéért, illetve a salak leadásáért. Amikor izzadunk akkor kihúzzuk a kád dugóját, tehát folyadékot veszítünk, de azt amelyik Na-ból dúsabb ! A lufikból, tehát a K tenger részéből nem veszítünk !!!! Éppen ezért az Na-t kell nagyobb mennyiségben pótolni, nem a K-t ! Ha eszünk paradicsomot, padlizsánt, banánt, krumplit, paradicsomot akkor a szükséges K mennyiséget már pótoltuk is ! Na-t pedig csak kloridos formában tudjuk bevinni, azaz sóként ! (még a szódabikarbóna is jó mert a gyomorsavval találkozva az alkotóelemeire esik szét, többek között sóra, de ezt csak 2 hétig ajánlott alkalmazni, kúra szerűen)

Éppen az a baja a szervezetnek, hogy nehéz a felesleges K-tól megszabadulni –> sejten belülről nehezebben hajtjuk ki a felesleget –> Calcium a megoldás erre ! Ez segít kihajtani a felesleget !

A helyes Na referencia értéke a vérképen belül: 140-144 mmol / liter. A mai napig is alkalmazott eltorzított referencia pedig: 135-145 mmol / liter –> éppen ezért még a dokinak sem tűnik fel, hogy miért lehet az, hogy komoly betegségekkel érkező emberek vérképe csak egészen enyhe eltérést mutatnak…pedig csak a Na tartalmat kellene felvinni 140 felé !!!

Amíg nem érjük el a 140-es álomhatárt addig a tisztasót erősen sósnak érezzük, után csökken ez az érzés és 140 felett pedig már az ételek már nem tűnnek ehetetlenül sósnak ! Erőltetni kell a sóbevitelt az elején, később már nem is lesz kellemetlen, sőt kellemes sós ízt fogunk csak érezni !

Jó egészséget mindenkinek ! A tisztasótól nem félni kell, hanem enni !!!!!

 

K. Karoly:

2015. november 22. vasárnap at 16:48

Az én családom esetében az alábbi tapasztaltakat tudom közreadni.Hosszú évek óta emésztési rendellenességekkel, savasodással,reflux-al, epe problámákkal küszködtünk.Heti rendszerességgel jártunk a patikába a legkülönbözőbb olyan készítményekért amelyek csak tüneti kezelést biztosítottak néhány órán keresztül.A tiszta só alkalmazása pedig nem is értük el a napi 15 grammot.döbbenetes eredményeket hozott.Néhány hét alatt megszüntek a fen leírt problémák,méghozzá teljesen.Nem gond a zsíros vagy egyéb nehéz étel,jól alszunk és egyáltalán nem ment fel a vérnyomásunk ,amit naponta többször is ellenőriztünk. A fő étkezések előtt egy csapott mokkáskanál tiszta sót feloldunk egy stampedlis pohár vízben,ezután jókat nevetve koccintunk és megisszuk mint egy aperitívet.Javaslom minden emésztő szervi problémával küzdő embernek ezt a módszert ami nálunk tökéletesen bevált. 

Dr. Pap Lajos: Nyilatkozat