20240416
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2015 november 12, csütörtök

A gyógyító szimbólumok ereje

Szerző:

"Az új homeopátia" nem golyócskákon, hanem a test bizonyos részeire felrajzolt geometriai jeleken keresztül hat. A jelek által képviselt energetikai információ a szervezetben pozitív rezonanciát kelt, és mobilizálja öngyógyító erőit. A 80-as évek vége felé az osztrák Erich Körbler fedezte fel.

Erich Körbler új homeopátiája

Erich Körbler új homeopátiája

 A pálca és a kártyák segítségével könnyen megkereshető a páciensnek legmegfelelőbb szimbólum

1991 szeptemberében az osztrák Alpok Ötztal nevű völgyében túrázók fedeztek fel egy holttestet, amelynek válla a hóból kiállt. Először szerencsétlenül járt hegymászónak tartották, és értesítették a rendőrséget. A nagy meglepetés azután következett, amikor megvizsgálták a testet. A tetem több mint 5000 éves volt. A kőkorszaki férfi harcban szerzett sérülések következtében vesztette életét. Mumifikálódva ugyan, de viszonylag jól átvészelte az évezredeket, egy, a természet által hóból és jégből formált koporsóban. Bal lapockája alatt nyílhegyet találtak, azonban kezén és fején is voltak komolyabb sérülések. Beleiben paraziták nyomaira bukkantak, erei meszesedés jeleit mutatták, csigolyáin és ízületein kopás jeleit lehetett megállapítani. Bőrén pedig számos tetoválás látható: egyszerű vonalak, pontok és keresztek, amelyek értelmét sokáig találgatták.

Évekkel később tűnt csak felé néhány kutatónak, hogy a legtöbb tetoválás a hagyományos kínai orvoslásból ismert akupunktúrás pontokon és meridiánokon helyezkedik el. Méghozzá olyan pontokon, amelyeket ma az akupunktőrök bélbántalmak és ízületi fájdalmak enyhítésére használnak. Ezek mellett találtak néhány olyan tetovált jelet is, amelyek nem az akupunktúrás rendszereken, hanem az erős kopás jeleit mutató ugróízületen helyezkednek el.

Az új homeopátia rovarcsípés és vágott sebek esetén is hasznos

Évekkel a lelet előtt egy bécsi elektroműszerész, Erich Körbler arra az ötletre jutott, hogy a betegségeket gyógyító szimbólumokkal kellene kezelni, amelyeket az érintett testrészekre rajzolnak fel. Egyszerű vonalak, egy szinuszgörbe, egy kereszt és egy ipszilon alkotják e szimbólumgyógyászati rendszer "gyógyszereit".

Körbler módszerét egyszerűen "új homeopátiának" nevezte el. Körbler az Osztrák Posta elektronikai szakembereként tisztában volt az antennák működésével, amelyek gyakran párhuzamosan elrendezett, vízszintes pálcákból állnak, és hasonlítanak az általa használt vonalkódos jelképekre. Azt is tudta, hogy a természeti népek sámánjai meghatározott jeleket festenek betegeikre gyógyászati céllal. Így ötlött fel benne a gondolat, hogy az emberi "energiatestet", amely a meridiánokban nyilvánul meg, talán felfestett "antennákon" keresztül lehetne gyógyítani.

A tehéntej-allergia kezelésének módszere

Mivel itt rendkívül gyenge jelekről, energiákról van szó, amelyeket egyelőre, a rendelkezésre álló műszerekkel nem lehet mérni, Körbler a radiesztézia eszközéhez folyamodott. Egy igen egyszerű pálca alakú ingát alkotott, amely egy markolatból, kemény műanyagból készült pálcából áll, amelynek a végén fából készült golyó van. A pálcát tesztelve több mint 70 különféle kísérletet talált ki, amelyeket 1988-tól kezdve a raum&zeit c. német nyelven megjelenő folyóiratban publikált. Ha pl. egy friss almát vett a bal kezébe, a jobb kezében lévő pálca vízszintesen ingott. Ha ezután egy rothadt almát vett kézbe, a pálca függőleges irányba tért ki. Ilyen módon valóban nagyon egyszerűen megállapítható, hogy milyen élelmiszereket tolerál szervezetünk.

Nagyon részletes teszteket végzett a különböző vonalakból álló szimbólumokkal. Amikor egy vonalat rajzolt egy lapra, és azt bal mutatóujjával megérintette, a pálca vízszintesen lengett ki. Két vonal esetén a pálca jobbra irányuló, ellipszis alakú mozgást végzett, három vonal esetén körkörös mozgásra váltott, négy vonal esetén álló (függőleges) ellipszis jelentkezett, hét vonalnál ismét kör, nyolc vonalnál fekvő (vízszintes) ellipszis, és kilenc vonalnál ismét vízszintes síkban, de nagyobb amplitúdóval lengett a pálca.

A pálca természetesen nem magától mozog. Apró, önkéntelen, tudattalan izommozgásokról van szó, amelyek irányítják, a pálcán keresztül szinte párbeszédet folytatunk saját tudatalattinkkal. Márpedig a tudatalatti - amint azt számos vizsgálat bizonyította – jobban tudja, mi a helyzet velünk, mi tesz jót nekünk, mint előítéletes és téves információk által torzított tudatunk.

ha a megfelelő helyre kerülnek – a test energetikai állapota harmonizálható

További kísérletek során Körbler megfigyelte, hogy a test különböző részeinek érintésére is reagál a pálca. Fájdalmas területek vagy sérülések esetén a pálca függőlegesen vagy balra irányuló körben, ellipszisben mozgott, míg az egészséges területek érintése esetén az inga vízszintesen mozog.

Vonalak és szimbólumok energiablokk ellen

Körbler abból indult ki, hogy a szervezet belső öngyógyító erői általában alkalmasak arra, hogy minden kialakult működési zavart korrigáljon. A betegség csak akkor alakulhat ki, ha energetikai blokádok alakulnak ki, amelyek gátolják az öngyógyító erőit. A kínai orvoslás művelői ezeket az egyensúlyzavarokat, blokkokat akupresszúrával vagy akupunktúrával oldják fel, korrigálják. Ám bizonyos vonalkombinációk, a megfelelő helyre felrajzolva, ugyanilyen hatásúak. Ha pl. a bal mutatóujjal egy meridiánpontot érintünk, és a pálca függőlegesen leng, akkor itt zavar áll fenn. Ha erre a pontra felrajzolunk 5 vízszintes vonalat, és ismét elvégezzük a tesztet, és az inga vízszintesen leng ki, azt jelzi, hogy az energetikai zavart sikerült kiegyenlíteni.

Milyen hatása van a felrajzolt szimbólumoknak?

Körbler fáradhatatlanul tovább kutatott. Felfedezte, hogy az öt vízszintes vonalat egy szinuszgörbével lehet helyettesíteni. És azt is, hogy a szinuszhoz tett vonal megfelel hat vonalnak, és két vonallal kiegészítve hét párhuzamos vonalat lehet helyettesíteni a szinuszgörbével. (Körbler az energetikai zavar súlyosságát 8 fokozatra osztotta.) Felfedezte, hogy az Y jel pozitív, megerősítő, míg a + jel gyengítő, feloldó hatású. Arra is rájött, hogy 18 akupunktúrás pont tesztelésével egy ember energetikai állapota felmérhető, és a megfelelő szimbólumok felrajzolásával korrigálható.

szimbol5

A fejtető és a homloki hajhatár között felfedezett egy területet, amely a gerincoszlopot képviseli, és a fejtető, valamint a tarkótáji hajhatár közötti területet "pszichomeridiánnak" nevezte. Ez a vonal az ember "életvonala" - amely időben ábrázolja életünket születésünktől kezdve az aktuális életkorunkig. Ha bizonyos életkorban traumatikus élmények léptek fel, e terület tesztelése révén ezek a traumák megállapíthatók és kezelhetők.

Körbler a módszereinek értelmét főként abban látta, hogy a testet olyan állapotba hozza, amelyben a test öngyógyító erői ismét optimálisan tudjanak hatni, működni. Hogy miért nevezte el "új homeopátiának", sokan nem értik - ő ezzel azt akarta kifejezni, hogy nem materiális úton, hanem energetikai úton közli a gyógyító információt a szervezettel.

Hogyan zajlik a Körbler-féle kezelés?

A kezelés általában energetikai állapotfelméréssel kezdődik. Fontos, hogy a tesztet figyelmesen, koncentrálva, előítéletek és elvárások nélkül végezze a terapeuta. A koncentrálva kifejezés azt jelenti, hogy a terapeuta különleges tudatállapotba kerül. A figyelmes és szándék nélküli kifejezés pedig azt, hogy a vizsgálatot óvatosan, és úgy végzi, hogy nem viszi bele saját véleményét, elvárásait, előítéleteit.

 A Körbler-féle vonalkombinációk

A tesztet végző személy bal mutatóujjával, meghatározott sorrendben megérint bizonyos akupunktúrás pontokat, közben figyeli a pálca mozgását, amelyet jobb kezében tart. Ha a pálca vízszintes mozgást végez, az egyes fokozatnak felel meg, ami azt jelenti, hogy nincs kóros eltérés. A másodiktól negyedikig terjedő fokozatok enyhe mértékű energetikai zavart jelentenek, amit a szervezet terápiás beavatkozás nélkül képes kiegyenlíteni.

Ha egy pont ötös vagy ennél magasabb fokozatot jelez, akkor erre a pontra a fokozatnak megfelelő szimbólumot felrajzolják, pl. egy szinuszt, vagy szinuszt egy, illetve két vonallal kiegészítve. Erre tökéletesen megfelel egy golyóstoll is, de léteznek nem mérgező filctollak és élelmiszerfestékkel "működő" tollak is. Lényeges a rajzok geometriai formája, a szín és az anyag nem teljesen közömbös, de jelentőségük másodrangú.

sziniszHa minden pontot teszteltünk, és szükség szerint szimbólumokkal elláttunk, meg kell állapítani, hogy mennyi ideig kell fent maradniuk a ponton. Ehhez a bal kezet a páciens koponyájának jobb oldalához közel tartjuk és egyszerű, igennel vagy nemmel megválaszolható kérdéseket tesz fel, amelyekre a pálca ingása ad választ (a vízszintes ingamozgás jelentése általában igen, a függőleges általában nemet jelent).

Ha a szimbólumok elvégezték feladatukat, le kell mosni azokat, különben hatásuk ártalmas következményekkel járhat.

Az említett vizsgálat mellett általában meghatározott pontokat tesztelnek allergiára, mérgező anyagok jelenlétére vagy gombafertőzésekre. Ha itt ötös vagy ennél magasabb fokozatot jelez a pálca, célzottan megkeresik, milyen anyagok okozzák a kóros eltéréseket, hogy azután a megfelelő terápiát el lehessen végezni.

Még a pánikrohamokat is fel lehet oldani

Egy német természetgyógyász páciense, egy fiatal indiai nő hatéves kora óta pánikrohamoktól szenvedett. Bizonyos élelmiszerektől is félt, de rettegett a repüléstől és a víztől is. Ugyanakkor allergiás is volt és székrekedésben is szenvedett. Miután Layena elvégezte nála az energetikai állapotfelmérést, és felrajzolta rá a megfelelő szimbólumokat, tesztelte a pszichomeridiánt is, hogy megállapítsa a trauma eredetét.

 Az emberek évezredekig különféle mintázatokat rajzoltak, festettek a testükre,

A pálca a beteg kétéves korára jelzett egy elszenvedett traumát. A hölgy ugyan nem emlékezett az eseményre, de közösen sikerült kideríteniük, hogy milyen érzelmek rögzültek az eseménnyel kapcsolatban: düh, elutasítás és pánik. Most az volt a feladat, hogy "átírják" a traumát víz segítségével.

Ez a módszer is Körbler nevéhez fűződik. A páciens az őt terhelő problémát felírja egy papírra - ez lehet egy élmény, egy tény vagy egy betegség, vagy az allergiát kiváltó anyag neve. Ezután a papírt a bal kézben kell tartani és három percig nézni, miközben a jobb kézben egy pohár vizet kell fogni. Végül a vizet apránként kortyolgatva meg kell inni. A pálca segítségével kell megállapítani, hányszor és milyen időközönként kell ezt az eljárást megismételni. Víz helyett egy kvarckristályt is fel lehet tölteni a kérdéses információval, a kristályt pedig testközelben kell tartani (pl. nyakláncon lévő függő).

Meglehetősen furcsának, fantasztikusnak hangzik, hogy kezünkkel információt tudunk átvinni vízre. Azonban több vizsgálat kimutatta, hogy ez valóban lehetséges. Prof. Bernhard Grad, a McGill Egyetem tanára 1960-ban árpamagokat olyan csapvízben csíráztatott, amelyet előtte egy terapeuta 30 percig a kezében tartott. Az így „kezelt" vízzel csíráztatott magvak nem csak gyorsabban csíráztak, hanem nagyobb növények is nőttek belőlük, és terméshozamuk is magasabb volt, mint a "kezeletlen" vízben csíráztatott magok.

Valódi hatás, vagy placébó?

A hivatalos orvoslás a módszerrel kapcsolatban placébóhatást emleget. Ez azt jelenti, hogy egy hatóanyag nélküli, gyógyszernek kinéző készítmény, amelyet a páciens gyógyszernek hisz, valóban képes bizonyos fokú hatást kifejteni. Azzal az orvostudomány is tisztában van, hogy a hit és a képzelőerő hatnak szervezetünkre. Eckhart mester, a német középkori keresztény misztika jeles képviselője már a 13. században megállapította, hogy "a lélek által elképzelt dolgok erősebb hatással vannak a testre, mint az orvos és annak gyógyszerei".

szimbol9A napjainkban végzett tudományos kutatások bizonyították, hogy a képzelőerő a gyógyszer hatását is képes ellenkezőjére fordítani. Az asztma hipnózisos kezelésének eredményessége 60% feletti, a gyógyszeres terápia ellenben csak 40%-os sikerkvótát mutat. Az új homeopátia tehát puszta placébóként is eredményes lehetne. Azonban növényeknél és állatoknál is hat, ami azt jelenti, hogy nem lehet csupán placébó.

Petra Neumeyer és Roswitha Stark „Felfesthető orvosság" c. könyvükben a módszerrel végzett állatgyógyászati sikerekről számolnak be. A lovaknál a gyomor eltömődését a ló oldalára és nyakára felfestett jelekkel kezelték. Az állatok a lenyelt táplálékot csakhamar felöklendezték, megnyugodtak. Mire az állatorvos kiérkezett, nem tudott semmilyen kóros állapotot megállapítani.

Allergiás reakciókat és élelmiszer- vagy egyéb intoleranciákat is sikeresen kezeltek az új homeopátiával. Ha valaki pl. tehéntejre allergiás, akkor ezt írjuk a papírra: tehéntej-allergia, amihez hozzárajzoljuk a kitesztelt szimbólumot. Az allergén megállapítása érdekében elegendő lehet a szóba jöhető allergén anyagok listájának felolvasása, és közben a páciens reakcióját kell tesztelni a pálcával.

Magyarországon Erich Körbler tanítványai, dr. Sági Mária és Sági István foglalkoznak magas szinten az új homeopátiával. Ezzel kapcsolatban további információ: 06-30-360-9528

V. T.


 

Körbler gyógymódjában integrálta a kínai akupunktúra és az európai homeopátia tapasztalatait. A gyógyításban homeopatikus szereket használ (klasszikus homeopátia, Körbler-favirág, Bach virágok, gyógyteák, stb.), valamint geometriai formákat alkalmaz a bioenergia-mező befolyásolására az akupunktúra szabályai szerint, illetve információs vizet is készít ugyancsak a geometriai formák felhasználásával.

Körbler egy olyan eszközt ad a kezünkbe, amellyel a finom és állandó összeköttetéseket hordozó, a szervezet összes működését vezérlő és összehangoló bioenergia-mező minden változása érzékelhetővé válik az emberi idegrendszer és az emberi agy segítségével. A Körbler-módszerrel a szervezet valamennyi állapotát regisztrá1hatjuk, és ennek alapján megváltoztathatjuk. A „bioindikátor" segítségével egy kilences rendszerbe foglalta a bioenergia mezőt – s ezen keresztül a szervezet egészségi állapotát – érő kedvező, kedvezőtlen, illetve igen ártó hatásokat. Körbler gyógymódjában a geometriai formákat a meridiánok végpontjain, illetve kitüntetett pontjain vagy a fájdalmas testrészeken alkalmazza. Ábránkon a körhöz közelebbi jelek a bioindikátor mozgását mutatják a terapeuta kezében, míg a távolabbi jelek a változáshoz szükséges geometriai formát jelölik.

  1. Teljes egészség esetén a pálca horizontális mozgást mutat. Ha szeretnénk teljesítményünket fokozni (pl. sportteljesítményt): 1 vagy 9 párhuzamos vonalat rajzolunk az egészséges testrészre (pl. vesére).
  2. Az egészségestől való csekély eltérés (pl. fáradtság) helyreállításához 2 párhuzamos vonalat alkalmazunk vagy a meridián pontokon vagy az érintett testrészen (pl. sérülés, ütés helyén a gyógyulás utolsó stádiumában).
  3. Az egészségtől való fokozottabb eltérés (nagyobb fáradtság, repülés, elektroszmog, hosszabb számítógépes munka) esetén 3 párhuzamos vízszintes vonallal állítjuk vissza a „rendet”.
  4. Az egészségtől való fájdalmas eltérés (ütés, gyulladás, fertőzés) esetén 4 párhuzamos vonalat alkalmazunk az egyes meridiánok végpontjain, (pl. a vastagbél-meridián 1. pontján), illetve a gyulladás helyén (pl. torok).
  5. Az egészségtől való még fájdalmasabb eltérés (hosszabban tartó, vagy mélyebb, több szervet érintő gyulladás, fertőzés) esetén szinusz jelet vagy 5 párhuzamos vonalat alkalmazunk a 4. pont szerinti helyeken. Ez az állapot diagonális ellentéte az egészség állapotának.
  6. Az egészségtől való gyökeres eltérés (krónikus gyulladások, allergia, több szervet érintő tünet-együttes) esetén 1 függőleges vonalat és szinuszt, vagy 6 párhuzamos vízszintes vonalat alkalmazunk a fenti helyeken.
  7. Súlyos, dege-neratív betegség (tumor) esetén 2 függőleges vonalat és szinusz jelet, vagy 7 vízszintes párhuzamos vonalat
    alkalmazunk az érintett helyen.
  8. Terminális betegség (pl. rák utolsó stádiuma, áttét) esetén az állapot lehetőségekhez képest történő enyhítése érdekében 8 párhuzamos vonalat rajzolunk az érintett helyre.

A módszerhez szorosan hozzátartozik a Körbler-féle csakra diagnosztika és terápia, valamint a pszicho-meridián segítségével történő gyógyítás. A holisztikus információs gyógyítás elengedhetetlen, szerves része a klasszikus makrobiotikus táplálkozás, az étkezés személyre szabott összeállításával, valamint a humán terek (lakó- és munkahelyi környezet, egyéb személyes terek) felmérése és optimalizálása.

 

Az alábbi források nyomán készült:
http://tgy-magazin.hu/index.php?page=3&action=SHOW&id=439
http://www.paramedica.hu/200602/21_jelek/index.htm

 

Videós előadás erről: → 

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások