Print this page
2012 február 04, szombat

Gyógyító varázshangok

Szerző: ?

Az emberi szervezet gyógykezelésében egy érdekes és igen hatásos gyógymód is létezik, ez a hangterápia. A hangok, mint tudjuk rezgések, melyek szintje megegyezik szerveink ideális frekvenciájával. A tibeti hangterápia alkalmazásánál például hangtálak megrezegtetésével kezelik a betegeket. Így adják vissza a szervek eredeti, egészséges rezgésszintjét. Ez a gyógymód tisztítja a szervezetet, megteremti a szervek működésében az egyensúlyt, feltölti életerővel a beteget, és az emberben egy igen erőteljes öngyógyító folyamatot indít el.

 A hangterápia legfontosabb segédeszköze a hangtál. Ennek rezgése több szinten hat az emberre. Az egyik szinten a hangtál által kibocsátott rezgéseket a fizikai test érzékelhető szinten érzékeli. A hangokat már évezredek óta hívják segítségül a beavatott sámánok vagy a gyógyításra szakosított szent emberek. Ők a rezgéseket egykor monoton dobolással váltották ki, később mások a test és a tudat egységének megteremtése céljából mantrákat kántáltak, imákat mormoltak, vagy monoton hangú zenékkel próbálták elérni a céljukat. A betegek agykéregi területeit a hallóidegeken keresztül érkező rezgésekkel ingerelték, és így alakultak ki bennük a pozitív élettani folyamatok.

A hangtálak által kibocsátott rezgések a beteg testében levő vízen keresztül hatnak. A vizet sokszor emlegetik az „életoldó" szereként: minden biológiai folyamat vizes közegben játszódik le a sejtekben. Az egészséges felnőtt szervezet víztartalma a testtömeg 50-60 százaléka, csecsemők és kisgyerekek esetében ez az arány 70 százalék közeli, míg idős személyeknél akár 50 százalék alá is csökkenhet. A víz testünkben mindenütt megtalálható, ezért a hangtál rezgése mindenütt a szervezetben egy nagyon erős anyagcsere-folyamatot indít el, és olyan helyeken is hat, mint amilyen a csontok üreges részei. Befolyása van a rezgésnek a véráramlatra, a nyirokrendszeren keresztül pedig minden belső szervre. A hangtálak rezgései segítik az emberi test energetikai rendszerét is. Átmossák a test durva és finom energiarendszerét, elindítanak egy erőteljes energiacsere-folyamatot. A rezgés azoktól a durva energiáktól tisztítja meg a szervezetet, amelyek a gondolatok által rakódtak le. A szervezet ugyanis nem mindig tudja feldolgozni az átélt félelmet, haragot, gyűlöletet, és a gőgöt. Mindezeket oldja fel a rezgés, és a végén a szervezet fokozatosan megtisztul tőlük.

A tibeti hangtálak 12 féle fémből készülnek, amelyek megfelelnek a 12 bolygónak és a 12 orvosságnak, de önmagukban is rendelkeznek rezgéstartománnyal. Hangzásuk erőteljes nyugalmi és bizalmi érzést kelt az emberben. A hangokat egy átlagember 15-20 hertz közötti hangtartományban érzékeli, ezenkívül a hangtálak nagyon gazdagok felhangokban, amelyek a hallható és a nem hallható tartományban keletkeznek. A felhangok alfa-, théta- és delta-hullámokat képesek előidézni az agyban. Az alfa-hullámok egy mély meditációs állapotot indítanak az agyban, a théta-hanghullámok pedig azonosak a Föld forgási sebességének és az ember DNS-ének a rezgésfrekvenciájával. Ez azt jelenti, hogy amikor a hangtál rezgése következtében megközelítőleg együtt rezonálunk a Földdel, összhangban vagyunk a forgási sebessége által kibocsátott rezgéseivel, ekkor kerülünk egy ősbizalmi, abszolút nyugalmi állapotba. A delta-hullámok pedig a fizikai és az energetikai megtisztulás után kiválthatják az emberben az úgynevezett „testnélküliség" állapotát.

Forrás: http://csaba-vezer.freeblog.hu/archives/2009/03/05/Gyogyito_varazshangok/