20240423
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2008 augusztus 06, szerda

Kiderült

Szerző: Tejfalussy András

A hiányos konyhasó-pótlástól besûrûsödik a vér, ettõl romlik a keringés és emiatt lassanként tönkremegy a vese és minden más szerv is. A kálium-túladagolás elsõsorban szív-, vese- és idegrendszer károsító. „A belgyógyászat Alapvonalai 2.” (Prof. Dr. Magyar I. - Prof. dr. Petrányi Gy., Medicina Orvosi Könyvkiadó Budapest, 1967.) egyetemi tankönyv szerint egy egészséges felnõtt veséi többlet-kálium-eltávolítási sebessége kisebb, mint 2,2 - 3,6 gramm/nap, s azt is írja, hogy ha a szájon át bejutó kálium az ételbõl és italból ennél gyorsabban jut be a vérbe, akkor kálium-túladagolási mérgezésre, hiperkalémiára jellemzõ torzulásokat, szívmûködés romlást mutat az EKG-diagram!

Az 1981-ben alakult Agroanalízis Tudományos Társaság Környezetvédelmi- és Gazdaságosság Ellenõrzõ Központja kiderítette az (általam feltalált) „OK-OKOZAT KALIBRÁLÁSI ANTIRANDOM MÉRÉSTAN” alkalmazásával, s a nemzetközi mûtrágya-felhasználási statisztikák hivatalos adataiból, hogy Kína és számos iszlám ország a saját részére termesztett élelmiszer-növények termõtalajait nagy mennyiségû nitrogén- és foszfor-mûtrágyával kezeli, de a kálium-vegyületekkel mûtrágyázásuk elhanyagolható mértékû.

A más országok, más népek, pl. a magyarok étkezéséhez termesztett élelmiszer növényeknél viszont a kálium-vegyületek mérgezõ dózisaival mûtrágyáznak. Sõt hazánkban
nem csak élelmiszer-tartósításra használnak káliumvegyületeket, hanem a konyhasó „sós ízének” pótlására is, s ehhez az ok-okozat kalibrálások durva meghamisítása útján elhitetik a konyhasó jó, fiziológiás dózisát „mérgezõen soknak”.

A sok változatban használható mérõtér-létesítményi-terveim és az azokat bemutató lényegi modellek és a mérési- és kiértékelési bázis-software-im leírásai megtekinthetõk az interneten szereplõ nemzetközi szabadalmaimban. Az 1970-es nemzetközi szabadalmamban leírt „GTS” (Gradiens Térképezési Sorozat”) mérõtér-létesítményi-terv és mérési- és kiértékelési software, s a további nemzetközi szabadalmaim szerinti „Antirandom” mérõtér-létesítményi tervek és mérési- és kiértékelési software-k szerint végzett több tényezõs ok-okozat kalibráló méréseink eredményei egyértelmûen kimutatták, hogy a kálium vegyületeivel talaj-mûtrágyázás mérgezi a talajvizet és a növényeket, s ezúton kb. 250%-osra növeli a növénytermesztési önköltséget, eladósítja a termesztõket, akik emiatt elveszthetik a termõföld tulajdonukat, ingatlanaikat is.

A hazai talajokban 1-6% a nem mérgezõ formában lévõ természetes kálium, vagyis ha pl. 2%, akkor egy 1000 négyzetméteres kert 5 méteres termõrétege kb. 150.000 kg-ot tartalmaz belõle, s ez a növények számára optimális mennyiséget, ami csak 90 mg/kg, több száz évig is pótolni tudja. A kálium könnyen oldódó vegyületeivel mûtrágyázás kb. 250 mg/kg-ra, mérgezõre növeli a talaj oldatban lévõ káliumtartalmát. Ez több száz százalékkal növeli a növények káliumtartalmát, s ezúton az állatok és emberek egészségét is végzetesen
károsítja, pl. több egymást követõ nemzedéküknél alkalmazva, fokozódó meddõséget, vagyis fajkipusztulást is okoz!

Áramvezetõ sóoldat, ún. „vérelektrolit” veszi körül az emberi sejteket. Ha a vérelektrolitban a kálium az evett és ivott ételtõl, italtól túl sok (antifiziológiás mennyiségû) lesz, meghibásodik a sejtmembránban a „nátrium-kálium pumpa”, vagyis a sejtmûködés. Ha ez sokáig tart, tönkremennek a sejtek és szervek, az illetõ egyre betegebb lesz, s elpusztul. A vérelektrolit a 99% víz, 0,9% konyhasó (NaCl), 0,03% kálisó (KCl) arány esetén optimális, ez az ún. „fiziológiás” arány. Az õskorban, az elsõ sejtek idején, s ma is ilyen a nátrium és kálium aránya az óceánokban. Az emberi magzat által kortyolgatott magzatvízben is ilyen, s a víz- és sópótlási célra alkalmas orvosi infúziós (Ringer-) oldatban is. Az állati, emberi szervezet automatikusan törekszik a fenntartására, vagy eltérése esetén a minél elõbbi helyreállítására. A fentiekbõl is, de nagyszámú állaton és emberen végzett klinikai mérésekbõl is következik, hogy pusztító hatása van a fiziológiástól hosszú ideig eltérõ sópótlásnak, különösen a hiányos nátriumpótlásnak és/vagy kálium-túladagolásnak.

A hiányos konyhasó-pótlástól besûrûsödik a vér, ettõl romlik a keringés és emiatt lassanként tönkremegy a vese és minden más szerv is. A kálium-túladagolás elsõsorban szív-, vese- és idegrendszer károsító. „A belgyógyászat Alapvonalai 2.” (Prof. Dr. Magyar I. - Prof. dr. Petrányi Gy., Medicina Orvosi Könyvkiadó Budapest, 1967.) egyetemi tankönyv szerint egy egészséges felnõtt veséi többlet-kálium-eltávolítási sebessége kisebb, mint 2,2 - 3,6 gramm/nap, s azt is írja, hogy ha a szájon át bejutó kálium az ételbõl és italból ennél gyorsabban jut be a vérbe, akkor kálium-túladagolási mérgezésre, hiperkalémiára jellemzõ torzulásokat, szívmûködés romlást mutat az EKG-diagram!

A napokban egy statisztikus elõadta, hogy ha a jelenlegi 10 millió magyar ilyen ütemben fogyna tovább, akkor 200 év múlva már csak 670 ezer utóda lenne. Az étkezési kálium-túladagolással és az étkezési konyhasó-pótlás csökkentéssel betegítés, meddõvé-tétel elkezdése óta, vagyis a legutóbbi 30 év során, 1 millióval kevesebb magyar született, mint amennyi meghalt. Mivel nem csak kevesebb, de egyre meddõbb is lesz a magyar lakosság, ezúton 200 évnél sokkal rövidebb idõ alatt is kipusztíthatók a magyarok. Ki a felelõs? Mindenki, aki segít eltitkolni és folytatni ezt a népirtást!

A klórozásnak ellenálló vírusokkal (pl. a sokasodó falusi szennycsatornák útján) folyamatosan fertõzött, elszennyezett vezetékes ivóvízzel és az antifiziológiás konyhasó- és káliumtartalmú élelmiszerekkel elõidézett betegségek ellen csak a Mózes II. 23. 25-26.-ban szereplõ „biztonsági ivóvízzel” és „biztonsági kenyérrel” lehet eredményesen védekezni. Ezeket a zsidó törvénykönyv (Talmud) ismerteti: az egészségvédõ, gyógyító „biztonsági ivóvíz” a tiszta esõvíz (=frakcionálva desztillált víz), a „biztonsági kenyér” pedig a tiszta konyhasóval erõsebben (fiziológiásan) sózott kenyér (biotészta). A szükséges magyar egészségvédelem megvalósítható a MAZDAZNAN alapján Dr. O. Z. A. Hannish által leírt orvosi desztilláltvíz-kúra, s a konyhasó és a kálium fiziológiásan pótlását biztosító „Vér-Elektrolit Optimum Program” (VEOP) együttes alkalmazásával. Ezek, s egy általunk kifejlesztett otthoni hõenergia-visszanyerõ ivóvíz-desztillálási gyakorlati megoldás is megtekinthetõk az „www.aquanet.fw.hu” internetes honlapunkon!

Mindenkitõl kérem az e leírás szerinti közérdekû adatok lehetõ legszélesebb körben közzétételét, terjesztését!
All Software Rights Reserved! (Ptk. 484-487. §. szerinti kárelhárítás)

Verõce, 2007. április 07.

Tejfalussy András
dipl. villamosmérnök, méréstani szakértõ
2621 Verõce, Lugosi u. 71. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


 

Hozzászólás  

+3 #1 Baran Mária 2011-12-19 22:09
Nagyon szépen KÖSZÖNÖM!
Hát igen, és ha még hozzászámítjuk, mit tettek az eddigi fúrt kutak vizével. Mindenkit kellene erősíteni abban, nem hátramaradni. Köszönöm bátorságát! Kellene eső, vagy más csapadék, és megtanítani az embereknek, hogyan kell maguknak "tiszta" vagy legalább kevésbé ártalmas ivóvizet készletelni. Tisztán tartalékolni!
MENNI FOG!

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások