20240420
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 november 21, hétfő

Ki volt René Caisse?

Szerző:

René Caisse (1888-1978) egy kanadai nõvér volt, aki nélkül ez a feltehetõleg Ojibway indián eredetû gyógytea bizonyára feledésbe merült volna. Caisse egy mellrákját ezzel kigyógyító betegtõl tudta meg az eredeti leírást valamikor 1922 körül. Azt tapasztalta, hogy az eredeti keverékbõl 4 gyógynövény is elegendõ és a többit elhagyta.

"Az Essiac rákgyógyító. Minden tanulmány róla, amit az Egyesült Államokban és Kanadában végeztek, alátámasztja ezt az állítást."
Dr. Charles A. Brusch, a néhai John F. Kennedy elnök személyes orvosa, az Elnöki Rák Bizottság, az Amerikai Rák Szövetség és az Állami Rák Hivatal egykori tagja.

Essiac (gyógynövényes elixír)
René Caisse gyógyító teája

René Caisse (1888-1978) egy kanadai nõvér volt, aki nélkül ez a feltehetõleg Ojibway indián eredetû gyógytea bizonyára feledésbe merült volna. Caisse egy mellrákját ezzel kigyógyító betegtõl tudta meg az eredeti leírást valamikor 1922 körül. Azt tapasztalta, hogy az eredeti keverékbõl 4 gyógynövény is elegendõ és a többit elhagyta. Ezek leghatásosabbnak ítélt arányait évek - évtizedek alatti tapasztalataira alapozva határozta meg. De feltehetõleg az eredeti arányokon nem sokat kellett változtatnia, hiszen már a húszas évek közepén a szer gyógyító híre gyorsan terjedt. René Caisse sohasem kért pénzt a konyhájában fõzött teájáért, de a felajánlott ajándék ételeket elfogadta, azoktól akikrõl tudta hogy meg tudják engedni. Akik semmit sem ajánlottak, azokat is ugyanúgy kiszolgálta.

Ezrekre tehetõ azoknak a betegeknek a száma, akiket közvetlenül õ maga kezelt. Ezen betegek túlnyomó többsége 'megmenthetetlennek' hitt betegség végsõ fázisában fordult hozzá, legtöbbjük rákbeteg volt.

Mi ellen használható?
René sohasem merte azt állítani hogy az általa ismert gyógynövény-szer rákgyógyító. Csak azt hangoztatta, hogy az Essiac daganat-csökkenést idézett elõ bizonyos rákos eseteknél (az esetek kb 25%-ánál), teljes felépülést másoknál (kb 8%), meghosszabbította az életet a legtöbb esetben és szinte mindenkinél csökkentette a fájdalmat, szenvedést. Csak azoknál volt igazán sikeres, akiknél a létfontosságú szervek egészségesek maradtak.
Az azóta nyert tapasztalatok szerint a mirigyekre jótékony hatású, emésztést segítõ, általános immunrendszeri erõsítõ és ezért nemcsak a rák ellen hatásos, de a gyomorfekély, nátha ellen is, sõt egyes állítások szerint az AIDS ellen, valamint II-es típusú cukorbetegség ellen is. Rendszeressé teszi a vastagbél mûködését és ezáltal tehermentesíti a májat, segíti a hasnyálmirigyet.

Essiac és a hatóságok
1937-ben a kanadai Királyi Rák Bizottság megállapította a szer hatásosságát a rák ellen. Egy késõbbi aláírás-gyûjtõ akcióban 55'000 aláírás gyûlt össze René mellett kiállva és sürgetve az Essiac elismerését. 1939-ben a kanadai parlament 3 szavazat híján majdnem legalizálta mint rákellenes szert. A hatóságok ezután erõteljesen léptek fel Caisse ellen. A Kanadai Rák Bizottság vizsgálatára René közel 400 kezelt betege önkéntesen, tanúként René mellé állva és akár eskü mellett is kijelentve állította, hogy az Essiac-nak köszönhetik az életüket. René ezzel megmenekült, de félrevonult és élete végéig félt a hatóságoktól. Ezután csak azokat kezelte akik fel tudták kutatni õt. Azzal a feltétellel engedték gyógyítani, hogy csakis a 'halálos és megmenthetetlen' eseteket kapta és nem kérhetett ezután sem pénzt.

Az Essiac titkát René Caisse sokáig nem árulta el. Attól tartott, hogy a szert vagy túlságosan drágán fogják árulni, vagy egyszerûen eltüntetik. Tisztán átlátta a gyógyászat profitérdekeltségeit, sõt a saját maga bõrén tapasztalta a hatóságok neheztelését. Élete vége felé a szer titkát eladta a torontói Resperin Company-nak (jelképes 1 dollárért), és így védjegy alá helyezték az "Essiac®"-ot és legalább egy nagyon közeli barátnõjének, Mary McPhersonnek is elmondta. Dr. Charles A. Brusch, a néhai John F. Kennedy elnök személyes orvosa saját vastagbél rákját kezeltette sikeresen Caissevel, ezzel a tea híve lett. 1959 - 1962 között Caissevel együtt dolgozott, ezután betegein is alkalmazta a Brusch Klinikájában, majd hatósági nyomásra abbahagyta.

Közvetlenül René Caisse halála után a Kanadai Egészségügyi Minisztérium minden fellelhetõ iratot megsemmisített. A nõvér háza mögött "55 gallon iratot" égettek el. Az összes összegyûjtött statisztikát, betegkezelési jegyzõkönyveket, feljegyzést, leveleket, mindent! Azt remélték, hogy ezzel sikerül örökre eltüntetni ezt a szert, vagy legalábbis a tanúleleteket.

A formula titka
René közvetlen közeli barátnõje, Mary McPherson, aki Renét még a 30'-as évektõl ismerte, és akinek a rákos édesanyját és a férjét René korábban sikeresen kezelte, az akkor saját tulajdonában levõ egy-két doboznyi iratot megmentett. Ma ezeket az iratokat egy könyvtárban õrzik. Mary adta tovább e gyógynövény formulát dr. Gary L. Glumnak, aki könyvében utalt rá és késõbb bárkinek ingyen továbbadta, majd a honlapján is nyilvánosságra tárta.

Ezzel a formula ma már közkincsnek tekinthetõ, akár otthon is elkészíthetõ. Itt van (a gyógynövények latin neveivel):

- 21 egységnyi Arctium Lappa (Burdock) bojttorján apróra vágott, napon szárított gyökere
- 16 egységnyi Rumex Acetosella (Sheep's soorrel) ('birkasóska') napon szárított levelei, szára (darált por)
- 4 egységnyi Ulmus Fulva (Slippery Elm) (''csúszós szilfa') napon szárított belsõ kérge (darált por)
- 1 egységnyi Rheum Palmatum (Turkish Rhubaarb) török rebarbara napon szárított gyökere (darált por)
Ez utóbbi eredetileg egy bizonyos kanadai rebarbara (Rheum Officinale) volt, ami kevesebb sóskasavat tartalmaz, és ezért jobb a vesebeteg, vagy a csontritkulásos egyéneknél. A török fajta rebarbara nagyobb sóskasav tartalma miatt kevésbé ajánlatos az erre érzékeny alkatú pácienseknél.

Dr. Gary L. Glum szerint a Rumex Acetosella a tumorellenes, a többi három gyógynövény vértisztító. Ezek külön-külön nem ennyire hatásosak, csak így együttesen, egymás hatásait felerõsítik ('synergistic effect'). "Az Essiac megerõsíti a test enzim-rendszerét, hormon-rendszerét, ami felerõsíti az immunrendszert és ezzel a szervezet képes kikúrálni a saját betegségét."- állítja Glum, aki saját magát gyógyította ki vele.

A tea elkészítése
Egy angol forgalmazó, G. C. Harris szerint, az általa SIA névvel forgalmazott kb 2 oz. (kb 57 gramm) csomag tartalmát 2.25 liter forrásban levõ kizárólag ásvány-, vagy desztillált vízbe kell belerakni. Ezt egy 10 perces gyorsforralással, kizárólag jénai edényben, vagy rozsdamentes acélból készült edényben kell elkészíteni. Az így kapott kb 2 liternyi sûrítményt a lehûlése után, sötét üveges palackokba helyezve hûtõben kell tárolni. Kb. 10 napig tartható így el, feltéve ha a palack steril volt. Persze lehet arányosan kevesebb mennyiséget is készíteni.

Ebbõl a sûrítménybõl reggelenként 4 kanálnyit kell forrásban levõ ásványvízbe rakni. Ezt lassan és tetszõlegesen újra hígítva kell éhgyomorra bevenni Harris szerint. Betegeknél napi háromszor, javulás esetén napi kétszer, megelõzésként napi egyszer.

Mellékhatások
Bár a legtöbb forgalmazó, vagy a szer méltatója ezt semminek álcázza, én az általam felkutatott mellékhatásokat is szeretném közreadni. Nem elrettentésként, hanem tárgyilagos ismertetõként. Kérem olvassa el figyelmesen!

- A török rebarbara sóskasav (oxál-sav) tarrtalma miatt a vesebeteg, vesekõgyanús, csontritkulásos egyéneknél csakis nagyon felhígítva szabad fogyasztani, vagy ki kell kérni más szakemberek véleményét is.
- Az alkotó gyógynövények egyes alkotóanyaggai megnövelhetik a vérfolyást a medence térségében és ezzel akár stimulálhatják is a menstruációt. Terheseknek, vagy kismamáknak ezért talán nem ajánlatos.
- A török rebarbara miatt ez a szer akár kéépes is lehet peristalsis (egy erõs bélmozgás) elõidézésére is, ezért hasmenésre hajlamos egyéneknél kisebb mennyiség javasolt.
- Megintcsak a török rebarbara esetleges laaxatív hatása miatt fekélyes, vastagbélgyulladásos egyéneknél inkább a kanadai rebarbarás Essiac javasolt és csak lassan, nagyon elõvigyázatosan szedve.

- A tea vastartalma miatt azoknak nem ajánllatos, akik el vannak tiltva nagy vastartalmú ételektõl.
- Serdülõkor alatti gyermekek eseteire ninccs elegendõ adat. Nekik cél nélkül adni ezt éppen ezért nem javasolható.
- Rákos betegeknél, ha a rák közvetlenül eggy fõszerv közelében van, akkor csakis kis mennyiségekkel kezdve ajánlatos fogyasztani, mert a terápia elején a tumor sokszor tovább nõ, és csak azután csökkenhet. Ha hirtelen fájdalmat vált ki, akkor állítsa le használatát és ezt beszélje meg az orvosával. Agyráknál ezért nem javasolható.
- Más gyógyszer szedésénél kérdezze meg orvvosát.
- Inzulint használó diabéteszes egyéneknek állandóan figyelni kell a vércukor szintet, mert a tea befolyásolhatja a test glukóz, inzulin felvételét, felhasználását. Sokan kevesebb gyógyszert igényelnek, de nem feltétlenül mindenki.
- Epehólyagjukat kioperáltatott egyének csaakis orvosi beleegyezéssel fogyaszthatják.

Ha az ® védjegy szimbólumot és Caisse nõvér fényképét is látja a termék dobozán, akkor azt egészen biztosan a Resperin készítette. Erõsen kételhetõ, hogy õk napon szárítanák a gyógynövényeket és vajon mennyire törõdnek azzal hogy tartósítószer ne kerüljön be a végtermékbe? A Resperin miután hozzájutott a szer titkához, nem tartott igényt Caisse további szolgálatára és a nõvér által összegyûjtött információkra sem.

Végszó
Nekem semmiféle anyagi érdekeltségem nincs ezen információk nyilvánosságra tárásával. De õszintén szólva, nem jönne rosszul. Az Essiac okozta beteggyógyulások, mégha kis mértékûek is, mégis bíztatóak. Ezzel a cikkel szeretném elérni azt, hogy az Essiac kevésbé profitszerzési üzlet legyen, hanem inkább az emberiség szellemi profitjává váljon, legalábbis az idelátogató és a magyarul értõk számára.

2002. augusztus 26.
Frissítve: 2003. július 5.

forrás: http://www.geocities.com

forrás: http://egeszseges-elet.hu/index.php?page=doc&cat=1&item=1096

Beküldte: Sound

Hozzászólás  

#1 nem tudomfalvaistván 2017-03-06 09:22
Jól jönne a támogatás?!Akkor mondd el,hol lehet viszonylag olcsón,minden regisztrációs [*****]ság nélkül hogy lehet a teához hozzájutni,mert eddig csak a becsalogatós ömlengéshez jutottam hozzá,ami annak a bevezetője,hogy jó vastag ára van ennek a viszonylag egyszerű terméknek!!Aztán meg majd kiváncsi vagyok,hogy hányszor kell leírnom a kódot,hogy bejussak a postba kommentet írni!

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások