20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 november 17, csütörtök

Pincebörtönök

Szerző: Dézsy Zoltán

A Köztársaság téri pincebörtönök titkai 1992-ben, a Magyar Televízió egyik szerkesztő-riporterét, Dézsi Zoltánt azzal a feladattal bízták meg, készítsen filmet a Köztársaság téri pincebörtönök titkairól.

A 120 perces kétrészes filmet Pincebörtön címmel nem sokkal az 1994-es tavaszi választások előtt mutatta be a Magyar Televízió. A film egykori csatornázási dolgozók, titkárnők, egykori rendészek, AVH-sok, kábelszerelők segítségével igyekezett hitelt érdemlően bizonyítani, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP) alapjaiban az egykori pincebörtönre épült amelynek titkait 1956 óta rejti az épület. Dézsi Zoltán ma is lankadatlanul kutat-keres, annál is inkább, mivel az új metróvonal építése során fény derülhet a még rejtőzködő titkokra is.


 A megadott videó sajnos azóta már le lett tiltva.

Néhány videó ami még ma is elérhető:

Pincebörtönök
Írta:  Dési Zoltán https://www.youtube.com/watch?v=4KRly4Z6r5Q

Az ÁVH húsdarálója
https://www.youtube.com/watch?v=yJAjNPodzlM

Az emberdaráló (részlet a Pincebörtön című dokumentumfilmből)
https://www.youtube.com/watch?v=_80fzdAybG4

 

 

Hozzászólás  

#2 cionkommunistúgyistudodki 2018-11-08 18:53
Kardinál Mindszenty "emlékirataim" címü könyvében leírja zsidó fogvatartói kegyetlenkedéseit, aljasságait, ami kimeríti az Ember és Nép ellenes cselekedetek mindennemű tárházát. Csak is ez a faj vagy inkább fajtalan genocidum halmaz képes efféle szörnyűségekre egy másik ember irányába.
Ezek minden másra képtelenek, csak ölni és pusztítani tudnak! Talmud, emanuel rabinovics rabbi 1952 budapesti beszéde, reichorn fő rabbi , sombart werner,stb. ( lásd, Csiha Kálmán, "fény a rácsokon") Soha nem volt ez másképp!!
" a zsidók mind a rómaiakat mind a Görögöket elpusztították. Megették áldozataik húsát,beleikből övet csináltak és vérükkel kenték be magukat.
Egésszében Cyrenen 220 ezer ember pusztúlt el,Cipruson pedig 240 ezer, ezért nem teheti ma zsidó a lábát Ciprus földjére." ( római történelem Dio Cassius, ll. századi római történész) Miközben minden eszközzel (gyógy-szar,vegy-szar, politikus, bankok, élelmi-szar, chemtrail( 8 napja nem látni a napot és az eget ettől a mocsoktól !!) pusztítják az Emberiséget, addig ők a mai napig holokausztoznak,antiszemitáznak,és ajbékolnak ujabb koncért. (new york times 1915 januári számaiban is )
Döntenie KELL a világnak! Vagy ők, vagy mi! Velük együtt képtelenség ÉLNI!
Tanú rá a történelem! De nem az ő történelmük!
#1 Fontos adalékR Zoltán 2018-11-08 07:44
Az elhallgatott sortűz – Támogassa Dézsy Zoltán a Köztársaság tér sötét titkát feltáró dokumentumfilmjét!

pestisracok.hu/.../

Ezerkilencszázötvenhat történetében van egy nap, melyről viszonylag keveset tudunk, s amelyre – talán éppen ezért – mintha nem is nagyon szeretnénk emlékezni. Ez a nap október 30-a, a Köztársaság téri kommunista (később szocialista) pártház ostromának napja. A Köztársaság tér drámai eseményeit a kádári propagandagépezet arra használta, hogy lecsőcselékezze a forradalmárokat és fasiszta jelzőket aggathasson 1956-ra. A hazai ballib oldal értelmisége is előszeretettel használta-használja ezt az érvrendszert. Dézsy Zoltán dokumentumfilmes Pincebörtön címmel a kilencvenes évek elején dokumentumfilm trilógia forgatásába kezdett a szovjet megszállás casus bellijeként minden bizonnyal kommunista provokációként megszervezett tömeggyilkosság és az azt követő lincselés drámájának a beigazolására. ...

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Hozzászólások