Print this page
2012 szeptember 06, csütörtök

AKIKNEK KÉTSÉGE TÁMADNA

Szerző: Szőnyi Bartalos Mária

Akiknek kétsége támadna a Magyarok Világszövetségének létjogosultságával kapcsolatban, azoknak velem gyűlik meg a baja. Mint ahogyan azoknak is, akik cinikus megjegyzéseket tesznek az elnök személyére, illetve a Magyarok VIII. Világkongresszusára, vagy a Magyarok Világszövetsége tagjaira.

Egyrészt azért, mert Patrubány Miklós az MVSZ elnöke, aki 2000-től már harmadszor kapott többségi támogatást szerte a világban, és 2012-ben újra megválasztották elnöknek; másrészt a Magyarok VIII. Világkongresszusa sikeresen lezajlott 2012. augusztusában Magyarországon, annak ellenére, hogy úgy látszik az MVSZ eseményei a magyar sajtóban hírzárlatosak napjainkban.

 Sajnálom mind azokat, akik azt gondolják, hogy nincs cenzúra a mai kormány részéről!
A híradások nem győznek negatív híreket közölni hazánkban, s ha történik valami remek a magyarsággal itthon, azt elhallgatják, azaz: nem adnak róla hírt az országos médiában.

Sajnálom a sajtós kollégákat azért, hogy így megkötötték a kezüket e demokratikusnak nevezett hazánkban.
Ahol cenzúra van, ott nincs demokrácia. Persze, lehet beszélni törekvésről a demokratikus államforma kialakítására, de napjainkban még teljes demokráciáról nem beszélhetünk Magyarországon.

Akik azt gondolják, hogy semmi hír nem szivárgott ki a Magyarok VIII. Világkongresszusáról, azok illúzióban ringatják magukat, mert az Internet világában semmi sem lehetetlen. Bárki mehetett az előadásokra, a programokra. Tehát mindenki számára nyitott volt úgy Budapesten, mint vidéken.

A provokátoroknak is meggyűlik velem a bajuk. A szókimondásom miatt.
Sajnálom őket szintén, mert átlátok rajtuk. Megbízást teljesítenek és nem nehéz kitalálni, hogy kinek a részéről. Sajnálom a megbízójukat, de nagyon, mert a Magyarok Világszövetségét már nem lehet letörölni e „sárgolyóról”. Még akkor sem, ha kormányszinten mindent elkövetnek ennek érdekében.

Sajnálom a mai magyar kormány- és országgyűlés tagjait azért, hogy nem veszik figyelembe a tényeket: Nem csak a Világmagyarságnak, de a hazai magyarságnak is szüksége van a Magyarok Világszövetségére Patrubány Miklós elnökkel együtt.
A tisztánlátásuk csiszolása érdekében felhívom szíves figyelmüket arra, hogy a jövőre is gondoljanak és ne csak a múlt - általuk vélt - sérelmein rágódjanak a jelenben!

Komárom-Szőny, 2012. szeptember 6.