20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 április 26, csütörtök

A cukorbetegeg érdekében szólok

Szerző: Szőnyi Bartalos Mária

Eljött az idő, hogy megszólaljak a cukorbetegek érdekében. Történt 2000-ben, hogy megállapították: magas a cukrom és kivizsgálásra be kell feküdnöm a kórházba; illetve a cukrom beállítására. Gondoltam, rendben van, van rá hét napom, de nem több.

Bementem a kórházba és közöltem, hogy hét napnál nincs több időm erre a betegségre.

A doktornő azonnal megtanította az inzulint beadni magamnak.
Később bejött a kórterembe és közölte mindnyájunkkal, hogy „Önök inzulint kapnak és ez olyan, mint a drog, nem tudnak leszokni róla, mert a hasnyálmirigyük nem, vagy csak részlegesen működik.”
- Micsoda?! – kérdeztem felháborodva. – Gyógyszer erre nem jó?
- Önnek nem jó. – válaszolta.
Kaptam egy könyvet, hogy olvassam el a cukorbetegségről. Elolvastam, de nem illettem egyik csoportba sem.

Mivel hét napnál tovább nem szándékoztam bent lenni a kórházban, ezért nagyon kedvesen minden útmutatóval elláttak. Kaptam étkezési táblázatot is. Kértem a zárójelentésemet. Megkaptam. A doktornő megígértette velem, hogy rendesen adom az inzulint magamnak.
Mondtam neki, hogy megpróbálok leszokni róla. Azt válaszolta, hogy meg ne próbáljam, mert meghalok. Az inzulint és az injekciós adagolót szintén megkaptam.
Na, tessék! Még ez is! Mi az, hogy meghalok? Na, Nem! Van nekem még rendesen dolgom e földi létben és egyébként sem érek rá meghalni!– gondoltam.
Tehát, megkaptam minden instrukciót, a dátumot is, hogy mikor kell mennem ellenőrzésre.
Irány a gyógyszertár, mert be kellett szereznem a vércukormérőt, vérnyomásmérőt, tesztcsíkot, és ki kellett váltanom a gyógyszereket. No, meg az inzulint, ami ingyenes volt.
Nem kis befektetés egy cukorbetegnek.
Otthon átnéztem, hogy a táblázat szerint mit is ehetek egyáltalán…
Rémisztő volt számomra, hogy naponta ötször kell ennem és utána mindig be kell adnom magamnak az inzulint. Ráadásul még az éjszakai inzulint is!
Szörnyű! Én, aki megszoktam, hogy naponta csak egyszer ettem kutyafuttában, ahhoz képest tulajdonképpen „zabálnom” kellett.
Az első dolgom az volt, hogy felül bírálva a doktornő étkezési javaslatát, csak háromszor ettem és evés után adtam be az inzulint.

Mivel, mindenképpen le akartam szokni az inzulinról, ezért 3 naponta egy egységgel csökkentettem az adagot.(Ezt nem ajánlom senkinek! Nekem szerencsém volt, így utólag átgondolva. Tulajdonképpen kísérleti alanynak tekintettem magamat.) Természetesen a rendszeres háromszori étkezésre odafigyeltem, és az ételek minőségére, mennyiségére, kalória értékére, cukortartalmára szintén. Igen, nem kis pénzbe kerültem magamnak!

December 6-án kellett mennem kontrollra. Közöltem a doktornővel, hogy hoztam egy kis mikulási ajándékot: önmagamat, ugyanis leszoktam az inzulinról.
Hat évig nem kellett inzulin, hanem odafigyeltem az étkezésemre.
Nyertem hat esztendőt!
Azután ismét előjött a magas cukorérték.
Visszamentem a doktornőhöz.
Nekem a stressz okozta a cukrot egyértelműen. Megfigyeltem.
Most már folyamatosan szükségem van inzulinra, vérnyomáscsökkentőre és szívgyógyszerre is.
Most már tudom, hogy nem szokhatok le róla életem végéig.
Igaz, hogy annyira megfigyeltem a szervezetem működését, hogy érzem, mikor, mennyi a cukrom, a vérnyomásom. Mérnem sem kell, csak akkor, ha időjárás változás van. Már azt is tudom, hogy a hidegfront nekem jót tesz, felgyorsulok, de a melegfront nem. Főleg attól kezdve, hogy érsebészeti műtéten is átestem.
A mozgás fontos számomra. Szeretek a kiskertemben tenni-venni.
Természetesen már megszoktam, hogy sokat kell önmagammal foglalkozni.
Igen, félévenként kellett eddig kontrollra járnom és a vérképem egyre jobb eredményeket mutat.

Most pedig, hogy hallom és olvasom: micsoda drákói szigort akarnak bevezetni a cukorbetegek gyógyszerezésére, és az inzulinfajták minőségi változtatásával akarják a cukorbetegeket „megzabolázni”, ez annyira felháborít, hogy kénytelen voltam fentebb megírni a saját történetemet. Igazolva azt, hogy minden cukorbeteg szervezete más. Nem egyformák a cukorbetegek, nem egyformán kell étkezniük, nem egyforma egységnyi inzulint kell beadniuk maguknak. Ráadásul ezzel a hírrel megijesztik, felháborítják, stresszelik a cukorbetegeket, és csodálkozni fognak, hogy valami nem működik jól; de arra végképp nem gondolnak, hogy pontosan a cukorbetegeknek van szükségük nyugalomra, harmóniára, a megszokott életvitelükre, a megszokott gyógyszereikre, stb..
Nem kívánom senkinek, hogy cukorbeteg legyen. Azoknak sem, akik felforgatják a cukorbetegek lelkivilágát, a gyógyszerezését, és azzal ijesztgetik ezeket a betegeket, hogy a rendes áron juthatnak csak hozzá a gyógyszereikhez, az inzulinjaikhoz, ha a vizsgálati eredményeik esetleg romlanak.
Sajnálom hölgyeim és uraim, önök embertelenek, humánellenesek és én önökben ettől kezdve egyetlen percnyi időtartamra sem bízom. Önöket a sorsuk fogja „megzabolázni” azért, amiért embertömegeket küldenek idő előtt a halálba.
Nem tudom, hogy mit szólnak az önök rendelkezéseihez a diabeteszes orvosok.
Nagyon remélem, hogy ők nincsenek benne az önök pénzcentrikus, halálosan üdvtelen táborába. Amennyiben az önök partnerei lesznek a diabeteszes orvosok, abban az esetben csak azt tudom mondani, hogy orvosi esküjükhöz méltatlanokká válnak, mert tudatosan átsegítik a túlvilágra a cukorbetegeket. Ezt viszont tiltja a törvény!

Komárom-Szőny, 2012. április 25.

Hozzászólás  

+1 #9 SzőnyiBartalos Mária 2012-05-16 01:32
A só élettani hatásáról c. írást elolvastam, kimentettem magamnak és megfogadom a tanácsokat.
Dr, Sanyinak igaza van, mert valóban huzamos időn át stresszhatás alatt voltam és akkor jött vissza a kellemetlenséget okozó magas cukorérték.
Lenhardtné D. Ibolyának üzenem, hogy egy fontos mozzanat nem szerepel az írásomban. Az, hogy az inzulinfélék változtatása megviseli az ember szervezetét és esetemben 4-5 hónap kellett, mire újra be tudtam állítani a jó cukorértékemet. Tehát ezért ágálok a cukorbetegek ilyen "büntetése" ellen.
Ég is Földnek, Karakternek, Alexandernek, pannikának köszönöm a hozzászólásokat.
Tisztelettel és szeretettel üdvözlöm mindannyiukat.
Szőnyi Bartalos Mária
#8 Karakter 2012-05-09 19:29
Idézet - pannika:
Amig a gyógyszer ipar támogatja az orvosokat,sajnos nem lessz másképpen,,,,,


Pannika kedves!

Nagyon finoman fogalmazott. Ha visszaemlékszik arra az időre, amikor az orvosok fizetése a szakmunkásokéval volt egy szinten, akkor azt is megsejtheti, hogy a "gyógyszeripar támogatása" az orvosok felé nagyon is előre tervezett volt. Ha pedig az orvosképzés USA-ban a gyógyszeripar érdekei és finanszírozása által történt és történik máig, akkor beláthatja, hogy az orvosok állami kasszából történő fizetése csak fügefalevél, amely a gyógyszeripar érdekeinek követésére szocializált orvosokat próbálja mentesíteni az erkölcsi tehertől, amely óhatatlanul kijár(na) nekik, ha fizetésüket egyenesen a gyógyszergyártóktól kapnák.
A számítástechnika által korszerűsített vény felírás és nyilvántartás nem csak a TB érdekeinek védelmében, hanem az orvosok gyógyszerkereskedelmi aktívitásának és eredményességének mérésére is szolgál. Ma már nem titok, hogy az orvosok jövedelmének nagyobbik hányada a gyógyszerforgalmazók forgalom függő juttatásából származik.
#7 pannika 2012-05-09 10:46
Amig a gyógyszer ipar támogatja az orvosokat,sajnos nem lessz másképpen,,,,,
#6 Ég ls Föld 2012-05-04 12:31
Valaki szóljon Szőnyi bartalos Máriaának
Van megoldás a ckurberegség gyógyítására.
Akinek van sok pénze az keresse Magyar Kovács András táltost.
Akinek nincs, az keressen kizárólag asztali sót, olyat amelyhez nem adtak csomósodás gátlót.
Aztán Biblia, Tóra: kenyér só víz a gyógymód, kenyeret persze csak annyit amennyit lehet, de kovászosat.
Aztán napi mozgás, a mozgás menttes élet öl.
#5 alexander-pilisilama 2012-04-28 01:19
a stílus maga az ember..
a zsidész sem tagadja meg magát...
a jakobinus mentalitás átüt a kaftánon, amelyen a keresztlndemokrácia csak sallang. Cserbenhagyja a bajba jutottakat és ráadásként ott kísért az életidegen pancser jel. Elképesztő, hogy milyen kórmányok uralkodnak rajtunk Horthy Miklós óta.
#4 Karakter 2012-04-27 13:14
Idézet - Dr. Sanyi:
Közvetett eutanáziát gyakoroltatnak a diabetikus orvosokkal. De kik? Jó lenne konkrétumot tudni!
Ez, nem méltó a magyar orvostudományhoz!


Az orvosképzés az allopata szemlélet szerint történik és a gyógyszergyárak tulajdonosainak alapítványai (Rockefeller, stb.) pénzelik. Az orvostársadalom javadalmazásának egy része szintén a gyógyszergyártók és forgalmazók kasszájából származik. ( "Az allopata orvos a tünetek elfojtásával gyógyít. Nem a fájdalom okát szünteti meg, hanem fájdalomcsillapítót ad. Van a másik vonal a homeopata gondolkodás. Itt az okokat keressük, a bajok gyökerét. Ez az ág azonban el lett nyomva és csak néhol hallunk már róla. Az allopata orvosok egy csoportba tömörültek és megalkották az Amerikai Orvosok Szövetségét (AMA). Így az allopata orvoslás terjedt el és fejlodött tovább. ... Sajnos ebbol megállapíthatjuk, hogy az orvosok rendelkeznek a legkevesebb intellektuális szabadsággal" Forrás: users.atw.hu/vallomas/essze/gyogyszeripar.htm)
--------------------
Idézet - Lenhardtné D. Ibolya:
Elképesztő a hír és megrendítő a történet, hiszen egy beteg a saját esetét írja le, ő igazán tudhatja, hogy mi történik, ha fölösleges izgalmaknak teszik ki a cukorbetegeket. Miért van erre szükség? Túl sokan vagyunk?


Jól gondolja, kedves Ibolya! Túl sokan vagyunk. Ha kételkedik szavaimban, akkor keressen a világhálón a Georgia Guidestone kifejezésre, konspirációs teóriákra, összeesküvés elméletekre, H1N1-re, Piros Pirula Projektre!. A találatok tartalmát pedig vesse össze saját tapasztalataival, információival!

Persze, nem szerintem vagyunk sokan, hanem a Föld lakosságának vagyonát és irányítását magukhoz ragadó pénzhatalom kulcsemberei szerint. Úgy gondolják a vagyon 95-99%-ának megszerzése után, hogy most már kevesebb csicskás is elég esz a kiszolgálásukhoz. Népességcsökkentési terveikhez felhasználják a kezükben lévő (összes) kulcsterület eddig kialakult, esetleg felnagyított és irányított tájékoztatással válságosnak beállított állapotát. Ezek az energiaválság, a környezetrombolás, a klímakatasztrófa, az új járványok megjelenése, stb. Ezekben az állításokban persze van igazság, csak éppen nem a kisemmizett milliárdok felelősségét érinti, hanem a vagyon és a hatalom birtokosait, akik azonban mégis ellenünk használják az általuk előállott helyzet következményeit. Sajnos, az egészségügy is a kezükben van. Ezért annak van több esélye az életbenmaradásra, aki le tud válni a népességcsökkentési tervek alanyává vált egészségügyről.
-1 #3 Lenhardtné D. Ibolya 2012-04-27 07:17
Elképesztő a hír és megrendítő a történet, hiszen egy beteg a saját esetét írja le, ő igazán tudhatja, hogy mi történik, ha fölösleges izgalmaknak teszik ki a cukorbetegeket. Miért van erre szükség? Túl sokan vagyunk?
#2 Dr. Sanyi 2012-04-26 21:15
Bizonyára folyamatos, hosszú időtartamú stresszhatás alatt volt kedves Mária, hogy visszajött a cukorbetegsége. Szívesen elbeszélgetnék önnel erről.
#1 Dr. Sanyi 2012-04-26 21:10
Közvetett eutanáziát gyakoroltatnak a diabetikus orvosokkal. De kik? Jó lenne konkrétumot tudni!
Ez, nem méltó a magyar orvostudományhoz!

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások