20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2009 november 11, szerda

Nyílt levél Orbán Viktornak

Szerző: Szőnyi Bartalos Mária

Mégis, mit gondol, hogy kik vonulnak majd szavazni az urnákhoz?

Nagyon helyes, hogy le akarja csökkenteni az országgyűlés létszámát!
Nagyon nem tetszik az a magabiztosság, amely analóg módon eszembe juttatja a 2002-ben történt „FIDESZ-vereséget”.
 
Vagy a 2010-es választás már egy előre „lekottázott menet”, egyeztetve mindenkivel, akivel fontos úgy külföldön, mint itthon? Talán teljesen mindegy hányan mennek szavazni és kire voksolnak, mert a számítógép egy varázseszköz főleg akkor, ha a kontroll lehetőségétől is eltekintünk?

 

Nekem nem tetszik az a szemérmetlen politika, amely a pártok tökéletes egyeduralmára törekszik. Magyarország kis ország. Ennyi élősködőt nem bír és nem is akar eltartani. Pontosan azért nem, mert bebizonyították, hogy semmibe veszik az embereket hangzatos szavaik mellett.
Ma, Magyarországon - a pártok egyikéhez sem tartozó többség előtt - nincs hitele a pártoknak és a pártok részéről az országgyűlésbe delegált képviselőknek sem. Amennyiben ön ezzel nincs tisztában, úgy meg fog lepődni a választási időszakban és azt követően.
Mégis, mit gondol, hogy kik vonulnak majd szavazni az urnákhoz? Lesz e kedve elmenni az embereknek a pártokra, és a pártok képviselő jelöltjeire szavazni akkor, amikor a demokráciának nevezett pártokráciában minden egyes alkalommal átverték, kizsigerelték őket a húsz esztendő alatt az „ideiglenes alkotmány” segítségével?
 
Kedves Orbán Viktor! Nem vonom kétségbe nemes, tiszta szándékát, terveit. Arra gondolt e már, hogy az emberek megtehetik azt, hogy nem mennek el szavazni ennyi rossz után, bojkottálva a választást? 
Látni előre, hogy a jelenlegi országgyűlés egyetlen pártja sem lesz képes a magukra hagyott emberek érdekeit képviselni Magyarországon sem most, sem a közeljövőben.
Nagyon erős a kétely bennem, hogy a közeljövőben Magyarországon lehet valaki sikeres miniszterelnök. 
 
Ön vezéregyéniség, és megvan minden képessége arra, hogy jó miniszterelnöke legyen hazájának, ami a közeljövőben önnek sem sikerülhet a pártoskodások keretein belül. 
Tisztában vagyok azzal, hogy egyik napról a másikra nem szüntethetők meg, nem oszlathatók fel a pártok. Jó kezdeti lépésnek tartanám, amennyiben miniszterelnökként ön, valóban felére csökkentené az országgyűlés képviselőinek létszámát, és örömmel fogadnám, ha kétkamarás parlamentet hozna létre. Igaz, ehhez Új Alkotmányra lenne szükség.
 
Képes rá?
Komárom-Szőny, 2009. november 10.
http://www.irokilencek.hu
http://portal.ghost.hu/gindex.php?pg=22887385


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

Hozzászólás  

#1 Szemtanu 2011-12-28 01:17
Evvel kapcsolatban egy Hofi parodia jutott eszembe: Ha a kupleraj nem megy jol, nem a butorokat kell kicserelni hanem a k.rv.kat. Most azok ki lettek e cserelve? Nem, csak ujjabbak ultek a regiek melle. Ilyen egyszeru.
A valasztasokkal kapcsolatban van ket hasonlatom. Van az "A" pont mint kiindulo, es a "B" pont a celallomas ahol a repa felnyomas fog megtortenni. Kozotte meg egy oszlop/akadaly. A valasztasokkal csak azt erjuk el hogy megvalaszuk hogy merrol keruljuk meg az akadalyt, de a repa a vegcelnal marad es bezsirozva var rank.
a masik hasonlat:
A hatter hatalomnak van harom, esetleg tobb lova amit indit a futamon. Mindegy hogy mi a nevuk a lovaknak, de erre a peldahoz nevezzuk oket SZDSZ, FIDESZ, Jobbik, es LMP-nek. Na most teged felkernek hogy fogadj egyre. Mindegy hogy melyikre fogadtal, akkor is a nyertes a hatter hatalom, mert mindegyik lo az ove.
En szavazni akkor voltam utoljara amikor a szekuritateval kenyszeritettek. Es Kanadaba kellett emigraljak hogy rajojjek arra hogy a lovakat itt is ugyan az a gazdi inditja mint a komcsiknal. George Carlin-nak van egy jo nehany show-ja evvel kapcsolatban. Aki ert angolul nezze meg, nagyon szepen elmeseli hogy mi is egy valasztas, es mennyire vagy te fontos a politikusoknak.

www.youtube.com/watch?v=xIraCchPDhk

www.youtube.com/watch?v=hYIC0eZYEtI

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások