Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

V2020Jul05

2010. Április 06., Kedd 05:35

őszkatona: Jézus öltözete

Írta:  őszkatona
Értékelés:
(8 szavazat)
Talán a Fiúisten föltámadásának évfordulója legalkalmasabb arra hogy mi is életre kelljünk, hogy mindennap legalább egy kicsit ébredjünk föl nyomasztó lidércnyomásunkból. A mai tavaszi reggelre szánt "friss levegőt" pedig Jézus öltözetének tanulmányozásával szívhatjuk magunkba.
A tévhit terjesztők Jézust állandóan a sivatagban csavargó héber bűnözőkre vagy a júdeai zsidóságra utaló rongyokba, palástokba, lepedőkbe, szandálba - vagy mezítláb - öltöztetik, annak ellenére hogy a régészet tárgyi leletei nadrág, kabát, csizma viseletre utalnak. Ugyanígy hamisítják meg anyja, Mária valószínű kinézetét is, annak ellenére hogy Mária még a zsidók írásai szerint is "királyi palotában" (Jeruzsálemi Talmud, Ber. ii. 5) hozta világra a Fény Fiát. Ideje lenne hogy legalább mi ne ábrázoljuk a mi tökéletes Istenfiúnkat és szeplőtelen Istenanyánkat egy gonosztevő nép elképzelt ruházatában.

Nézzük meg mit hagyott ránk a szobrászat: (A zsidók akkori viseltéről semmi bizonyítékunk nincs mert róluk - vagy bármelyik más kóbor népről - senki sem faragott szobrot.) A hatrai Gyermekjézus(1) szobor Jézust - anatómiai fontosságán kívül - nadrágban, kabátban, csizmában ábrázolja. Adiabene királya, Sanatruk (91-109), Edessza királya, V. Abgarus (13-50) ükunokája szintén nadrágban, kabátban, csizmában (vagy hasonló lábbeliben) van öltöztetve; a királyné pedig szorosan testhezálló ujjas díszruhában. Nem tudjuk hogyan öltözött Jézus és Mária mert az Adiabene királyi családot illető bizonyítékok megsemmisítése már másfél ezer éve folyamatban van (a mostani iraki pusztítást beleértve). Viszont a megmaradt tárgyi leletek kétségtelenül arra utalnak hogy a Jézus korabeli pártus öltözet semmiképpen sem rongyokból, palástokból, lepedőkből, szandálokból állt.

ts-kingAdiab

ts-queenAdiab

Hatrai (Irak) szobrok (Badiny Jós Ferenc munkájából)

ts-jesus

Elképzelt Jézus hagyományos pártus öltözetben. (általam) Ismeretlen művész.

(1) A szobor valószínűleg Jézust ábrázolja. A pártus művészek csak isteni lényt ábrázoltak napgyűrűben és napsugárban. A pártus birodalomban pedig akkoriban Jézust Isten fiának tekintették.

Megjelent: 5755 alkalommal Utoljára frissítve: 2020. Január 25., Szombat 05:21

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 69.3%Norway 1.2%
Romania 5.4%Canada 1%
United States 4%Sweden 0.7%
Ukraine 3.4%France 0.5%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.3%Netherlands 0.2%
United Kingdom 2%Australia 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Austria 1.3%Poland 0.1%

Today: 53
This Week: 3314
Last Week: 3886
This Month: 2234
Last Month: 26809
Total: 2429812

Belépés