Print this page
2015 december 23, szerda

25. Az idő igaz, s eldönti, ami nem az... Petőfi Sándor szibériai életszakasza

Szerző: Fuksz Sándor és Kiss Endre József

A Magyarságtudományi Füzetek egyelőre az elkötelezett hazafiak között népszerűek, de eljön az idő, amikor szakmai körökben is keresettek lesznek, egy megújuló magyarságtudomány szakemberei számára. A füzetek mindegyike fehér foltokat fed le, olyan témákról szólva, amelyekkel a hivatalosok –valamely politikai oknál fogva – rendszerint nem foglalkoznak, de amelyek a magyarság számára elsőrendűen fontosak.

Magyarok Világszövetsége — Magyarságtudományi Füzetek

ke2501

Kiss Endre József az MTF-25-ről

Készült: 2015. július 31. péntek, 10:18

Nem állíthatjuk, hogy a MTF sorozata a teljesség igényével megválaszol minden fölvetett kérdést, de azt igen, hogy aki az adott témával kíván foglalkozni, az a köteteiben egy használható eszközt kap kézhez.
 
A Petőfi-életművel foglalkozónak – bármilyen megközelítésben – egy idő után az lehet az érzése, hogy a lángelme szellemóriása viszi a vállán azokat a törpéket, akik az óriás életére, műveire időt szánnak. Akik látják, hogy ez így működik, azok között vannak hivatalosok, akik a megparancsolt skatulyába próbálják a szellemet belekényszeríteni, letagadva belőle mindazt, ami nem fér a skatulyába, mások megijednek tőle és inkább elkerülik, otthagyják.  Sokan azonban szándékosan másznak fel az óriás vállára, hogy vigye őket a gazdasági, politikai érvényesülés felé olyan messzire, amilyen messzire a maguk erejéből sohasem jutnának el. És vannak, akik ezzel nem számolnak, de a szellem maga emeli fel őket. Ők azok, akik csendesen szolgálatba állnak és szinte észrevétlenül dolgoznak együtt a jó ügyeken.

Ez utóbbiak közé tartozik a Magyarok Világszövetsége. Ez esetben nevesíthetem nyugodtan: – az MTF No 25 megszületésében döntő szerepe van Fuksz Sándornak, aki egy jóval szerényebb füzettel már megpróbálta felhívni a figyelmet Petőfi szibériai utóéletére. Rengeteg támadást kapott jobbról, balról, de nem hagyta magát eltántorítani: következetesen gyűjtötte az anyagot, intézményesített egy Petőfi-adattárat, építette a kapcsolatokat a kárpátaljai és burjátországi szakemberekkel, járta az országot, szervezett kiállítást és számtalan programot. Ugyanígy meg kell említenünk Patrubány Miklós nevét, aki fölvetette és rendíthetetlenül képviselte az ügyet. Fölvette azt a kesztyűt, amit mások már nem mertek, Petőfi Bizottságot hozott létre és még nagyobb kereszttűzben, még kitartóbb állhatatossággal, naponkénti küzdelmekkel és sok-sok munkával érte el azt többek között, hogy rendhagyó gyűjteményként megszületett a most bemutatott füzet anyaga. Köszönettel tartozunk a nyomdai előkészítés munkáját végző, valamennyi honfitársunknak.

A MTF-nek akármelyik számát nézzük, mindegyik nyílt harcot vállal a magyarságtudomány háttérbe szorítása, a történelmünk hamisítása, a nemzeti tudatunk elsorvasztása ellen. A magyar eredettudat, őstörténet, a szittya-, hun-, avar-, magyar összefüggések, a Kárpát-haza, az ókori kapcsolatok, anyanyelvünk, szent koronás alkotmányunk, kiemelkedő tudósaink, nagy csaták, katonai vitézségben kiváló hőseink, a magyarság élete, a nemzeti karakter sajátosságai, Trianon tragédiája és 1956 forradalma és szabadságharca után iratkozik ebbe a sorba Petőfi Sándor.

A Petőfi-füzet azt a fehér foltot próbálja eltüntetni, ami a nagy költőnk 1849 utáni éveiről szól. Olyan írások, beszédek, tanulmányok, versek gyűjteménye, amelyeket a közvélemény nem ismerhetett meg, mert ezeket nem tették hozzáférhetővé, nem voltak elérhetőek. Hosszú évtizedeken át semmit nem engedtek publikálni, ami zavarta volna az egyedül terjeszthető, hivatalos verziót, hogy az iskola és a média véleménymanipulálását semmi ne gátolhassa.

Mi pontosan az ellenkezőjére törekszünk: aki hajlandó foglalkozni a kérdéssel, annak semmi ne korlátozza ismereteit, ne hagyatkozzon mások tekintélyére, másodkézből kapott információkra, hanem maga vehesse saját kezébe a forrásokat és alakíthassa szabadon – mindenfajta manipulálás nélkül –  saját véleményét, meggyőződését.  Ez az MTF sem a teljesség igényével minden fontos szöveget tartalmazó gyűjtemény, a rendeltetése inkább az, hogy elindítsa vagy továbblendítse azokat az elfogulatlan kutatókat, inspirálja azokat a véleményformálókat, akik hajlandóak kutatni, dolgozni egy hiteles Petőfi-kultuszért és a nemzet méltó kegyeletadásáért. Azt remélem, hogy a most közreadottnál sokszorosan gazdagabb anyag is publikálásra kerül a jövőben, hiszen már vannak és tudom, hogy lesznek eredeti – Petőfinek tulajdonított – versek, dokumentumok és vannak és lesznek érdemes tanulmányok, amelyek az ügyben érintetteket feltétlenül érdekelni fogják.

Ezért remélem, hogy – miként a MTF-ek többi száma – Isten kegyelméből ez a mostani is hozzá fog járulni ahhoz, hogy a magyarság számára legfontosabb tudományos kérdésekben átértékelésekre, revideálásokra, újragondolásokra kerüljön sor a megújuló Petőfi-kultusz és egész nemzetünk javára.

Budapest, 2015. július 29.

Kiss Endre József

Sorozat-bemutató video: http://mvsz.hu/mtf/mtf_reklam.html

A kiadó terjesztőket keres, elsősorban a középiskolákban, főiskolákon és egyetemeken.

Terjesztési információ

A Magyarságtudományi Füzetek ára Magyarországon: 499 Ft.

A füzetek Magyarországon megvásárolhatók az újságárusoknál.

Postai úton házhoz küldve: 700 Ft.

8 füzet megrendelése esetén: 3.000 Ft (azaz 375 Ft/pld.), kiegészítve a postaköltséggel.

A teljes sorozat ára: 11.000 Ft + postaköltség

Külföldön az ár ugyanennyi, az adott ország devizájának napi árfolyamán.

Belföldi átutalás esetén a bankszámla: 10300002-20102159-70833285

Külföldi átutalás esetén:

Magyarok Világszövetsége

1052 Budapest, Semmelweis u. 1-3.

bankszámlája:

IBAN HU 52 10300002-20102159-70833285

MKB Rt. – Magyar Külkereskedelmi Bank Rt.

1056 Budapest, Váci u. 38.

SWIFT Kód: MKKBHUHB

Megrendeléseket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen fogadnak.

Ha a kívánt mennyiség árát banki átutalással befizették, és pontos postai címüket feltüntették, akkor másnap postázzák a megrendelt füzeteket.

MVSZ Sajtószolgálat
8701/150731