20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2010 január 22, péntek

01. BEKÖSZÖNTŐ: Hogyan lettünk finnugorok?

Szerző: Bakay Kornél

BEKÖSZÖNTŐ
Hogyan lettünk finnugorok?

Bakay Kornél

Magyarok Világszövetsége — Magyarságtudományi Füzetek

ke0101

ke0102

A neves régészprofesszor megfellebbezhetetlen tudománytörténeti érvekkel bizonyítja, hogy a magyarság eredetének tudatos meghamisítása nagyobb részt politikai indíttatásból történt, tetten érhető magyarellenességből fakadt, s célja a magyar nemzettudat meghamisítása, lealacsonyítása, a magyarság ősiségének, Kárpát-medencei létjogosultságának megkérdőjelezése volt. Mindennek a végrehajtásához a magyarság létére törő politikai akarat megtalálta tudománypolitikai eszközeit, s a felhasználható érdekembereket.

Ma már érthetetlen és felfoghatatlan a hivatalos történészkörök szinte rögeszmés ragaszkodása az újabb kutatások és a tudományos érvek (régészet, történettudomány, nyelvészet, antropológia, genetika, művelődés- és vallástörténet) súlya alatt végleg összeroskadt és tarthatatlanná vált ósdi finnugor elmélethez, ami eddig is csak elméleti hipotézisre, erőltetett nyelvi akrobatamutatványokra hivatkozhatott. A finnugor koncepció és elmélet már a modern külföldi szakirodalomban is idejétmúltnak számít.

Kétségtelen tény, hogy a politikai érdekszféra kihasználta és céljai érdekében felhasználta a magyarellenességből, netán félreértésből, tudatlanságból, vagy éppen csak naivitásból eredő, a magyarság őstörténetét, eredettudatát tévútra vivő nézeteket is. A terv bevált, hisz ez a történelemhamisítás rengeteg kárt okozott a magyarságnak a 18. század vége óta, s kihat jelenlegi erkölcsi helyzetünkre, nemzettudatunkra.

Vissza kell térnünk a nemzeti ősemlékezet, legrégebbi írott forrásaink, gesztáink, krónikáink, ősi nyelvünk, néphagyományaink, mondáink, népmeséink, díszítőművészetünk által kijelölt útra, nemzettudatunk, származásunk megkérdőjelezhetetlen bizonyítékaihoz, szkíta-hun gyökereihez.

Pápai Szabó György

ke0194

ke0199

Megrendelhető

A Magyarságtudományi Füzetek szerkesztő bizottságának tagjai: dr. Aradi Éva, Bakk István, Botos László, dr. Gyárfás Ágnes, Pápai Szabó György és Patrubány Miklós. A szerkesztő bizottság testületi határozattal dönt a kiadásra kerülő írásokról, a szerzők felkéréséről.

A sorozat olvasó szerkesztője: Pápai Szabó György. Az internetes kiadásért Bezák Tibor felel. Az arculattervet Barcsik Géza készítette.

A Magyarok Világszövetségének égisze alatt megjelenő füzetsorozatot negyvennyolc részesre tervezik.

A4-es alakban, száz oldalas terjedelemben.

A Magyarságtudományi Füzetek ára Magyarországon: 400 Ft. Házhoz postázva: 500 Ft.

Ha valaki 8 példányt rendel, akkor 300 Ft-os egységáron jut hozzá. A fizetendő 2400 Ft ez esetben tartalmazza a postai költségeket is.

Ha egy intézmény (pl. egyetem, iskola, terjesztő) 500 példányt, vagy annál többet rendel meg, akkor 50%-os árengedményre jogosul, azaz 200 FT/pld összegért jut a füzetekhez.

Külföldön a füzetek terjesztését az MVSZ országos tanácsai szervezik meg.

Megrendeléseket fogad, és tájékoztatást ad a terjesztésért felelős Bősz Rudolf. Elérhetősége: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. .

A kiadó terjesztőket keres, elsősorban a középiskolákban, főiskolákon és egyetemeken.

 

 

Eltárolt hozzászólások

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások