Print this page
2014 június 06, péntek

Történelemhamisítás helyett valós tényeket!

Szerző: Dr. Nagy Levente

Amikor a magyarság számára fontos keresztény ünnepeket nézzük, sokszor azt látjuk, hogy a szocializmus óta célirányosan valamilyen másik emléknapot tartanak ezeken az ünnepnapokon.

Ezen logika alapján 2014-ben ismét megpróbálnak elfeledtetni egy nagyon-nagyon fontos tényt; 1914-ben, tehát kereken 100 évvel ezelőtt tört ki az első világháború!

Nézzük, mi mindenről kell most is a figyelmet elterelni ....

Rá lehetne kérdezni, Linder Béla, akkori hadügyminiszter hogy mondhatta a háború legfontosabb időszakában, hogy „Nem kell hadsereg többé. Soha többé katonát látni nem akarok. Fegyvert többé szolgálaton kívül nem viselünk, sem tisztek, sem legénység." Ezután hetekig lőtték minden fronton a Linder Béla által tétlenségre kárhoztatott magyar hadsereget – rengeteg katona halt meg értelmetlenül.

Lehetne elemezni azt, hogy Demecser mellett a Székely hadosztály hogyan tette le a fegyvert, miközben keletről a román csapatok, nyugatról Kun-Kohn Béla Vörös hadserege támadta hátba... Magyarországon, magyar csapatokat...

Erről miért nem tanulunk az iskolában? Kinek az érdeke ez a nagy hallgatás?

2014-ben majd minden héten bemutatják a Sorstalanságot, amiben azt látjuk, hogy 14 évesen haláltáborból haláltáborba kerül, és bár 14 éves, mégsem gázosítják el sehol.

Olaszországban 2014 egyébként emlékév lesz, amiben méltósággal emlékeznek többek között a magyar katonák bajtársiasságáról. Értetlenkedve fogják Magyarországot figyelni az olaszok, miért nem szállítják haza a több ezernyi, mai napig a Dobordó környéki templomok kriptáiban, bezsákolva heverő magyar hős holttestét. Akkor idehaza Anna Frankról fog mindenki beszélni.

Arról szintén nem beszélhetünk, hogy a kicsi Anna Frank a naplója golyóstollal íródott, amit akkor még fel sem találtak! Meg Anna Frank apukája összeveszett egy íróval, mert nem tudtak megegyezni a sikerkönyv tiszteletdíjáról! A vitát New Yorkban a bíróság döntötte el; hát ez elég kellemetlen tény, mert hát akkor ki is írta a könyvet?

Senki nem fogja megkérdezni a legfontosabbat; a magyarok 1918. november 2-án megkötötték Magyarország ezeréves határait garantáló békeszerződést az olasz Diaz főparancsnokkal...

Erre Károlyi Mihály a sleppjével villámgyorsan kiutazott Belgrádba, és 1918. november 8-án Magyarországra nézve új, katasztrofális békét kötött, Franchet D. Esperay tábornokkal. A francia tábornok sorba állítja a küldöttséget, végigmegy előttük és legelső, azóta legendás és sokatmondóvá vált szavai ezek voltak hozzájuk: „Maguk itt mindannyian zsidók?"

Azért nem lehet Tormay Ceciléről utcát elnevezni, mert „Bujdosó könyv" című könyvében pontosan dokumentálta ezt az időszakot. Ha mindezt megtárgyalnánk, feldolgoznánk, akkor robbanna a bomba; TRIANON!!!

Nos, akkor hogyan volt az, hogy az első világháború ÖSSZES FRONTJA a történelmi Magyarország ezeréves határain kívül volt, és mégis elvették e területünk kétharmadát... Aztán az első világháború 1914-től 1918-ig tartott, de csak két év múlva, 1920. június 4-én kötötték meg a Trianoni békediktátumot! Mi történt ez alatt a két év alatt? Ezek érdekes kérdések lennének.

Nekünk mindig csak a lelkiismeret-furdalás, vesztes csaták, a szégyen jut?!

A magyarokat összeugrasztották a kettős állampolgárság miatt 2004. december 5-én. Ez a szégyen napja. De arról mikor beszélünk, hogy a magyar hadsereg 1916. december 6-án elfoglalta Bukarestet, Románia fővárosát?? (...)

Nos, érdekes lesz ez a 2014-es év, a megemlékezések, évfordulók tekintetében!

Jó lenne, ha minél több magyar megismerné ezeket a sorokat!

Dr. Nagy Levente, Kunhegyes

Beküldte: Aldobolyi E Judit