Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Sze2020Dec02

2016. Október 05., Szerda 18:28

A poligráf szükségességéről a nemzeti szervezetekben

Írta:  Sebestyén Teleki István
Értékelés:
(13 szavazat)
Az alábbi levelemet annak érdekében írtam, hogy a nemzeti oldal fontosabb szervezetei vessenek be és folyamatosan alkalmazzák a tagok átvilágításánál a hazugságvizsgáló gépet. Ugyanis ezek a szervezetek az utóbbi 26 év alatt nem tudtak egyről kettőre jutni a sok beépült ügynök és tartótiszt miatt, akik mindig a szétverésükben, vagy a takaréklángon való tartásukban voltak érdekeltek. 

A poligráf (köznyelvben: hazugságvizsgáló gép) alkalmazásának szükségességéről a nemzeti szervezetekben

A levelem tavaly tavasszal kelt. Azóta megszereztem az FBI hazugság vizsgáló kiképzéshez szerkesztett tankönyvét!!! Hazugságvizsgálathoz kikerestem a legelismertebb berendezéseket és a gyártóiktól árajánlatokat kértem. Az amerikai gépek 16'000.- USD körül mozognak, míg egy kínai és egy indiai gyártó fele áron kínálja a berendezését. Csak olyan cégekkel vettem fel a kapcsolatot, melyeknek a gépeit kormányszervezetek használják.

Íme a levél. A címzettet nem adom meg.

poligráf "A poligráf (a köznyelvben helytelenül: hazugságvizsgáló gép) egy olyan eszköz, amellyel több élettani jellemzőt (vérnyomás, pulzus, légzési gyakoriság, a bőr elektromos vezetőképessége) lehet egyszerre vizsgálni, miközben a vizsgált személynek kérdéseket tesznek fel.
A vizsgálattal a válaszadások során fellépő szorongás mutatható ki. A kimutatott szorongás kiugró értékeiből arra következtetnek, hogy az adott válasz erős érzelmi reakciót váltott ki – ez pedig hazugságkísérőjelensége is lehet. Az eredmény nem 100%-osan megbízható, mivel az alany szoronghat más okból is és tudatos hazugság esetén ellenőrzése alatt tarthatja a szorongás bizonyos jeleit."

Mivel az árulókkal kapcsolatos téma már rég foglalkoztat, ezzel a hazugságvizsgálóval fogok foglalkozni.

De ez a terület sem olyan egyszerű. Már 1966-tól van a vizsgáztatóknak Amerikában egyesületük, s azóta éves konferenciákon cserélik ki tapasztalataikat.

Pszichológusok és pszicho-fiziológusok foglalkoznak a területtel. Nagyon cselesen kezdik a tesztet:

  1. Detektív munka el kell legyen előzetesen végezve, vagy az, aki kéri a tesztet, már kell tudjon a célszemélyről fontos dolgokat, csak nincs bizonyítéka. A gyanúja alapján kell tudjon megfogalmazni 4 vagy 8, vagy 12 kérdést, amit aztán a vizsgáztató elrejt a rutin bemelegítő kérdések közé.
  2. Kezdéskor elmondod a célszemélynek, aki alá kell írjon egy nyilatkozatot, hogy önként vállalta a vizsgát, megmondod neki, hogy válasszon 22 és 26 között egy számot. Írja fel egy papírra, hogy sem te, sem egy esetleges elrejtett kamera ne lássa. Aztán utasítod, hogy végig sorolod a számokat és mindig NEM-mel válaszoljon. Aztán újra de a számokat nem sorrendben mondod, és most is csak NEM-mel válaszolhat. Aztán harmadszor is végig mész a számokon. Most válaszoljon az igazságnak megfelelően. de le is tagadhatja, hogy a vizsgáztatót összezavarja. Már az első két kérdéssor után a vizsgáztató tudja a számot! Ezzel bebizonyítod, hogy a dolog működik!!!
  3. Aztán a kérdések összeállításánál stratégiák vannak. Ezeket még nem értem, mert nem találtam szájbarágós felvilágosítást. A nagyszámú kérdéskört 5x viszed végig és ebben el vannak rejtve a tett-tudás-kérdések és az Összehasonlítás kérdésekből álló teszt. Ezt az utóbbit még nem értem.
  4. A poligráf tesztet megerősítik egy arcfigyelő infravöröskamera eredménnyel is. Saját szemünkkel nem érzékeljük az arcon a változást, de a kamera feloldása képes rá és a laptopon megadja a jelet.
  5. Ezenkívül van még egy voice-stress-analyser is (hangfeszültség elemző). Ezt az utóbbi kettőt önmagukban nem szabad használni, mert a tévedési rátájuk rosszabb, mint a poligráfé. habár a hangelemzőt mégis használják önmagában és telefonra kapcsolva is elvégeznek hazugságvizsgálást.
  6. Javasolják, hogy pszichológussal kezdjen neki az ember, azok állítsák össze a kérdéseket.
  7. A kémek elkapása bonyolultabb, mint egy gyilkos elkapása. A gyilkosság helyszínén a rendőrség ismer minden részletet, de azt csak ők ismerik, meg a gyilkos. A Tett-tudás-teszt ezt akarja megtudni, hogy ismer-e a célszemély olyan részleteket, amelyeket csak a gyilkos ismerhet. Ilyen lehetőség a kémügyekben nincs. Egyelőre bizonytalan vagyok abban, hogy miként kell csinálni ezt. De tovább kutatok, mert a CIA és FBI ilyen ügyekben használja. Vannak híres kémügyek, dupla ügynök a CIA-nél, akik miatt 10 oroszt kivégeztek, akik a CIA-nek kémkedtek. A gyanúsított a CIA-nél 2 teszten átment. A harmadikat az FBI csináltatta és ott elbukott. A KGB-sek megmondták neki, hogy miként viselkedjen a teszt alatt, hogy ne tudják elkapni.

 A poligráf kijelzése.

1. A poligráf minden-rendben kijelzése. A kérdés így hagnzik: "Hazudott már az életében?" Válasz: "Igen!"

Szóval bonyolult ügy és a véleményeket a hazugság vizsgálásról rontja, hogy rengeteg amatőr 200-1000.- dolláros gépekkel, nekivágott ennek.
A kiértékelés is rendkívül fontos. Ahhoz, hogy az eredmények ilyen magasak, 95%, a rendőrség és a szolgálatok, csak a plusz 6 és 7 illetve a mínusz 6 és 7 közötti értékekre mondják biztosan: Na, itt elkaptuk!
A rendőrségnek viszont itt még mindig megmarad a legnehezebbje, a bizonyítékok megszerzése.
Nekünk már ilyenre nem lenne szükségünk.
Mit tesz ezek után a CIA: az illetőt megkínozzák, kivallatják, elítélik, kivégzik az utcán. Nincs törvényszék, ahogy a Guantanamo-i foglyok is ott ülnek a ketrecben törvényszéki ítélet nélkül.

 poligráf nincs-minden-rendben kijelzése

2. A poligráf nincs-minden-rendben kijelzése. A kérdés így hagnzik: "Hazudott ebben a tesztben?" Válasz: "Nem!"

 Sajnos ezekhez a CIA poligráf-metódusokhoz nem lehet hozzájutni. Igy teljesen a sötétben tapogatódzom!

 Nem biztos, hogy a további kutatásaim eredményt hoznak.

 üdv

István

 Ahogy a cikk elején már jeleztem, kutatásaim eredményt hoztak: időközben beszereztem az FBI oktatókönyvét, melyből, egy pszichológusnak, sok gyakorlattal, próbákkal meg lehet szerezni a megfelelő felkészültséget, hogy sikerrel használhassa a poligráfot!

Megjelent: 1115 alkalommal

Hozzászólások  

 
Sebestyén Teleki I.
#1 FBI tankönyvSebestyén Teleki I. 2020-01-19 16:06
A cikk 2016-os publikálása óta megszereztem az FBI poligráffal kapcsolatos tankönyvét, mely szerint a poligráf használatára képezik ki az FBI tisztjeit.
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 67%Austria 1.3%
United States 6%Canada 1%
Romania 4.7%France 0.9%
Ukraine 3.5%Sweden 0.9%
Russian Federation 2.7%Switzerland 0.4%
Germany 2.4%Netherlands 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
United Kingdom 1.9%Australia 0.2%
Norway 1.5%Italy 0.1%
Serbia 1.3%Spain 0.1%

Today: 562
This Week: 2573
Last Week: 7568
This Month: 1557
Last Month: 21988
Total: 2535832

Belépés