Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

H2020Jan27

2016. Február 05., Péntek 12:24

Hipnotikus fóbia

Írta:  Gavallér János
Értékelés:
(8 szavazat)
A vizet prédikálok, bort iszok - tipikus esete Németh Sándoré, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze "kicsiben", egy alsóbb szinten, ugyanolyan hipnotikus fóbiában tarja "híveit", mint az USA a világot.

A félelemkényszerben tartott embereknek aztán bármilyen áligazságokat szónokolhat, mert a valóság érzékeléséhez - rabszolga mivoltuk miatt-, nincs merszük. http://nol.hu/belfold/nemeth-sandor-kiosztotta-a-papat-es-a-tronok-harcat-is-1599593

Mert rabszolga az, aki máról-holnapra él, igaz Isten rabszolgája, de akinek az életét földi hatalmak teszik olyanná amilyen, azok a mindenkori társadalmi normák engedelmes rabszolgái. Ismeretes a mai világban az a mondás miszerint a pénz engedelmessé tesz. Nos, kihasználva a retorikai hipnózist, ami régen csak a papok kiváltsága volt, világunkban egyre több „ékes-szónok" befolyásolja az emberek tudatát hangzatos nyilatkozatokkal. Mint láncra vert kutyák, az emberek engedelmeskednek a parancsszavaknak, hisz az idomítás során „jutalomfalatokkal" homályosították el tudatukat.

"Ne azt figyeljék, amit mondok, hanem azt, amit teszek!"– üzente Orbán Viktor, 2006-ban a „híres nyugatnak", felfedve ezzel a politikai prostitúció egyáltalán nem finnyás hozzáállását a hatalomgyakorláshoz.

A népszerű megnyilvánulások, ugyanis a tömegeknek, az elbutított embereknek, mint „jutalomfalat", nélkülözhetetlen ahhoz, hogy eltűrjék kizsákmányolásukat. Vagyis ezzel olyan helyzetbe terelik a közgondolkodást, hogy mint idomított jószág, mindig azt tegye, amit éppen a parancsolója, gazdája akar. (Az idomítás szabályai között valószínűleg a büntetés is szerepel.) Mert az egzisztenciális kiszolgáltatottság a hatalom legmarkánsabb eszköze.

A mesterségesen kialakított erkölcsi normákkal a lelkiismeret nem bír megbirkózni, ezért hangsúlyozni kötelező a testiség fontosságát, a halál megmásíthatatlan valóságát: Időfogságba kényszeríteni a gondolatot. A tehetetlenség érzetével előidézhető a kiszolgáltatottság. Aztán jönnek, a hangzatos beszédek miközben a vágóhídra terelik az embereket, de legalábbis engedelmes egzisztencia fogságba (1984): A belátás úgy meghunyászkodik, hogy elfojtja a szív igaz üzenetét.

Természetesen mindig időben találni kell egy közös ellenségképet, akit vagy amit bírálni nemhogy normakényszer, de kultúra műveltségi igény. Aztán „ ... mondta Márai, ha eltűnnek a kommunisták, jönnek majd a félművelt sunyi parasztok. ..", nohát, ez a büszke arisztokrácia olyan zsákutcába vezette a világot a maga „Júdea-kereszténységével" , hogy nem bír kikászálódni a maga ásta etikaveremből.

Ma már a megszégyenítés nem elfogadható normakontroll, ám az ellehetetlenítés, kamatrabszolgaság nemhogy emberellenes, de hatalomgyakorlati erőszak. Az egyén, ezen szövevényhálózatokból önmaga, mivel stimulált tudattal – jutalomfalatkákkal idomított egzisztenciával - létezik, képtelen kiutat találni, így „bólogatójánossá" válik.

Odáig merészkedik a hatalom, hogy bármilyen hazugságot, Mammonérdeket, úgy ad el retorikájával, mint nélkülözhetetlen törvényszerűséget és a nyáj bólogat.

„Minél messzebb sodródik egy társadalom az igazságtól, annál jobban fogja gyűlölni azokat, akik kimondják." (George Orwell)

2016.02.05.

Megjelent: 2210 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 70%Sweden 1.1%
Romania 5.6%Canada 1%
United States 3.5%Norway 0.8%
Ukraine 3%Switzerland 0.4%
Russian Federation 2.8%France 0.3%
United Kingdom 2%Netherlands 0.3%
Slovakia 2%Australia 0.2%
Germany 1.9%Kuwait 0.2%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Austria 1.3%Spain 0.1%

Today: 1019
This Week: 1019
Last Week: 12137
This Month: 76724
Last Month: 20452
Total: 2290662

Belépés