Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

K2020Jul07

2013. Június 24., Hétfő 19:56

Kérelmem a kormányhoz!

Írta:  Szőnyi Bartalos Mária
Értékelés:
(10 szavazat)
KÉREM A KORMÁNYT, HOGY VILÁGÍTSA MEG A FÖLDTÖRVÉNY ELŐNYEIT A MAGYAR NÉP SZÁMÁRA !

Ami elismerendő, azt elismerem és kiállok mellette, de ami szóvá teendő, azt szóvá teszem még akkor is, ha ez a tulajdonságom nem szimpatikus a mindenkori kormánynak. Még a FIDESZ volt kormányon, amikor az Európai Unióba való belépés előtt előkészítették az úgynevezett Földtörvényt. Talán, az uniónak való megfelelési kényszer helyett már akkor meg kellett volna kérdezni a kormánynak a magyar embereket arról, hogy mi a véleményük ebben a kérdésben. Ha már egyszer ez, akkor elmaradt, ezért - mivel egyike a sarkalatos törvényeknek a Földtörvény -, a szavazás előtti időszakban szükséges lett volna megkérdezni legalább levélben a magyar embereket a miniszterelnök úrnak, és bizony figyelembe kellett volna venni a mai kormánynak az emberek válaszait. Így, elkerülhető lett volna a tegnapi botrány, a káosz az országgyűlésben, és lehetett volna hivatkozni a magyar emberek megbízásának teljesítésére, ha megszavazzák, ha nem a Földtörvényt.

A miniszterelnök úr számtalan esetben a magyar emberekre hivatkozva tett vagy nem tett meg valamit, és a magyar emberek felhatalmazására hivatkozva még az Európai Unióval is szembe ment, amikor kellett. Nagyon helyesen.

Sajnálom, hogy szóvá kell tennem a Földtörvény elfogadása miatt elsődlegesen az emberekkel való megfelelő kommunikáció hiányát, és ebből fakadóan szóvá kell tennem azt, hogy - látva és hallva 2013. június 21-én az országgyűlésben azt, hogy a kialakult kaotikus állapotok ellenére is - a kormány részéről vállalva a szavazás hitelességének kockázatát, láthatóan és érzékelhetően "csakazértis" szavaztak a Földtörvényről. Ilyen kaotikus állapotok közepette nem 10 percre kellett volna felfüggeszteni az országgyűlés munkáját, hanem el kellett volna napolni a Földtörvény kérdésének szavazását, és bizony az emberek felé a megfelelő kommunikációval ismertetni részleteiben a Földtörvény előnyeit, mert a hátrányairól hallottak már eleget. Sajnálom, hogy - amennyiben aláírja a köztársasági elnök úr a Földtörvény megszavazásának érvényre juttatását - a miniszterelnök úr nem hivatkozhat soha, sehol a magyar nép felhatalmazására a Földtörvény esetére. Függetlenül attól, hogy kinek van igaza vagy kinek nincs igaza.

Amit tegnap láthattunk, hallhattunk, az a mai kormány és az emberek közötti kommunikáció hiányosságainak felszínre kerülését bizonyítja most is számomra. Ugyanis, úgy tűnik, hogy az emberek háta mögött döntöttek a demokráciában.

Összefoglalva: Óriási kommunikációs hiányt véltem felfedezni a kormány részéről a Földtörvény esetében, amelynek a következménye lett 2013. június 21-én az országgyűlésben elhatalmasodott káosz.

Megismétlem, hogy mindenki számára érthető legyen:
Nem a FIDESZ hibájáról írtam, hanem a kormány kommunikációs hiányáról abban az értelemben, hogy a Földtörvény előnyeit nem kommunikálta az emberekkel. Hiányolom továbbá az írott sajtó munkatársainak az előzetes véleményformáló írásait, és a TV szerkesztőinek hiányosságait, mert a Földtörvény előnyeiről előzetesen nem készítettek riportokat, de meg sem kérdezték az előnyökről a szakembereket, politikusokat, illetve a miniszterelnököt. Miért nem tették meg? Így, csak a Földtörvény hátrányait ismerik az emberek.
Vagy talány a Földtörvénynek nincsenek előnyei?
Nagyon várok egy olyan kormányszintű kommunikációt vagy ismertetőt, írásokat, interjúkat a televízióban, amely a Földtörvény előnyeire világít rá - példákkal illusztrálva - az emberek számára olyan stílusban, hogy mindenki megértse.

Komárom-Szőny, 2013. június 22.

Megjelent: 1543 alkalommal

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 69.3%Norway 1.2%
Romania 5.4%Canada 1%
United States 4%Sweden 0.7%
Ukraine 3.4%France 0.5%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.3%Netherlands 0.2%
United Kingdom 2%Australia 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Austria 1.3%Poland 0.1%

Today: 41
This Week: 603
Last Week: 3995
This Month: 3518
Last Month: 25707
Total: 2431096

Belépés