20240420
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2020 március 21, szombat

Koronavírus okozta tüdőgyulladás megelőzése

Szerző: Varga András

Fontos dolgot szeretnék megosztani: Ismeretes, hogy a koronavírus fertőzés legveszélyesebb szövődménye a tüdőgyulladás. Ez nagy mértékben megelőzhető nagy adag aszkorbinsavval, ami azonos a C vitaminnal.

Kérném, hogy az alábbiakat mondják meg idősebb, Internetet nem használó testvéreinknek is, hiszen ők a legveszélyeztetettebbek.

A járvány kiindulásaként, és gócpontjaként ismert Wuhan tartományban levő Zhongnan Kórház kutatói ZhiYong Peng vezetésével súlyos állapotban levő koronavírus okozta tüdőgyulladásos betegeket kezeltek nagy adagú C-vitamin infúzióval. Igen jó, és biztató eredményeket értek el evvel a módszerrel. Mint ismeretes, a C-vitamin nemcsak antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, hanem súlyos fertőzések esetén a napi szükségletet jóval meghaladó mennyiségben sokszor még akkor is segít leküzdeni a betegséget, mikor már az egyéb kezelések csődöt mondanak. Vírusos tüdőgyulladás esetén a neutrofil granulociták (ezek teszik ki a fehérvérsejtek legnagyobb részét) olyan mértékben elárasztják a tüdőhólyagocskák hajszálereit, hogy azok eltömődnek. Így nagyon lecsökken a légcsere, és emiatt légszomj alakul ki. Ezt eddig csak oxigénnel, és lélegeztetőgépekkel tudták csupán kezelni. A kínai kutatók szerint a C-vitamin ezt a folyamatot képes hatékonyan megakadályozni. Ehhez a betegeknek óránként 1 gramm C-vitamin oldatot adtak be folyamatosan infúzióban, ami napi 24 grammot jelentett. Ezt egy hétig alkalmazták.

Most lássuk, hogy mik a koronavírus fertőzés tünetei, és miben különböznek a hasonló lefolyású influenzától?

Az influenza lappangási ideje a fertőzés kezdetétől számítva néhány órától két napig terjed, ez alatt teljesen tünetmentes, majd hirtelen felszökő magas láz, hidegrázás, erős fejfájás alakul ki, amihez a szemgolyó mögötti fájdalom társulhat. Torokkaparás, majd eleinte száraz köhögés, ami később állandóvá válik, és váladék is ürül. A láz 2-3 nap múlva megszűnik, de a lábadozás még legalább egy hétig is eltart. A koronavírus lappangási ideje 5-14 nap, azonban ennek már vannak előjelei. A magas láz itt is hirtelen jelenik meg, és napokig tart, de előtte - az influenzától eltérően - ezt 3-4 napig tartó torokfájás előzi meg. A láz jelentkezése után száraz, inproduktív köhögés következik. A láz elmúltával azonban nemhogy javulás következne be, hanem a közérzet tovább romlik. Később légzési nehézség, légszomj jelentkezik, mintha víz alá kerülne az ember.

Ha azonban a C vitamin adagolását a betegség tüneteinek megjelenése után - vagyis a láz jelentkezésekor - azonnal elkezdjük - tehát nem várjuk meg a tüdőgyulladás kifejlődését - akkor a szájon át szedett C vitamin is hatásos védelmet nyújthat.

Ennek protokollja a következő, tehát így kell csinálni:

2 liter vízben, vagy teában elkeverünk, feloldunk 25 gramm (ha nincs mérlegünk, ez kb. egy féldecis pálinkáspohár fele) C vitamin port, és ezt isszuk mindig megmelegítve, egész napra egyenletesen elosztva. Ez másfél-két decilitert jelent két óránként folyamatosan.

Fontos, hogy a megfelelő aszkorbinsav szint fenntartása érdekében az adagolást éjszaka is folytatni kell, amikor felébredünk (ami amúgy is bekövetkezik a szűnni nem akaró köhögés miatt). Ezt egy hétig kell folytatni. A C vitamin szükséglet tehát egy felnőtt esetében kb. 200 gramm a kúra alatt, ami több, mint 200 szorosan haladja meg a napi szükségletet. Az így elkészített oldat meglehetősen savanyú, de ez ne rettentsen el senkit az alkalmazásától. C vitamin port be lehet szerezni patikákban, drogériákban, bioboltokban, borászatoknál, vegyszerboltokban. Fontos dolog megjegyezni, hogy a C vitaminnal ugyanúgy megelőzhető az influenza szövődményeként fellépő tüdőgyulladás is.

A C vitamin ilyen felhasználása nem új keletű: évtizedek óta használják krízisállapotokban. Az adagolást addig lehet növelni, amíg enyhe, és ártalmatlan hasmenés nem jelentkezik, ezután az adagolást némileg csökkenteni kell, amíg a hasmenés meg nem szűnik. Minél súlyosabb a betegség, annál nagyobb adagot igényel a szervezet. Szélsőséges esetben (pl. vérmérgezéskor) ez akár napi 200 grammra is felmehet, anélkül, hogy hasmenés jelentkezne. Ugyanazon személy egészséges állapotban már kevesebb, mint 10 grammtól is hasmenést kaphat.

Talán kevesen ismerik, hogy a C vitamint a legtöbb állat - növényevők, és ragadozók egyaránt - elő tudja állítani a szervezetében. Csak az ember, és néhány állat (pl. tengerimalac, fecske, denevér) nem képes erre. De a genetikai kutatások feltárták, hogy hajdanán az ember is képes volt erre: a májban, és a vesében termelődött ez az anyag, de egy genetikai mutáció miatt ezt a képességét az ember elvesztette. Ugyanis az az enzim rendszer, ami ezt termelte, az embernél is megvan, csak az egyik láncszem hibás, működésképtelen. Ha megvizsgáljuk, hogy az állatok átlagosan mennyi C vitamint termelnek naponta, és ezt átszámoljuk emberre, akkor napi 1-10 gramm (átlagosan napi 2-4 gramm) jönne ki. Így már érthető Szentgyörgyi Albert ajánlása, hogy a C vitaminnak minden háztartásban ott lenne a helye a konyhában, a liszt, a só, és a cukor között...

E sorok írója, felesége és egy barátom több, mint egy hónapja megbetegedtünk influenzában. A tünetek hasonlítottak a koronavírus fertőzésre: a láz felszökését napokig tartó torokfájás előzte meg. Mindhárman a fentebb leírt C vitamin kúrát tartottuk azonnal a láz kezdetétől egy hétig, eredményesen.

A múlt héten a kínai kormány hivatalosan is bejelentette, hogy a koronavírus fertőzés nagy dózisú intravénás C vitaminnal kezelhető. Érdekes módon ez a hír a legtöbb esetben nem jutott el az európai döntéshozókhoz, sem az egészségügyhöz. Sőt, ha az Interneten angolul rákeresünk, a legtöbb találatot a C vitamin hatástalanságáról kapjuk koronavírus esetében, jobb esetben vitaminszükségletet kielégítő mennyiségeket ajánlanak. Magyarországon is csak tegnap jelent meg a hír a kínai bejelentésről.

Ezt a járványt nem vitás, hogy a globalizmus, és a repülőgép forgalom okozták, mert különben elszigetelt maradt volna. Mivel szinte majdnem mindent Kínában gyártanak, a fertőzést így automatikusan széthurcolták világszerte.

A riogatás, a vészhelyzet kihirdetése miatti pánikhangulat e világ sajátossága. De mi keresztények, amellett, hogy be kell tartanunk az állami előírásokat, korlátozásokat (lehet, hogy még a szentmiséket is be fogják tiltani*) Jézusra kell, hogy figyeljünk! Ő számtalanszor elmondta, hogy ne féljetek! E világ urai sokszor a félelemkeltéssel próbálják meg hatalmukat megszilárdítani, de Jézus mentalitása egészen más. Ő igazán a javunkat akarja, ezért teljesen bízzuk rá magunkat, családunkat, országunkat!

Varga András

    vegyész

    (kántor)

 * ez bekövetkezik: márc. 22-vel (az MKPK III. 17-i határozata)

Beküldte Vraskó János


Kapcsolódó Írás:

Vírusmatematika – avagy van-e értelme a karanténnak?
Soós Péter (Bankár)

Végre egy objektív matematikai szimuláció, ami látványos, meggyőző és nemcsak beszélünk róla, hanem mi magunk is kipróbálhatjuk!

A napokban már a fülemen is a koronavírusos hírek folynak ki és be, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem vagyok egyedül. A vírusos hírekben ráadásul nagy mennyiségben keverednek egymással az objektív és a szubjektív megállapítások, nem is beszélve a szándékosan valótlan állításokról. Ember legyen a talpán, aki mindezen hírcunamiban azt állíthatja, hogy teljesen objektív álláspontot képvisel.

Éppen ezért volt rendkívül üdítő számomra pár nappal ezelőtt olvasni ezt a teljesen racionális és objektív matematikai modellt bemutató cikket a Washington Post oldalán. Maga a cikk egy szimuláció, amit bárki saját maga is lefuttathat és élőben láthatja az eredményét. Menjen fel az eredeti cikkhez és futtassa le Ön is, nézze meg a saját szemével az eredményeket!

Segítségül azért, hogy minél többen, akár angol tudás nélkül is megérthessék az eredeti cikket, megpróbálom kiemelni a lényeget és kiegészítem néhány gazdasági (reményeim szerint objektív) részlettel.

A cikk négy modellt mutat be, amelyben arra a kérdésre keresi a választ, hogy van-e értelme a karanténnak legyen az akár önkéntes, akár hatósági, egy járványszerű vírusfertőzésnél. A következő feltételezésekkel él:

  • adott egy 200 fős „város”
  • a 200 főből indulásnak egy ember elkapja a vírust
  • ez a vírus nem a covid-19, teljesen máshogy működik, ugyanis így nem érdemes covid-19 statisztikákról beszélgetni benne
  • a vírussal fertőzött bármely ember egy idő után biztosan meggyógyul (nincs tehát halál a modellben)
  • ha egy beteg ember találkozik egy még nem fertőzöttel, akkor biztosan megfertőzi őt (jóval agresszívabb tehát e vírus, mint a covid-19)
  • ha valaki felgyógyul, akkor 100 százalékos immunitást szerez a vírussal szemben, nem tudja elkapni azt újra és nem is fertőz tovább (itt is látszik az eltérés covid-19-től, hiszen ott még nem tudjuk, hogy kialakul-e és ha igen mennyire erős immunitás a már meggyógyult embereknél)
  • minden más, mind a négy bemutatott modellben azonos módon alakul annyi kivétellel, hogy eltérő karantén intézkedéseket hoznak egyes esetekben

1. Eset – nincs karantén

Mindenki teljesen szabadon mozog és gond nélkül találkozik azzal, akivel akar. Akivel pedig találkozik, azt az első érintésre meg is fertőzi. Ez esetben a fertőzések az általam lefuttatott szimulációban a következőképpen alakultak:

Forrás: Washington Post 

A zöld terület az egészséges emberek számát mutatja, a barna az éppen aktuálisan betegeket, a lila pedig a már meggyógyultak számát. A vízszintes tengely az idő, a függőleges a darabszám (ami ugye bemutatott városunkban összesen 200 embert jelent). Az nagyon jól látszik, hogy elindul egy emberrel a vírus (az ábra bal széle) és egy szép haranggörbét ír le a betegek száma az idő előrehaladtával. A járvány csúcsán szinte mindenki éppen egyszerre beteg. Alig van néhány egészséges ember, amikor megjelenik az első gyógyult (lila) pont, majd amilyen gyorsan felment a betegek száma olyan gyors a kigyógyulás is.

2. Eset – területi karantén

Ebben az esetben minden ugyanaz, mint az előzőben annyi kivétellel, hogy a legelején sikerül lokalizálni, hogy nagyjából melyik városrészben lakik az az egy fertőzött, akivel indul a járvány és a hatóságok azt a városrészt azonnal teljesen körbezárják. Bekerítve ezzel sok egészséges közé azt az egy fertőzöttet is. Ez az elején működik is, sajnos jó sokan megfertőződnek az adott városrészben, de senki sem fertőződik meg azon kívül. Ahogy telik az idő a tökéletes karantént (az eset feltételezései alapján) nem sikerül tartani (lássuk be a tökéletes karantén a mi világunkban sem létezik), és kinyílik a körbezárt területen egy egyre nagyobb ajtó, amin kimenekülnek néhányan egészségesen és néhányan már betegen. Ezután kis idővel már így néz ki a város:

Forrás: Washington Post 

A járvány teljes története pedig így alakul az idő függvényében:

Forrás: Washington Post 

Jól látszik, hogy amíg a karantén jól tart és csak a lezárt városrészben fertőződnek meg emberek, a teljes lakosságra nézve lassabban nő a fertőzöttek száma, mint az első esetben.  Amikor lokálisan eléri az első csúcsot a modellben a betegek száma, éppen akörül nyílik ki a karantén, és gyorsuló ütemben fertőződik meg mindenki más is. Ami igazán lényeges megállapítás, hogy a barna terület csúcsa jóval lejjebb van, mint az előző modellben, amikor mindenki szabadon mozgott. Hiszen pont, amikor a legtöbb betegek száma (a barna terület csúcsán), már jó sokan meg is gyógyultak a karanténzónában megfertőződött emberek közül. Kisebb az azonos időpontban, az egészségügyre jutó betegek száma!

3. Eset – „laza” otthoni karantén

Ebben a modellben a városlakók vagy önként vagy állami parancsra kötelezően otthon maradnak, de a lakosság egynegyede nem tartja be ezt a karantén szabályt (sajnos az az egy darab fertőzött sem, akivel indul a járvány). A karantént nem betartók mászkálnak, találkoznak az otthon maradtakkal is, és ha találkoznak, akkor ugye őket is kötelezően megfertőzik. Lehet a mozgókat renitenseknek is nevezni, de jó lehet rájuk az az analógia is, hogy bármilyen karanténban szükség lehet olyan emberekre, akik a karanténban lakókat látják el (például futárok, orvosok, boltosok, gyógyszerészek stb.)

Az eloszlás ebben az esetben a következőképpen néz ki:

Forrás: Washington Post 

Brutális a különbség. Sokkal laposabb a betegség területe. A lakosság közel fele megbetegedés nélkül megúszta a járványt. Az egészségügyre jutó legnagyobb terhelés is csak harmada a második modellben látottaknak és nagyságrendileg ötöde az elsőnek. Megdöbbentő a különbség.

4. Eset – „szigorú” otthoni karantén

Ezen sikeren felbuzdulva nézzük meg, hogy mi történne, ha ugyanúgy önkéntes vagy államilag kötelező otthonmaradást tételezünk fel, de ezúttal nem a lakosság negyede az, aki szabadon mozog, hanem csak a lakosság nyolcada, vagyis 12,5 százaléka. Az eloszlás a következőképpen alakul ez esetben:

Forrás: Washington Post 

Az ábra magáért beszél. A 200 fős lakosság 84 százaléka megúszta megbetegedés nélkül, és a csúcson is alig 7,5 százalék volt a betegek száma. Nem kérdés, hogy ezt a város egészségügyi rendszere sokkal jobban bírta (volna) mint bármelyik másik fenti verziót.

Lássuk egymás mellett a négy eloszlást:

Forrás: Washington Post 

A modell nagyon erős leegyszerűsítésekre épül, így nem mutatja pontosan a különböző megoldások hatékonyságát, de elég jól szemlélteti, hogy mekkora különbségek vannak a járvány lefolyásában az eltérő esetekben.

Engem meggyőzött, hogy részemről az a felelős eljárás, amit már most is nagyon sokan tanúsítanak és mi is képviselünk a Hold-nál: mégpedig az, hogy aki megteheti maradjon otthon és drasztikusan csökkentse le a személyes találkozásai számát. Sajnos ennek van egy nagy hátránya is. A járvány lefolyása így lassabb lesz. A haranggörbe már rég lecsengett, mikor még a többi megoldásban vannak betegek. Az élet az életben maradtakkal gyorsabban indul újra akkor, ha mindenki szabadon mozog és mindenki egyszerre betegszik meg. Míg a többi megoldás lassabb, de jó eséllyel sokkal többen maradnak életben. Az Egyesült Királyság és Németország úgy tűnik egyelőre az első megoldás mellett tette le a voksát, és nagyon lassan, komoly szigor nélkül próbál a 3-as 4-es felé lavírozni, jó eséllyel már elég későn. Kína az elején nem vett tudomást a betegségről, viszont utána nagyon bekeményített, a második és negyedik megoldást kombinálta, amikor lezárta Wuhan városát és azon belül is kötelező otthonmaradást rendelt el. Olaszország az első megoldást erőltette egy ideig, aztán átállt a másodikra, végül a negyediket vezette be, de addigra már kikerült a szellem a palackból. Az összes többi ország is valamilyen mixet használ a fentiekből.  Azt, hogy mi hol vagyunk ezeken az ábrákon, mindenkinek a saját elképzelésére bízom (ez már a szubjektív rész). És persze nem szabad elhanyagolni, hogy a közgazdaságtan érzéketlen tudomány. Nemcsak a halottak száma fontos, hanem a válságkezelés során elszenvedett gazdasági kár is. E két szempont sajnos éppen ellentmond egymásnak. Döntéshozó legyen a talpán, aki ebből jó mixet választ! Viszont, ha eltérő szinteken is, de valamilyen mértékben mindannyian dönthetünk arról, hogy egyénileg mit választunk. Nehéz döntés, de ez a része Önre is van bízva.

Fontosnak tartom megismételni, hogy ez nem az én modellem. Ez a Washington Post modellje, én csak lefordítottam és hozzáfűztem néhány életszerűsítő megjegyzést. Ráadásul minden egyes lefuttatással egy kicsit más eredményt is hoz. És teszi mindezt sokkal látványosabban, mint ahogy egy-egy ábra azt be tudja mutatni. Menjenek fel a Washington Post oldalára ide kattintva és szimulálják le Önök is néhányszor. Nagyon meggyőző…

Hozzászólás  

#2 Szintén e témához kapcsolódó idézet egy cikkbőlR Zoltán 2020-04-15 09:02
Forrás: delhir.info/.../...

..." Dr. Claus Köhnlein német belgyógyász és víruskutató, a kieli klinika tekintélyes orvosa szerint a koranavírus klinikai képe semmiben sem különbözik a hagyományos influenza tüneteitől: köhögés, torokfájás, gyengeség – minden ugyanaz.

Az alábbi videó viszonylag rövid és közérthető interjút tartalmaz, amelyben Köhnlein egyebek között rámutat a koronavírus jelenlétét kimutatni hivatott ún. PCR-tesztek érzékenységére.

Mint mondta, a legkisebb molekuláris eltérés elegendő ahhoz, hogy a teszt pozitívan reagáljon. Ebből kifolyólag a tesztelési eredmények legalább fele téves képet nyújt, illetve megbízhatatlannak minősíthető.

Dr. Köhnlein úgy véli, ha csak köhögés és nátha lép fel, nem szükséges semmilyen orvosi ellátás.

Ha viszont tüdőgyulladás lép fel, természetesen szükség mutatkozik megfelelő gyógykezelésre. Az olyan esetekben azonban pontosan fel kell térképezni, hogy virális vagy bakteriális eredetű tüdőgyulladásról van-e szó. Az orvosok a virális eseteknél túl agresszív eljárást alkalmaznak.

Az orvos rámutat a Lancet egészségügyi folyóiratban leírt egyik koronavírusos esetre, ahol egy 50 éves, egyéb betegségektől mentes pácienst napi 600 mg kortizollal kezeltek más antivirális gyógyszerekkel, HIV ellen is alkalmazott gyógyszerekkel, interferonnal és erős antibiotikumokkal együtt, amitől ugyan rövid időre javult az állapota, de pár napra rá az immunrendszere teljesen felmondta a szolgálatot és a beteg ettől halt meg.

Köhnlein szerint Olaszországban és más országokban az orvosok ilyen és hasonló módszereket alkalmaznak, noha tisztában vannak a következményekkel. Ezt azért teszik, mert félnek. Ha ugyanis eltérnének az Egészségügyi Világszervezet által előírt eljárástól és a páciens meghalna, felelősségre vonnák őket. Amennyiben viszont az előírt agresszív “gyógymódot” alkalmazzák, s a beteg meghal, abban az esetben az orvosokat nem éri semmilyen kellemetlenség, emeli ki Köhnlein.

Továbbá: ami a 60 évnél idősebbeket és a legyengült immunrendszerrel élő személyeket illeti, őket úgyis minden veszélyezteti, fűzte hozzá a német orvos.

Ha rajta múlna, azonnal leállítaná a tesztelést. Szerinte attól kezdve a koronavírus problémája megszűnne, mert szó sincs új és különleges vírusról, amely speciális gyógykezelést igényelne.

A koronavírus elleni védőoltást is “[*****]ségnek” tartja, hiszen a koronavírus nem produkál más klinikai képet, mint azt tette az előző években.

A vakcina ugyanakkor óriási, aranyat érő bizniszt jelent. Ezen a téren Bill Gates a fő játékos, szögezte le Dr. Köhnlein."

Tekintse meg az alábbi rendhagyó interjút.

www.youtube.com/watch?v=gI_Lh2x1Vwk&feature=emb_logo
#1 A koronavírusról másképp...R Zoltán 2020-04-03 08:48
A koronavírusról másképp - Dr. Pócs Alfréd elemzése

huntv.info/a-koronavirusrol-maskepp/

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások